Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τραγουδούν αύριο για να στηρίξουν έναν συμπολίτη μας

kardia-agapa-750x400.jpg

Ολα είναι έτοιμα για την μεγάλη συναυλία Αγάπης για καλό σκοπό που θα πραγματοποιηθεί στο Αλσύλλιο του Κούλε.
Αυριο περισσότεροι από 30 φορείς και σύλλογοι της Μεσαράς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν την αποκατάσταση της υγείας συνανθρώπου μας. Να υπενθυμίσουμε ότι η μεγάλη Συναυλία Αγάπης θα ξεκινήσει στις  20:00.
 Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το βράδυ της Δευτέρας 30 Ιουλίου όλα τα καφενεία και καφετέριες της πλατείας θα είναι κλειστά, μια πρωτοβουλία από ιδιοκτήτες καταστημάτων της πλατείας, έτσι ώστε όλος ο κόσμος να είναι στο αλσύλλιο
Επίσης μέσα από τη μεγάλη αυτή συναυλία αγάπης πέρα από του ότι θα διατεθούν τα χρήματα για την αποκατάσταση υγείας συνανθρώπου μας, οι διοργανωτές βγάζουν και ένα σημαντικό μήνυμα! Διασκεδάζουμε χωρίς αλκοόλ. Στη συναυλία θα υπάρχουν μπύρες άνευ αλκοόλ. Επίσης θα γίνεται ανακύκλωση στα μεταλλικά κουτάκια μπύρας και αναψυκτικών και τα έσοδα θα πάνε στην Ηλιαχτίδα και το Σύλλογο ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Υπάρχει μια τεράστια κινητοποίηση η οποία συνεχίζεται.
 
Συντελεστές
Η συμμετοχή όλων των συντελεστών θα είναι αφιλοκερδώς.
Συμμετέχουν:
Γιωργος Ν. Ζερβακης
Δημήτρης Ζωγραφακης
Νικος Μανιουδάκης
Νικος Σεβαστάκης
Γιαννης Σπυνθακης
Βαγγέλης & Μανωλης Σταματάκης
Νικος & Γιωργος Στρατακης
Συγκρότημα : Χαρίτου Τζαγκαράκη
Αντώνης Γερμανακης
Τον συντονισμό της βραδιάς έχει η Ραδιοφωνική Παραγωγός Υβα Κουμαντάκη.
 
Συνδιοργανωτές συναυλίας αγάπης με αλφαβητική σειρά:
Αθλητική Ένωση Μοιρών (ΑΕΜ) Αθλητική Λέσχη Μεσαράς Καπετάν Μιχάλης Κόρακας Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Μεσαράς (ΓΑΣΜ) Δίκτυο Συλλόγων Μεσαράς Εθελοντική Ομάδα Νεολαίας Φαιστού ΔΡΩ Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Τμήμα Μοιρών, Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαρού, Θέατρο Δίχως Όνομα Ομάδα Αγάπης Μεσαράς Ορειβατικός Σύλλογος Μοιρών Πολιτιστικός Σύλλογος Αληθινής Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελούζου Πολιτιστικός Σύλλογος Βώρων Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλιάς Πολιτιστικός Σύλλογος Γκαγκαλών Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμακίου Πολιτιστικός Σύλλογος Καμηλαρίου Πολιτιστικός Σύλλογος Καπαριαννών Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίου Πολιτιστικός Σύλλογος Κουσέ Πολιτιστικός Σύλλογος Λιστάρου Πολιτιστικός Σύλλογος Πετροκεφαλίου Πολιτιστικός Σύλλογος Πηγαιδακίων και Καλών Λιμένων Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων Πολιτιστικός Σύλλογος Πόμπιας Πολιτιστικός Σύλλογος Σίβα Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου Πολιτιστικός Σύλλογος Φανερωμένης Σύλλογος ΑμεΑ Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης ‘’Το Μέλλον’’ Σύλλογος Γυναικών Γαλιάς Σύλλογος Επισκευαστών Οχημάτων και Μηχανουργών Μεσαράς (ΣΕΟΜ) Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης Ματάλων

Κρήτη

Παρέμβαση ΠΕΔ Κρήτης για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών

ναυαγοσωτης

Την αναστολή του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ 81/2020) που επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών από τους ΟΤΑ, ζητά με επιστολή της προς τα υπουργεία Ναυτιλίας και Εσωτερικών, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης.

Μεταξύ άλλων η ΠΕΔ Κρήτης τονίζει ότι σε περίπτωση που δεν ανασταλεί για τη φετινή σεζόν η ισχύς του ΠΔ, τότε λόγω της μεγάλης αύξησης τους κόστους της ναυαγοσωστικής κάλυψης αλλά και της σημαντικής υστέρησης των δημοτικών εσόδων εξαιτίας της πανδημίας, θα απαιτηθεί η κρατική χρηματοδότηση των Δήμων προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα.

Στην επιστολή που υπογράφεται από τους κκ. Γ. Κουράκη και Γ. Μαλανδράκη, Πρόεδρο και Γραμματέα της ΠΕΔ Κρήτης αντίστοιχα, αναφέρονται τα εξής:

«Με βάση το άρθρο 7 του ΠΔ 81/2020 «Σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγηση άδειας ναυαγοσώστη, υποχρεωτική πρόσληψη ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες» οι ΟΤΑ υποχρεούνται να παρέχουν ναυαγοσωστική κάλυψη στις παραλίες δικαιοδοσίας τους.

Δεδομένης όμως της μεγάλης αύξησης του κόστους της ναυαγοσωστικής κάλυψης με βάση τις προβλέψεις του νέου  ΠΔ σε σχέση με το  προηγούμενο ΠΔ (31/2018) αλλά και της καθίζησης των δημοτικών εσόδων, συνυπολογίζοντας και την κατακόρυφη μείωση του οικονομικού ανταλλάγματος που εισπράττουν οι ΟΤΑ από την παραχώρηση χρήσης του αιγιαλού, λόγω των συνεπειών της πανδημίας, οι Δήμοι της Κρήτης αδυνατούν να καλύψουν το οικονομικό κόστος για την παροχή της υπηρεσίας ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών.

Κύριοι Υπουργοί,

Κατόπιν των ανωτέρω και έχοντας ως μοναδική μέριμνα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την ασφάλεια των λουτρικών εγκαταστάσεων προτείνουμε άμεσα:

Α) να ανασταλεί η ισχύς του ΠΔ 81/2020 για το έτος 2021 και να εφαρμοστούν οι διατάξεις του ΠΔ 31/2018.

Β) να επαναπροσδιοριστεί η διαδικασία για τον χαρακτηρισμό παράλιων χώρων ως πολυσύχναστων λαμβάνοντας υπόψη όσα προβλέπονταν στο άρθρο 11 του ΠΔ 31/2018 ώστε να μην προκύψει αύξηση των ναυαγοσωστικών πύργων. 

Γ) να χρηματοδοτηθούν οι ΟΤΑ από το Κράτος προκειμένου να καλυφθεί το επιπλέον κόστος που προκύπτει και το οποίο οι Δήμοι αδυνατούν να καλύψουν, σε περίπτωση μη αναστολής του ΠΔ 81/2020.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κουράκης σε Σκρέκα για δασικούς χάρτες: Να διασφαλιστούν οι ιδιοκτησίες πολιτών και ΟΤΑ

ΠΕΔ Κρήτης: Εξορθολογισμός του τέλους 5% για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος

Κρήτη: Δύο παραλίες του νησιού στη λίστα με τις 25 δημοφιλέστερες παγκοσμίως