Κρητικά και άλλα

Ηράκλειο: Τον λένε… Βενιζέλο και αθωώθηκε πανηγυρικά

δικαστηρια Ηρακλειου

Τον λένε Βενιζέλο, δήλωσε όνομα «Βενιζέλος» αλλά παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου με την κατηγορία της ψευδούς αναφοράς στην Αρχή. Μία υπόθεση από την οποία δεν έλειψαν οι στιγμές γέλιου κατά την εκδίκασή της στην αίθουσα του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Όλα ξεκίνησαν από έναν αστυνομικό έλεγχο σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις φίλοι. Ο οδηγός έδωσε κανονικά τα στοιχεία του στους αστυνομικούς και τα απαραίτητα έγγραφα, οι δύο συνεπιβάτες, οι οποίοι τα είχαν «τσούξει», όπως άλλωστε παραδέχτηκαν και οι ίδιοι, δεν είχαν μαζί τους ταυτότητες.

Ερωτήθηκαν από τους αστυνομικούς πώς ονομάζονται και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Φέρονται μάλιστα κατά την προσαγωγή τους στο Τμήμα να ήταν εριστικοί απέναντι στους αστυνομικούς, τους οποίους απείλησαν και εξύβρισαν με βάση τις ένορκες καταθέσεις.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα στοιχεία που είχαν επικαλεστεί οι δύο νεαροί προφορικά κατά τον έλεγχο στο αυτοκίνητο ήταν ψευδή και έτσι σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για το αδίκημα της ψευδούς αναφοράς στην Αρχή.

«Γιατί δηλώσατε ψεύτικα στοιχεία και είπατε ότι σας λένε Βενιζέλο;» ρώτησε η πρόεδρος τον πρώτο κατηγορούμενο. «Μα, Βενιζέλο με λένε» αποκρίθηκε εκείνος.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος πράγματι ονομάζεται Βενιζέλος (αυτό είναι το μικρό του όνομα), κάτι που αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛΑΣ. Υπό αυτήν την έννοια, ψέματα δεν είπε.

Και μπορεί η συμπεριφορά του ίδιου και του συγκατηγορουμένου του να ήταν απρεπής λόγω της μέθης στην οποία βρίσκονταν (ζήτησαν αμφότεροι συγνώμη για την αντίδρασή τους), εκείνοι όμως παραπέμφθηκαν στο εδώλιο με συγκεκριμένη κατηγορία για την οποία τελικά αθωώθηκαν.
Πηγή: Εφημερίδα "Πατρίς"