Κρήτη

Ηράκλειο

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Θα παραστεί στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου, θα παρεβρεθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στις 19 Σεπτεμβρίου.

Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο Δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης, μετά το αίτημα του Δήμου, η κα Σακελλαροπούλου αναμένεται να αφιχθεί στο Ηράκλειο στις 18 Σεπτεμβρίου όπου και θα διανυκτερεύσει, και το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου θα δώσει το παρών στις εκδηλώσεις μνήμης, για το δεύτερο μεγαλύτερο Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα, μετά από εκείνο των Καλαβρύτων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως είπε ο κ. Σταυρακάκης, θα ανακηρυχθεί επίτημη δημότης Βιάννου.

Ο Δήμος Βιάννου είναι σε στενή συεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να καταρτιστεί το ακριβές πρόγραμμα επίσκεψης της κας Σακελλαροπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θάνατος Μίκη Θεοδωράκη: Στον Γαλατά Χανίων τελικά η κηδεία του μεγάλου δημιουργού

Κρήτη: Νέο σοβαρό τροχαίο - Τραυματίστηκαν μητέρα με το κοριτσάκι της

Κρήτη: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά που σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - σχολεία: Συνεχίζεται η "Οδύσσεια" των μαθητών για σχολική στέγη

Οι μαθητές της Α/βάθμιας επέστρεψαν στα θρανία

Τα σχολεία στην οδό Ιερωνυμάκη αλλά και 7ο Δημοτικό Σχολείο εξακολουθούν να βρίσκονται σταθερά στο επίκεντρο της προσοχής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου καθώς, μετά τον ισχυρό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, οι εγκαταστάσεις τους κρίθηκαν ακατάλληλες για τη στέγαση των μαθητών και έχουν αναζητηθεί προσωρινές λύσεις έως να υπάρξουν οι οριστικές διευθετήσεις.

Όσον αφορά στο 24ο και 31ο δημοτικό σχολείο της οδού Ιερωνυμάκη, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση των οικίσκων, για τους μαθητές των 6 τάξεων που στεγάζονταν στο παλιό κτίριο του Βρεφοκομείου, το οποίο και αντιμετωπίζει προβλήματα. Να σημειωθεί ότι οι οικίσκοι αποτελούν δωρεά ιδιώτη.

Αναφορικά με το 7ο Δημοτικό Σχολείο, οι μαθητές του οποίου έχουν διαμοιραστεί σε τέσσερα όμορα σχολεία (στο 16ο , στο 53ο στην Παλιά Ακαδημία, στο 8ο στον Άγιο Μηνά και στο 17ο) αναζητείται προσωρινός τόπος στέγασης, μιας και λόγω εμπλοκών στη χρηματοδότηση των μελετών για τις εργασίες αποκατάστασης, δεν αναμένεται οι μαθητές να επιστρέψουν στις δικές τους τάξεις  πριν το τέλος του έτους.

Πιθανή προσωρινή λύση για τη μεταστέγαση των μαθητών και επανένωσή τους ουσιαστικά κάτω από την ίδια σχολική στέγη, προβάλλει αυτή του 6ου δημοτικού σχολείου που βρίσκεται στο λιμάνι, σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ekriti.gr, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανώλης Μπελαδάκης. 

ΜΖ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ και τραυματίστηκε!

Ηράκλειο: Ο θερμόαιμος κρεοπώλης... ξανά εν δράσει!

Κορωνοϊός - Πέτσας για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60: Θα υπάρξουν μικρές εξαιρέσεις

ESPA BANNER