Κρήτη

Ηράκλειο

Κατάμεστη η αίθουσα για την ομιλία του Γιώργου Ρωμανιά (φωτο)

ρωμανιάς ηράκλειο

Πραγματοποιήθηκε, χθες Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, με επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα συνελεύσεων «Ν. Σουκατζίδης» του Ε.Κ. Ηρακλείου  η εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Πολιτικό Συμβούλιο Ηρακλείου της ΛΑ.Ε. με ομιλητή τον Γ. Ρωμανιά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Ηρακλείου.
 

ρωμανιάς ηράκλειο

ρωμανιάς ηράκλειο, by renas

Τονίσθηκε ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τους δανειστές για το ασφαλιστικό, είναι απόλυτα εναρμονισμένες τόσο με το 3ο μνημόνιο, όσο και με όλους τους προηγούμενους μνημονιακούς νόμους. Με το 3ο μνημόνιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όσοι επίσης το υπερψήφισαν (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ποτάμι) δεσμεύθηκαν να περικόψουν 2,25 δισ. € από τις συντάξεις τη διετία 2015-2016, για να «εξοικονομηθούν» χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν – και αυτά – για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους.

ρωμανιάς ηράκλειο

ρωμανιάς ηράκλειο, by renas

Αναλύθηκε λεπτομερώς πως και γιατί η προωθούμενη από την κυβέρνηση και τους δανειστές κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων αφορά όλους και όλες τους ήδη και τους μελλοντικούς συνταξιούχους, τους νέους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, τις εργαζόμενες μητέρες.
Τονίσθηκε πως τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά ένα βήμα παραπάνω από τον Σπράο, τον Γιαννίτση και τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας να μεταφέρει όλη την ευθύνη στον ασφαλισμένο αλλάζοντας τον χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό, από δημόσιο σε ιδιωτικό, από αλληλέγγυο σε άθροισμα ατομικών κουμπαράδων, από καθολικό σ’ ένα σύστημα που ουσιαστικά αποκλείει τους νέους και τους ανέργους.
Τέλος αναλύθηκε πως υπάρχει άλλη λύση, άλλος δρόμος για να σωθεί η κοινωνική ασφάλιση εάν χτυπηθεί η εισφοροδιαφυγή, μειωθεί η ανεργία, αποκατασταθούν οι μισθοί, εάν υπάρχουν κίνητρα για τους ασφαλισμένους και πιο αυστηρές ποινές για τους εργοδότες που εισφοροδιαφεύγουν, εάν αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση, εάν αποκατασταθεί η διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών από τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία.
Για να γίνουν πραγματικότητα οι παραπάνω προτάσεις προϋποθέτει την ακύρωση των μνημονίων, τη διακοπή αποπληρωμής και τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την ανάπτυξη σε όφελος των ανθρώπων της δουλειάς και όχι των δυνάμεων του κέρδους, την γενναία αναδιανομή των εισοδημάτων, αυξήσεις μισθών – συντάξεων, φορολογική δικαιοσύνη, δημιουργία θέσεων εργασίας και αντιμετώπιση της ανεργίας.
Απαιτεί την συμμετοχή όλων μας σε μια αγωνιστική πορεία ανατροπής των αντιλαϊκών – νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που εφαρμόζει η κυβέρνηση μετά την ραγδαία μετάλλαξή της.

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Μία ανάσα πριν από διψήφιο αριθμό οι ασθενείς

νοσοκομεία - πανδημία

Μία ανάσα πριν επιστρέψει και πάλι σε διψήφιο νούμεροι είναι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Σήμερα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, νοσηλεύοντυαι 102 ασθενείς εκ των οποίων οι 25 στις ΜΕΘ και από αυτούς οι 23 είναι διασωληνωμένοι.

Αναλυτικά:

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 11 ασθενείς στις ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι και 31 στην κλινική κόβιντ.

Στο Βενιζέλειο νοσηλεύονται 7 ασθενείς στη ΜΕΘ εκ των οποίων οι 5 διασωληνωμένοι και 24 στην κλινική κόβιντ.

Στα Χανιά, οι ασθενείς στη ΜΕθ είναι 4 και όλοι είναι διασωληνωμένοι και 29 νοσηλεύονυται στην κλινική κόβιντ. 

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, δύο ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ και 10 στην κλινική κόβιντ.

Στον Άγιο Νικόλαο η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη αφού νοσηλεύονται μόνο 5 ασθενείς στην κλινική κόβιντ ενώ στην Ιεράπετρα υπάρχει ένας ασθενής.

Σε Νεάπολη και Σητεία δεν νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Επτά χρόνια φυλακή για την μαχαιριά στην καρδιά του 45χρονου

Ηράκλειο: Γύρισε στο δωμάτιο και άρχισε να χτυπά τη σύντροφό του

Ηράκλειο - τροχαίο δυστύχημα: Οι απώλειες που βίωσαν οι δύο φίλοι

ESPA BANNER