Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τίμησαν την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

κατάθεση στεφάνων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων - προσκύνημα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη παρουσία τοπικών αρχών, μαθητών πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, με οργανωτή τη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης, ενώ στο μνημείο, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Περιφερειακών Συμβούλων, κατέθεσαν στεφάνι οι: Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Δια Βίου Μάθησης Απασχόλησης και Νέας Γενιάς, Αντιδήμαρχος Παιδείας-Δια Βίου Μάθησης Νέας Γενιάς Δήμου Ηρακλείου, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, φοιτητές των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, εκπρόσωποι σωμάτων Ελληνικού Οδηγισμού και Προσκόπων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη ευχήθηκε για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τονίζοντας πως «...Οι ήρωες προχωρούν στα σκοτεινά...» και οι Έλληνες με την θυσία τους το 1940 έστειλαν το αντιπολεμικό τους μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Ο επετειακός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου αποκτά νόημα μέσα από την παγκόσμια αναζήτηση της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών αλλά και την διατήρηση της ιστορικής μνήμης ως θεμέλιο της εθνικής μας ταυτότητας στο μέλλον.»

Η επιμνημόσυνη δέηση
Η επιμνημόσυνη δέηση

Οι επετειακές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο κορυφώνονται αύριο Τετάρτη 28η Οκτωβρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020
ΩΡΑ 7:30
Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων θα σημάνουν χαρμόσυνα.

ΩΡΑ 8:00
Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΩΡΑ 10:45
Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Διευθύντρια του 13 ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου κα Μικράκη Αικατερίνη.

ΩΡΑ 11:30
Τελετή στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
1) Επιμνημόσυνη δέηση
2) Κατάθεση Στεφάνων από τους:
-Εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές, Ευρωβουλευτές
-Περιφερειάρχη Κρήτης
-Δήμαρχο Ηρακλείου
-Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου, ως εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας
3) Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
4) Εθνικός Ύμνος.

ΩΡΑ 17:30
Επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Λόγω έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19 την παρούσα περίοδο, δεν θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική και μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28 ης Οκτωβρίου. Η τέλεση της δοξολογίας θα γίνει
σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Γιώργο και Όλγα, να έχετε μια όμορφη ζωή!

γιώργος όλγα

Το κλαμπ των εργένηδων αποχαιρέτησε ο καλός συνάδελφος Γιώργος Ι. Παπαδάκης, ο οποίος ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου, με την αγαπημένη του Όλγα Καπελάκη.

Μάλιστα την ευτυχία του ζευγαριού, θα συμπληρώσει σε λίγες εβδομάδες και ο ερχομός του πρώτου τους παιδιού, το οποίο είναι αγοράκι.

Ο ερχομός του ...μπόμπιρα είναι θέμα εβδομάδων
Ο ερχομός του ...μπόμπιρα είναι θέμα εβδομάδων

Ο ερχομός του ...μπόμπιρα είναι θέμα εβδομάδων, by renas

Διεύθυνση και δημοσιογράφοι του ekriti και του Ράδιο Κρήτη, εύχονται στον Γιώργο και την Όλγα μία όμορφη, γλυκειά ζωή και με το καλό το μωράκι τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Νέο τροχαίο στον δρόμο Ηράκλειο - Σκαλάνι

Ηράκλειο: 19χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία