Κρήτη

Ηράκλειο

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ "Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2016"

ηρακλειο

Για μια ακόμη χρονιά, ξεκινά το φεστιβάλ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016».
Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Τρίτη 5 Ιουλίου, με την συναυλία των «STRING DEMONS» στο Κηποθέατρο Μ. Χατζιδάκις και το παιδικό θέατρο με τίτλο, «Η ΞΕΧΑΣΙΑΡΑ ΜΕΛΙΣΣΑ», στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ.

Όλες οι εκδηλώσεις για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο ξεκινούν στις 21:30 και το Σεπτέμβριο στις 21:00.

Προς το παρόν το πρόγραμμα θα αναρτηθεί μόνο στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου (www.heraklion.gr), λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε ο Καλλιτεχνικός Δ/της Δ. Η. κ. Γιώργος Αντωνάκης, σύντομα όμως θα διατίθεται το έντυπο φυλλάδιο, με όλες τις εκδηλώσεις.

"Ζητούμε την κατανόηση σας και σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.
Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι σε όλους να απολαύουν τις παραστάσεις στα Δημοτικά Θέατρα και τον Κινηματογράφο", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον μήνα Ιούλιο:

Φεστιβάλ Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2016, by meropi

Καθώς και το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβάλλονται στον Θερινό Κινηματογράφο Βηθλεέμ:

Φεστιβάλ Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2016 , by meropi

Φωτογραφία: Λουκάς Χαψής
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Νέα Αλικαρνασσσός: Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη

αιμοδοσία εθελοντής αιμοδότης

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 03/03/2021 στην αίθουσα Ενορίας του Αγίου Νικολάου Αλικαρνασσού και ώρες 13.00 έως 17.30 . 

Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» μαζί με την Ενορία του Αγίου Νικολάου , το 1ο , 2ο κ 5ο Δημοτικά Σχολεία , το 2ο κ 7ο Νηπιαγωγεία Ν. Αλικαρνασσού και τους Συλλόγους Γονέων κ Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Ν. Αλικαρνασσού . Την επιστημονική επιμέλεια της αιμοδοσίας έχει η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ

Ο Αιματοκρήτης  συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για την αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Περιφέρεια Αττικής, και την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).  

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ένα ελαφρύ πρωινό ή να έχουν περάσει δύο ώρες από το μεσημεριανό τους φαγητό. Οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.  

Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα με την οποία μπορεί να καλύψει πιθανή μελλοντική ανάγκη σε αίμα, δική του ή συγγενή. 

Οι αιμοδότες για τη μετάβαση τους στο χώρο της αιμοδοσίας λόγω των μέτρων προστασίας που βρίσκονται σε ισχύ για την πανδημία COVID -19, μπορούν να στέλνουν μήνυμα με κωδικό 1 στο 13033 ή να συμπληρώνουν το κωδικό Β1 στη βεβαίωση μετακίνησης. 

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για: 

-Ενημέρωση&Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας. 

-Ενημέρωση&Εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων 

-Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες γυναίκες) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης 

Πληροφορίες 6978-247010 2810-239773 email aimatocritis@hotmail.com www.aimatocritis.gr

Ειδήσεις σήμερα 

Ηράκλειο: Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τα rapid test στο νοσοκομείο

Ηράκλειο-κορωνοϊός: Το πιο δύσκολο 15νθήμερο - Νέα έκρηξη του ιικού φορτίου στα λύματα!

Ηράκλειο: Παρανομία από την υπηρεσία που υπηρετεί το νόμο