Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ζέστη και ανομβρία πολλαπλασίασαν το δάκο - Ξεκινούν οι ψεκασμοί

δάκος

Πιο νωρίς θα ξεκινήσει φέτος η περίοδος της δακοκτονίας για το 2016, σύμφωνα με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης. "Δυστυχώς, η συνεχής ανομβρία και οι υψηλές θερμοκρασίες  κάνουν την κατάσταση δύσκολα αντιμετωπίσιμη όσον αφορά στην καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, ειδικά όταν οι πληθυσμοί είναι υψηλοί", ανέφερε στο ekriti.gr o Διευθυντής της Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Κώστας Φωτάκης.

«Ξεκινάμε τους ψεκασμούς του δάκου από την επόμενη εβδομάδα. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αναρτηθούν και οι παγίδες στην πλειονότητα των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας. Θα κάνουμε έναρξη από τον βόρειο άξονα (Μάλια, Χερσόνησο) και μετά προς Βιάννο. Θα καλύψουμε μαζί με τους παραγωγούς όποια περιοχή έχει πρόβλημα. Ωστόσο δεν θα πρέπει να υπάρξει πανικός και άσκοπη χρήση εντομοκτόνων σκευασμάτων. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ακολουθούνται μέθοδοι αντιμετώπισης φιλικές προς το περιβάλλον, να χρησιμοποιήσουν εγκεκριμένα σκευάσματα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες της ετικέτας. Οι ψεκασμοί θα πρέπει να γίνονται τις πρωινές ώρες, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν (θερμοκρασία μέχρι 28ο C, χωρίς άνεμο και βροχή), να τηρούνται οι αποστάσεις από κατοικημένες περιοχές και να ενημερώνονται οι περίοικοι, υποστηρίζει ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας.

Σε ερώτηση του ekriti.gr για την καρπόδεση της ελιάς, ο κ. Φωτάκης είπε:

Γενικά, η καρπόδεση της ελιάς σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στην υψηλή παραγωγή του προηγούμενου έτους και εν μέρει στις αντίξοες καιρικές συνθήκες τόσο της χειμερινής (λειψυδρία και ζέστη) όσο και της ανοιξιάτικης περιόδου (ζεστοί άνεμοι, σκόνη και βροχές κατά την καρπόδεση). 

Μάρα Μπέκα

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Δεν έχει μείνει κοινωνική ομάδα η οποία να μη βιώνει απογοήτευση από τις πολιτικές Μητσοτάκη!

Στην κινητοποίηση των συνταξιούχων ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Στο πλευρό των συνταξιούχων βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης και οι οποίοι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, "βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι, για τις δραματικές στιγμές που βιώνουν, λόγω της γενικότερης κατάστασης, αφού αφενός το κύμα ακρίβειας κάνει επιδρομή στα εισοδήματά τους, αφετέρου η κυβέρνηση από τα “κουτσουρεμένα” αναδρομικά του 11μηνου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016, που έλαβαν, ζητά πίσω το 25 – 55% μέσω της φορολόγησης και τους εμπαίζει με το «δώρο» των 250 ευρώ, για ελάχιστους από αυτούς!

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών καλεί 1.100.000 συνταξιούχους, να υποβάλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις έως τις 31/12/2021.

«Να σημειωθεί ότι με με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 8240/26.7.2021 κοινή ερώτησή μου με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφωνα Αλεξιάδη, Κατερίνα Παπανάτσιου και τη συνυπογραφή 41 ακόμα βουλευτών, είχε προταθεί η αυτοτελής φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων για τα έτη 2015 – 2016 με συντελεστή 20%, κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε δεκτό από την κυβέρνηση.

Όσο για τα 250 ευρώ, το επίδομα της επαιτείας της κυβέρνησης της ΝΔ σε ένα ελάχιστο αριθμό συνταξιούχων, είναι η τρανή απόδειξη της υποκρισίας του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αν και είχε υπερψηφίσει τον Ν. 4611/2019, άρθρο 120, με τον οποίο έγινε νόμος του κράτους η 13η Σύνταξη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την χαρακτήρισε ψίχουλα και ακολούθως την κατάργησε, στερώντας από τους συνταξιούχους εισόδημα 2,2 δις ευρώ τα έτη 2020 και 2021.

Ο κ Μητσοτάκης αφού υφάρπαξε με ψέματα την ψήφο των συνταξιούχων, λοιδόρησε και συκοφάντησε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες προστατεύτηκαν και ενισχύθηκαν τα χαμηλά εισοδήματα, θεσμοθετήθηκε η 13η σύνταξη, καθώς η αξιοπρέπεια των συνταξιούχων δεν μπορεί να εξαρτάται από την επιδοματική πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, την παρούσα στιγμή απογυμνώνεται από τις κούφιες υποσχέσεις του και καλείται να λογοδοτήσει για τις πολιτικές του, που φέρνουν καθημερινά σε οικονομικό στραγγαλισμό και απόγνωση τους συνταξιούχους και τις περισσότερες κοινωνικές ομάδες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βαρδάκης: Απόρριψη τροπολογιών για επίδομα ανεργίας εργαζόμενων στον τουρισμό - επισιτισμό

Η ΝΔ χαρακτηρίζει τον Παύλο Πολάκη «σταθερό υπηρέτη της αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας»

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Σε 10-15 μέρες θα έχουμε εικόνα για την παραλλαγή Όμικρον

ESPA BANNER