Κρήτη

Ηράκλειο

Επίσκεψη μελών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

kotsanas2.jpg

Ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποίησε το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστας Κοτσανάς την Τρίτη 13 Ιουλίου. Τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ είχαν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και υπό την καθοδήγηση του προσωπικού του Τμήματος Εκπαίδευσης να γνωρίσουν και να θαυμάσουν στοιχεία της τεχνολογίας των Αρχαίων Ελλήνων.

Η δράση είχε βιωματικό χαρακτήρα, καθώς οι συμμετέχοντες έπλασαν τις δικές τους ιστορίες που συσχετίζονταν με τα εκθέματα, δημιούργησαν τους δικούς τους ήρωες και πειραματίστηκαν με την τέχνη της αφήγησης.

Η επίσκεψη αυτή είναι μέρος του γενικότερου εκπαιδευτικού προγράμματος "Γνωρίζοντας τα Μουσεία του Ηρακλείου» που υλοποιείται στο θεραπευτικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με στόχο τη γνωριμία των μελών του με την ιστορία, τις πολιτισμικές αναφορές και την τοπική κουλτούρα της Κρήτης.

Το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ευχαριστεί τη διεύθυνση και το προσωπικό του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστας Κοτσανάς για την ξενάγηση και τη ζεστή φιλοξενία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φυλακές Αγιάς Χανίων: Τα "κελιά των μελλοθανάτων" γίνονται μουσείο

Ξεκινούν τα Υακίνθεια 2021

Με επιτυχία η άσκηση στο λιμάνι του Ηρακλείου

Κρήτη

Ψηλορείτης: Βρέθηκε ο 35χρονος που είχε χαθεί

Ψηλορείτης

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση του 35χρονου Γερμανού τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί σε δύσβαστη περιοχή του Ψηλορείτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, λίγο πριν τις 9 το πρώι, ο 35χρονος Γερμανός, βρέθηκε καλά στην υγεία του από περιπολικό του ΑΤ Ανωγείων που συμμετείχε στις έρευνες.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό του είχε ξεκινήσει από χθες νωρίς το βράδυ. 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Την πρόλαβαν με το αίμα να τρέχει - Ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή της

Ηράκλειο: Δύο τραυματίες σε τροχαίο στην Αμμουδάρα (φωτο)

ESPA BANNER