Κρήτη

Ηράκλειο

Κάλαντα στην Περιφέρεια από μαθητές του 34ου δημοτικού σχολείου

Κάλαντα στην Περιφέρεια

Τα παραδοσιακά κάλαντα αλλά και ύμνους των Χριστουγέννων έψαλαν σήμερα οι μαθητές του 34ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου που επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Κρήτης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, υποδέχτηκαν στη Περιφέρεια τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους Μάριο Μαρκόπουλο, Γιάννη Ιωσηφίδη και Γιώργο Αραθωμά. Οι κύριοι Συριγωνάκης και Ξυλούρης ευχαρίστησαν τους εκπαιδευτικούς και τους μικρούς μαθητές για την επίσκεψη και τους ευχήθηκαν καλές γιορτές με υγεία πρόοδο και ειρήνη. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η αρχαιολόγος Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

κατερίνα μυλοποταμιτάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, η γνωστή Αρχαιολόγος του Ηρακλείου και πρώην έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη.

Η γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Ηρακλείου Αρχαιολόγος έδωσε πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο και σήμερα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στη γενέτειρα της, τους Κουνάβους του δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Ποιά ήταν η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1950. 

Το 1974 αποφοίτησε από το Ιστορικό Αρχαιολογικό  τμήμα της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και από το 1977 ως το 2011 στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού. Επίτιμη τμητατάρχης Βυζαντινών Μουσείων. 

Είχε συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσει βυζαντινά μνημεία σε επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα επιμελήθηκε τις εκδόσεις: Οίνος παλαιός οιδύποτος. Το κρητικό κρασί από την Αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια Ηράκλειο 2002, Παναγία Κερά Κριτσάς (του οποίου είναι και συγγραφέας) Ηράκλειο 2005, Έλτυνα Sconavi Κουνάβοι 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στο "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος στο νησί (βίντεο)

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας