Κρήτη

Ηράκλειο

Κατ’ οίκον διανομή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας

ελεγχοι τροφιμα

Κατ’ οίκον διανομή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και δικαιούχους του προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) πραγματοποιεί ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού COVID-19.

Πρόκειται για μια δράση την οποία συντονίζει σε επίπεδο Δήμου και υλοποιεί η νεοσυσταθείσα συντονιστική δημοτική δομή κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, με στόχο την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και την ενίσχυση της πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού με δεδομένη και την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών.

«Η περίοδος που διανύουμε συνεχίζει να παραμένει κρίσιμη, για αυτό όλοι οφείλουμε να τηρούμε τους κανόνες και τα επιβεβλημένα μέτρα υγιεινής και προστασίας, και να μένουμε σπίτι. Οι ηλικιωμένοι και οι συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες δεν πρέπει να αισθάνονται ότι είναι μόνοι τους αλλά ότι έχουν εμάς στο πλευρό τους. Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας βρίσκεται δίπλα τους» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης.

Ο αριθμός των ωφελούμενων που θα λάβουν στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας τα ειδή πρώτης ανάγκης και τροφίμων στο πλαίσιο του προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), μέσω του Υπουργείου Εργασίας και έχει ως συντονιστή-εταίρο την Περιφέρεια Κρήτης,  ανέρχεται σε 225 άτομα συνολικά.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Νέα φωτιά σε εξέλιξη - Ρίψεις νερού και από ελικόπτερο

φωτια πυρκαγια πυροσβεστικο ελικοπτερο.jpg

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή έξω από το χωριό Δεμάτι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, προκαλώντας νέο συναγερμό στην Πυροσβεστική, λίγες ώρες αφού τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στο νομό Χανίων.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περισσότερα από 10 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού κάνει και το ελικόπτερο.

Για την ώρα δεν απειλείται ο οικισμός, ωστόσο και σήμερα οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν τους πυροσβέστες.