Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τέσσερα χρόνια φυλάκιση στον γιατρό για τον θάνατο του 11μηνου βρέφους

βρεφος

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καταδικάστηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο Ηρακλείου παιδοχειρουργός κατηγορούμενος για τον θάνατο 11μηνου βρέφους της οικογένειας Κοσμαδάκη..
Το βρέφος κατέληξε τον Νοέμβριο του 2012 έπειτα από επιπλοκές που παρουσιάσθηκαν στη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Ο εισαγγελέας της έδρας νωρίτερα, είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου, κρίνοντας ότι υπάρχει ιατρική αμέλεια, ενώ ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία.
 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 82 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις

μάσκα

Συνεχίστηκαν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Κρήτη, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού και βεβαιώθηκαν 82 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις και μη χρήση μάσκας.

Συνολικά έγιναν 3.493 έλεγχοι.

Αναλυτικά:

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 66 πρόστιμα, εκ των οποίων 9 στα Χανιά, 8 στο Ρέθυμνο, 42 στο Ηράκλειο, 5 στο Λασίθι και 2 επί του ΒΟΑΚ.

Για μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 16 πρόστιμα, εκ των οποίων 4 στα Χανιά, 1 στο Ρέθυμνο, 9 στο Ηράκλειο και 2 επί του ΒΟΑΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμβολιασμός για κορωνοϊό: «Ανοίγει» η πλατφόρμα για τις ηλικίες 55 – 59 ετών

Ηράκλειο: Χειροπέδες σε δύο, για όπλα και ζωοκλοπή

Εκκλησία της Κρήτης: Αυτές είναι οι προτάσεις για Μεγάλη Εβδομάδα και Ανάσταση