Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ζητούν στηθαίο για να πάψει το μακελειό στον ματωμένο δρόμο

τροχαίο σκαλάνι

Τα αλλεπάλληλα τροχαία δυστυχήματα που σημειώνοται στον δρόμο πριν και μετά τον κόμβο του Σκαλανίου, έχουν σοκάρει, αλλά και προβληματίσει, τους κατοίκους του χωριού. Έτσι μετά τις συζητήσεις που έγιναν και την ανταλλαγή απόψεων, αποφάσισαν να ζητήσουν, στα επικίνδυνα σημεία του δρόμου, την τοποθέτηση μεταλλικού διαχωριστικού με προστατευτικές μπάρες για να μην περνάνε τα αυτοκίνητα στο αντίθετο ρεύμα και για να μην αναπτύσουν μεγάλες ταχύτητες.

τροχαίο σκαλάνι

τροχαίο σκαλάνι, by renas

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το τελευταίο τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τις ζωές τριών ανθρώπων.

τροχαίο σκαλάνι

τροχαίο σκαλάνι, by renas

Πρόκειται για μία λύση αλά παράκαμψη Ρεθύμνου η οποία, όπως εκτιμούν θα προστατεύσει τους οδηγούς. Ήδη, ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Ηρακλείου κ.Λευτέρης Τρουλιτάκης ετοίμασε το σχετικό αίτημα και θα το στείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες, με κοινό αίτημα να υλοποιηθεί, προκειμένου να μπει ένα τέλος στις τραγωδίες και στο ξεκλήρισμα οικογενειών που σημειώνεται σχεδόν καθημερινά στο δρόμο - καρμανιόλα.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Φουσκωμένοι" λογαριασμοί για χιλιάδες ιδιοκτήτες που φανέρωσαν αδήλωτα τετραγωνικά

φωτο αρχειου

Xιλιάδες είναι οι Ηρακλειώτες που δήλωσαν στο Δήμο τα τετραγωνικά του ακινήτου τους που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν δηλωθεί με αποτέλεσμα να πληρώνουν λιγότερους φόρους και δημοτικά τέλη.

Η ευνοική ρύθμιση για απαλλαγή πλήρως από προσαυξήσεις και πρόστιμα όσων δήλωσαν τα αδήλωτα τετραγωνικά, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών που τώρα όμως βλέπουν φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος και τέλη ΤΑΠ και σε λίγους μήνες αυξημένο ΕΝΦΙΑ.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη τόνισε ότι το υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τους δημότες καθώς οι αιτήσεις ήταν χιλιάδες.

Από αυτές το 85% όπως είπε έχει ελεγχθεί από το τμήμα ΤΑΠ του δήμου και τα νέα τετραγωνικά που έχουν προκύψει με βάση τη δήλωση των ιδιοκτητών έχουν αποσταλεί στο ΔΕΔΔΗΕ για την αναμόρφωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος σε συνδυασμό με τα δημοτικά τέλη.

6.000 αιτήσεις σε εκκρεμότητα

Ένας όμως μεγάλος αριθμός περίπου 6000 αιτήσεων βρίσκεται υπό επεξεργασία στο Ηράκλειο,ενώ σύμφωνα με την κ.Καναβάκη έχουν εντοπιστεί και πολλά λάθη για τα οποία έχουν ειδοποιηθεί οι δημότες να προβούν σε διορθώσεις μέσω του τμήματος ΤΑΠ. Υπάρχουν επίσης αιτήσεις για αδήλωτα τετραγωνικά με πολλές ελλείψεις στο φάκελο που κατατίθεται για τις οποίες επίσης έχουν ειδοποιηθεί οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Φουσκωμένοι λογαριασμοί

Συνολικά υποβλήθηκαν πάνω από 2.500.000 δηλώσεις και σταδιακά οι ιδιοκτήτες θα αρχίσουν να λαμβάνουν φουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, όπως προκύπτουν από τα επιπλέον τετραγωνικά.

Και αυτό διότι στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω των οποίων πληρώνονται τα δημοτικά τέλη και το ΤΑΠ θα εμφανιστούν τα νέα ποσά δημοτικών φόρων και τελών, τα οποία αναλογούν στα επιπλέον δηλούμενα τετραγωνικά μέτρα.

Όταν οριστικοποιηθούν τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τις επιφάνειες των ακινήτων θα διαβιβαστούν, απο τους ΟΤΑ στον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αναπροσαρμοστούν οι χρεώσεις δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των 3,1 εκατομμυρίων δημοτών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση.

Έρχεται νέα ρύθμιση

Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν εντάχθηκαν προηγούμενη ρύθμιση εκτιμάται ότι θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε μια νεα ρυθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά που θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ έχει αποδεχθεί την πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ για την επαναλειτουργία της πλατφόρμας για δηλώσεις αδήλωτων επιφανειών.

Η πλατφόρμα σχεδιάζεται να επαναλειτουργήσει το ερχόμενο φθινόπωρο, όταν δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία και η εκκαθάριση όλων των εκπρόθεσμων δηλώσεων επιφανειών ακινήτων που υποβλήθηκαν στους δήμους στο πλαίσιο εφαρμογής της προηγούμενης ρύθμισης οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων.

Διαβάστε επίσης:

Σε χωριό του Ηρακλείου: Τον έπιασαν την ώρα που έφευγε από τη χασισοφυτεία

Κρήτη: Αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι!