Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τριετή παράταση για τα επενδυτικά σχέδια, ζητάει το Επιμελητήριο

επιμελητηριο

Τριετή παράταση για την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων - που έχουν ενταχθεί στους Αναπτυξιακούς Νόμους - για όσες επιχειρήσεις έχουν ολοκληρώσει το 50% των έργων τους έως το τέλος του 2016, ζητάει με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομίας, Τουρισμού και Ανάπτυξης κ. Γιώργο Σταθάκη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Ο κ. Αλιφιεράκης καλεί τον Υπουργό να λάβει υπόψη του τις δυσκολίες που έχουν προκύψει για τις επιχειρήσεις, λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης, αλλά και των capital controls και προτείνει η σχετική παράταση να ισχύσει μέχρι 31-12-2019 και όχι μέχρι τον Ιούνιο του 2017, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Αναλυτικά η επιστολή προς τον Γιώργο Σταθάκη:

Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας εδώ και έξι χρόνια έχει επηρεάσει τις επιχειρήσεις σε όλο το φάσμα των λειτουργιών τους και συνακόλουθα  στην υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων,  γεγονός που επιτείνεται και από την επιβολή των capital controls στις επενδύσεις. Η δημοσιονομική στενότητα και η έλλειψη ρευστότητας έχουν επηρεάσει αρνητικά την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων που είναι ενταγμένα και στον Επενδυτικό Νόμο 3908/2011 αλλά και στον προηγούμενο αναπτυξιακό 3299/2004. 
Σχετικά με το θέμα, την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοινώσατε την πρόθεση του υπουργείου να παρατείνει τις προθεσμίες ολοκλήρωσης έως τα μέσα του 2017 (παράταση 18 μηνών), για τις επιχειρήσεις που θα έχουν ολοκληρώσει το 50% των έργων έως τον Ιούνιο του 2016. 
Δεδομένου ότι προβλέπεται ανάκαμψη της οικονομίας το β’ εξάμηνο του 2016 προτείνουμε, για τα επενδυτικά σχέδια των Αναπτυξιακών Νόμων 3299/2004 και 3908/2011 που θα φτάσουν στο 50% της υλοποίησης τους στο τέλος του επόμενου έτους (2016), να δοθεί η δυνατότητα παράτασης ολοκλήρωσής τους για τρία (3) έτη. Δηλαδή για τις επιχειρήσεις που θα έχουν ολοκληρώσει το 50% των έργων έως το τέλος του 2016 να παραταθούν τα επενδυτικά τους σχέδια έως την 31/12/2019. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν περισσότερες επιχειρήσεις να ολοκληρώσουν τα επενδυτικά τους σχέδια και θα μπορέσουν να απορροφήσουν τις προβλεπόμενες επιχορηγήσεις, με τις συνακόλουθες θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία. 
Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στις παραπάνω επισημάνσεις και προτάσεις μας, σας ευχαριστούμε προκαταβολικά. Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Είχαν κροτίδες... και φόρεσαν χειροπέδες

κροτίδες

Στη "φάκα" των αστυνομικών στο Ρέθυμνο έπεσαν την Παρασκευή (23/4)  δύο Έλληνες, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Συγκεκριμένα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους δύο άνδρες κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 12 κροτίδες.  
Η προανάκριση διενεργείται την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - Κόρη ηλικιωμένης για το γηροκομείο: Την είχαν δεμένη!

Κρήτη: "Ξήλωσαν" εγκληματική ομάδα για διακίνηση ναρκωτικών και εμπόριο όπλων

Χαρδαλιάς - Κορωνοϊός: Στο "βαθύ κόκκινο" ο νομός Ρεθύμνου και ο Δήμος Κισσάμου

Κρήτη - κορωνοϊός: 97 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ο πρύτανης του Π.Κ στο Ράδιο Κρήτη για το κορωνοπάρτι