Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο αντιγριπικός εμβολιασμός

εμβόλιο

Ξεπέρασαν τις 100 χιλιάδες οι εμβολιασμοί για το αντιγριπικό εμβόλιο στο Ηράκλειο.  Όπως επισημαίνει, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη το μέλος της Διοίκησης του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοποιών Γιάννης Τσικανδηλάκης, ο κόσμος έχει ανταποκριθεί θετικά στην πρόληψη που επιτυγχάνεται με το εμβόλιο, με τις διαθέσιμες ποσότητες να βρίσκονται σε επάρκεια έως και σήμερα, σε μια ιδιότυπη παράταση του εμβολιασμού, λόγω των καιρικών συνθηκών, ο οποίος πέρυσι είχε ολοκληρωθεί κατά τον μήνα Νοέμβριο.

Σε επίπεδο χώρας, φέτος εμβολιάστηκαν 3 εκ άτομα, ενώ πέρυσι 2.150.000. 

Ανάλογη ανταπόκριση τυγχάνει και το εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο, σύμφωνα με το κ. Τσικανδηλάκη.

Αναφερόμενος στο φλέγον θέμα των ελλείψεων των πρωτότυπων σκευασμάτων, σημείωσε ότι ακόμη καταγράφονται προβλήματα στη διάθεση αυτών των φαρμάκων, όπως για παράδειγμα στα χάπια για πίεση,  διαβήτη και  καρδιά.

Διευκρίνισε ότι αυτή η έλλειψη εντοπίζεται μόνον στα πρωτότυπα και όχι στα γενόσημα, καθώς το φάρμακο αποτελεί το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν της χώρα μας και οι εταιρείες προτιμούν να το διαθέτουν στις αγορές όπου είναι ακριβότερο, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ελλείψεις στην ελληνική αγορά.

 

 

 

 

 

 

 

Κρήτη

Χανιά

Πολυτεχνείο Κρήτης: Φοιτητές και ...εξωσχολικοί κρατούσαν όμηρο τον κοσμήτορα - Ασύλληπτες καταγγελίες

πολυτεχνείο κρήτης

Ασύλληπτες καταστάσεις και πρακτικές που παραπέμπουν ευθέως σε φασιστικές μεθόδους μερίδας φοιτητών και ...εξωσχολικών, περιγράφει σε ανακοίνωσή της η κοσμητεία της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Τελευταίο περιστατικό το πρωτοφανές σκηνικό που έστησαν συγκεκριμένοι δράστες (φοιτητές και άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με το ίδρυμα) κατά του κοσμήτορα της Σχολής, τον οποίο κρατούσαν όμηρο (!) επί 4 ώρες στο γραφείο του, κάτω από ένα καθεστώς συνεχών απειλών και ύβρεων.

Μάλιστα, στην συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρεται και το σκηνικό που οδήγησε σε αυτή την κατάσταση, και το οποίο έχει να κάνει με την παράνομη αφισοκόλληση και αφισορύπανση που "ευδοκιμεί" στο ίδρυμα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξης:

Η ανακοίνωση της Κοσμητείας.
Η ανακοίνωση της Κοσμητείας.
Η ανακοίνωση της Κοσμητείας.
Η ανακοίνωση της Κοσμητείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολυτεχνείο Κρήτης: Παγκόσμια διάκριση για την καθηγήτρια Έλια Ψυλλάκη

Φοιτητές: Θα εκδίδονται ηλεκτρονικά οι ακαδημαϊκές ταυτότητες

Πολυτεχνείο Κρήτης - ΟΑΚ: Επιστημονικό Project για τον Αποσελέμη

ESPA BANNER