Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ζήτησαν τη στήριξη των βουλευτών για τον ακατάσχετο λογαριασμό

εβεη2

Τη στήριξη των βουλευτών του Ηρακλείου για τη δημιουργία ακατάσχετου επιχειρηματικού τραπεζικού λογαριασμού ζήτησαν σήμερα οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Στη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε στους βουλευτές το υπόμνημα που συνέταξε το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με την ΟΕΒΕΝΗ, τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου και το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στο οποίο αποτυπώνεται η ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στην τοπική αγορά και παρουσιάζονται οι προτάσεις των φορέων για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορεί να λειτουργήσει ο ακατάσχετος λογαριασμός, ώστε να εξασφαλίζει την επιβίωση των επιχειρήσεων.

εβεη

εβεη, by renas

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης τόνισε ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 50% των ΜΜΕ έχει δεσμευμένους εταιρικούς λογαριασμούς, ποσοστό που θα πολλαπλασιαστεί αν, από την αρχή του νέου έτους επιβληθεί στις επιχειρήσεις η χρήση μηχανημάτων POS χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση για δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού. Όπως υπογράμμισε ο κ. Αλιφιεράκης, ένας τέτοιος λογαριασμός είναι απολύτως απαραίτητος, προκειμένου  να μπορεί μια επιχείρηση, μεταξύ άλλων, να καταβάλλει μισθοδοσία στο προσωπικό της και να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και φόρους.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μανώλης Κουμαντάκης αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες θα πρέπει να θεσμοθετηθεί ο ακατάσχετος λογαριασμός και κάλεσε τους Βουλευτές να στηρίξουν τη δημιουργία του, με άμεσες παρεμβάσεις, ώστε ν’ αποφευχθεί η περεταίρω συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Μαλεβύζι: Κάνναβη "έβγαλε" ο έλεγχος στο αυτοκίνητο

περιπολικο

Συνελήφθη, χθες (31.07.2021) το απόγευμα, σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, χθές (31.07.2021) από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο ημεδαποί, κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νάξος: Αυτοψία της Λίνας Μενδώνη σε έργα Πολιτισμού

Δήμος Φαιστού: Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης