Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τι συνέβη και έφυγαν όλοι από τη γιορτή με εγκαύματα στα μάτια!

χριστούγεννα

Άνω κάτω έχει γίνει η τοπική κοινωνία στο Δήμο Μαλεβιζίου από το περιστατικό με τα οφθαλμολογικά εγκαύματα που υπέστησαν πολλοί από τους παρευρισκόμενους στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της περασμένης Κυριακής, που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαζίου στο κλειστό γυμναστήριο του Λυκείου της περιοχής, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του Μαλεβιζίου.
Εκεί, βρέθηκαν πολλοί γονείς και κηδεμόνες με τα παιδιά τους, ενώ, όταν αποχώρησαν, διαπίστωσαν ότι είχαν υποστεί εγκαύματα ελαφράς μορφής!
Έτσι, απευθύνθηκαν σε ιδιώτες γιατρούς ενώ άλλοι πήγαν στο νοσοκομείο με  κοκκινίλες στα μάτια και τσούξιμο.
Μετά από αυτό το τουλάχιστον … περίεργο και ασυνήθιστο περιστατικό, δόθηκε εντολή στους ηλεκτρολόγους του Δήμου Μαλεβιζίου να προχωρήσουν σε αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων του γυμναστηρίου, με νέους τύπου Led, κάτι που έγινε άμεσα σήμερα σύμφωνα με τον διευθυντή του Λυκείου, κ. Γ. Κωστάκη που μίλησε για το θέμα στο «Ράδιο Κρήτη», ενώ το γυμναστήριο έμεινε κλειστό για λίγες ημέρες και την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί κανονικά προγραμματισμένη εκδήλωση. 
Μένει να εξακριβωθεί πώς ξεκίνησε το εν λόγω συμβάν και μολύνθηκαν μικροί και μεγάλοι.
Από τον φωτισμό;  Από τα καλλυντικά που χρησιμοποιήθηκαν για τις μεταμφιέσεις ή συνέβη κάτι άλλο;
 
 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο γύρισαν την πλάτη στον υπουργό

Ο Βασίλης Κικίλιας στο Ηράκλειο

Με γυρισμένη την πλάτη και πανό διαμαρτυρίας υποδέχθηκαν τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια γιατροί, εργαζόμενοι και πολίτες στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Στη συνέχεια, παρουσία του υπουργού Υγείας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Λευτέρης Μαρκάκης.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ενώ για το θέμα των αναισθησιολόγων είπε ότι θα εξεταστεί.

Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, ο κ. Κικίλιας, είπε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση με την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας έκανε εν μέσω κορωνοϊού 5000 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού. Περισσότερες από 500 έγιναν στην Κρήτη και εκκρεμούν εγκρίσεις για άλλες 17. Συζητήσαμε με όλους τους εμπλεκομένους γιατρούς νοσηλευτές αυτοδιοικητικούς, αλλά και την πρώην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ποια επιμέρους λύση μπορεί να υπάρξει για προβλήματα, τα οποία πράγματι είναι εδώ και πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Εγώ από τα προβλήματα δεν υπεκφεύγω. Νομίζω χρήζει ειδικών ρυθμίσεων το Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπως και άλλα νοσοκομεία της χώρας, έτσι ώστε να μπορέσουν να στηριχτούν συγκεκριμένες ειδικότητες, οι οποίες είτε οριζοντίως είτε καθέτως έχουν προβλήματα. Δηλαδή ειδικότητές για τις οποίες προκηρύσσονται θέσεις και παρόλα αυτά δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Η 7η ΥΠΕ με τη διοίκηση του Νοσοκομείου έχει κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια, όμως πρέπει να βρεθούν πιο μόνιμες λύσεις και αυτό ήρθαμε να συζητήσουμε. Νομίζω ότι αναγνωρίζουν όλοι ότι τα προβλήματα στην υγεία είναι διαχρονικά και οι λύσεις πρέπει να είναι τέτοιες που να μπορούν να δώσουν μια μονιμότητα και να μη χρειάζεται να τις αντιμετωπίσουμε μετά από κάποια χρόνια».

Πηγή: rethemnosnews.gr