Κρήτη

Ηράκλειο

Ιστορίες από την παράδοση στα "Παραμύθια του Σαββάτου"

μπετεινακη παραμυθια

Ένας μύθος λέει ότι το παραμύθι είναι πλάσμα ζωντανό που μοιάζει με πουλί. Έχει φτερά και πετά στον τόπο και στο χρόνο. Κάποια στιγμή έρχεται και κάθεται στον ώμο σου κι εσύ τότε  δύο πράγματα μπορείς να κάνεις : Να το διώξεις ή να το αφηγηθείς…

Πόσο μάλλον σαν αυτές οι ιστορίες και τα παραμύθια σώθηκαν από στόμα σε στόμα κι από γενιά σε γενιά και άλλες γράφτηκαν,  άλλες απλά …αφηγήθηκαν σε ανθρώπους που τις θυμούνται και τις μεταφέρουν στους άλλους με το δικό τους τρόπο.

Έτσι και εκείνο το Σάββατο που μας πέρασε, στις 16 του Ιανουαρίου 2016 στα «Παραμύθια του Σαββάτου»,στις 12.00 το μεσημέρι , στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης», η Ελένη Μπετεινάκη συντροφιά με το παραμυθοπούλι της κι ένα σμήνος παιδιών  αφηγήθηκε  παραμύθια από την λαϊκή μας παράδοση. Ιστορίες για την σοφία, το δίκαιο και το σωστό, για φίλους, σοφούς  και βασιλιάδες ξακουστούς. 

μπετεινακη παραμυθια

μπετεινακη παραμυθια, by meropi

 Κι όπως έγραψε για αυτά  η Λότη Πέτροβιτς τούτες είναι «Ιστορίες που δε ξεχνιούνται». Και εμείς τις θυμηθήκαμε…

«Κι αν ήταν  ψέματα κι αν ήταν αλήθεια όλα εκείνα, κανείς δεν ξέρει να το πει με σιγουριά, όμως η γλύκα του παραμυθιού έμεινε στην ψυχή μας!
Και φτιάξαμε εικόνες πολλές, για ψάρια και βασιλοπούλες, για φίλους και πριγκιπόπουλα, για σπίτια στην άκρη της θάλασσας και  πάνω απ΄όλα για την αγάπη που σαν δέσει τους ανθρώπους, τα φλουριά και …τα βάσανα δεν λογαριάζονται!

Ίσαμε πάλι το ερχόμενο Σάββατο που μια γοργόνα θα μας γνωρίσει τη μουσική… τη θάλασσα, το τραγούδι και την αγάπη!», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου: Πρόεδρος για 14η φορά ο Καλλέργος Βουλγαράκης

καλλέργος βουλγαράκης

Για 14η θητεία επενεξελέγη πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου ο Καλλέργος Βουλγαράκης, στη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, για την επόμενη τετραετία.

Αναλυτικά η σύνθεση του νέου ΔΣ:

Πρόεδρος: Καλλέργος Βουλγαράκης

Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Δοξαστάκης

Μέλη ΔΣ: Σταύρος Παχάκης, Εμμανουήλ Χουρδάκης, Γιώργος Ξειδιανάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Κομβόι με ανεμογεννήτριες ακινητοποιήθηκε στις Μοίρες (φωτο)

Κρήτη: Πρόστιμο 5.000 ευρώ για όρθιους πελάτες

Ηράκλειο: Νέος σεισμός 4,1 Ρίχτερ τα ξημερώματα