Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το λάδι, η τιμή πώλησης και οι προσδοκίες των παραγωγών

ελαιόλαδο 3

Χαμηλότερη των προσδοκιών των ελαιοπαραγωγών είναι η τιμή με την οποία πωλείται το ελαιόλαδο σε αρκετές περιοχές του Ηρακλείου την ώρα που η ελαιοκομιδή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι προσδοκίες για αύξηση του οικογενειακού προϋπολογισμού των παραγωγών από την πώληση του λαδιού, φαίνεται πως δεν είναι εκείνες που περίμεναν.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο Πρόεδρος των ελαιουργών Ηρακλείου Βαγγέλης Πρωτογεράκης δήλωσε ότι αυτές τις ημέρες το λάδι μπορεί να πωλείται πάνω από 2,40 ευρώ σε περιοχές του Ηρακλείου και γίνεται μία προσπάθεια η τιμή αυτή να ανέβει διότι η ποιότητα του λαδιού είναι καλή.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτογεράκη στην περιοχή της Μεσαράς δεν υπάρχει παραγωγός που να αγοράζει λάδι κάτω από 2,40 ευρώ το κιλό ωστόσο εκτίμησε ότι σε ορισμένες περιοχές κάποιοι ίσως να αγοράζουν και με 2,60 ευρώ.

Το 2,70 θα ήταν μία μία τιμή με την οποία θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα πράγματα φέτος είναι καλύτερα από πέρσι, σχολίασε ο κ. Πρωτογεράκης και συμπλήρωσε πως όποιος θέλει να πουλήσει το λάδι του, μπορεί να το κάνει όμως η τιμή είναι χαμηλή.

Οι εκτιμήσεις για την φετινή παραγωγή ελαιολάδου ξεπερνούν τις προσδοκίες των παραγωγών ωστόσο εκείνοι που δεν έχουν μαζέψει ακόμα τις ελιές τους είναι αρκετοί και όπως σχολίασε ο κ. Πρωτογεράκη, ορθά περιμένουν ακόμη για να τις μαζέψουν διότι έτσι θα έχουν καλύτερη απόδοση στο λάδι. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

7η ΥΠΕ Κρήτης: Ο πρώτος παστεριωτής μητρικού γάλακτος σε Νοσοκομείο της Κρήτης

Ο πρώτος παστεριωτής μητρικού γάλακτος που αγοράστηκε από την 7 ΥΠΕ

Παραδόθηκε σήμερα στο ΓΝ «Βενιζέλειο – Πανάνειο» από την Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, ο πρώτος παστεριωτής μητρικού γάλακτος, σε Νοσηλευτική Μονάδα Νεογνών της Κρήτης.

Η αγορά πραγματοποιήθηκε από τον προϋπολογισμό της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, έπειτα από την αναγκαιότητα που εξέφρασαν οι γιατροί και νοσηλευτές της Μονάδας, σε προηγούμενη επίσκεψη της Διοικήτριας στη ΜΕΝΝ.

Η παράδοση έγινε παρουσία του Προϊσταμένου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της ΥΠΕ Κρήτης κ. Πλατάκη Μιχάλη, του Διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου κ. Τερζάκη Κωνσταντίνου, της Αναπληρώτριας Διοικήτριας κ. Κωστάκη Ελευθερίας, του Δ/ντη Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Λυδάκη Χάρη, της Διευθύντριας ΜΕΝ Νεογνών κ. Κοροπούλη Μαρίνας και του προσωπικού της Μονάδας.

Κατά τη διαδικασία παράδοσης του παστεριωτή.
Κατά τη διαδικασία παράδοσης του παστεριωτή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ΓΝ «Βενιζέλειο – Πανάνειο», είναι το πρώτο νοσοκομείο της Κρήτης και από τα πρώτα σε ολόκληρη την Ελλάδα, στο οποίο θα γίνεται παστερίωση του μητρικού γάλακτος, ώστε να παρέχεται με ασφάλεια στα πρόωρα νεογνά.

Πρόκειται για ένα μηχάνημα που διασφαλίζει την πρόληψη από συγγενείς και απλές λοιμώξεις, διατηρώντας τις θρεπτικές ουσίες του μητρικού γάλακτος. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο στη λειτουργία του τμήματος Νεογνών και πρόκειται να ενισχύσει το εγχείρημα της σύγχρονης Νεογνολογίας, ώστε τα πρόωρα νεογνά να τρέφονται με μητρικό γάλα.

Η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης πρόκειται να εξασφαλίσει για τις ΜΕΝΝ των υπολοίπων νοσοκομείων της Κρήτης ανάλογη προμήθεια για ασφαλή χορήγηση μητρικού γάλακτος στα πρόωρα νεογνά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ανατροπή με τον Σήφη Βαλυράκη: Ανθρωποκτονία καταγγέλλει η γυναίκα του

Μαλεβίζι: 895.000€ για ακόμη τρία σχολεία στο ΕΣΠΑ

Εκπρόσωποι Σχολών Χορού της Κρήτης: Κατέθεσαν τα αιτήματά τους στην Περιφέρεια