Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τα θέματα που θα συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα

Στιγμιότυπο έξω από τη Λότζια

Συνεδριάζει  με τηλεδιάσκεψη  την  Δευτέρα   10    Μαΐου  2021 και  ώρα 17:55 το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Αναλυτικότερα:

Πρόταση 22 δημοτικών συμβούλων για εκλογή «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης».

 Έγκριση σχεδίου δράσης αειφόρου ενέργειας και κλίματος Δήμου Ηρακλείου (ΣΔΑΕΚ). 

Έγκριση δημιουργίας Ενεργειακής Κοινότητας.

Ρυθμίσεις για την καταβολή τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2021 (απόφαση 420/2021 Οικονομικής Επιτροπής).

Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχοντος οικονομικού έτους 2021 για την ενίσχυση του Κ.Α.30-7321.033 για την πληρωμή του συνεχιζόμενου έργου με τίτλο «Ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού επί των οδών Δρακάκη & Ιλίου (απόφαση 363/2021 Οικονομικής Επιτροπής).

Αναμόρφωση Προϋπολογισμού έτους 2021 για την χρηματοδότηση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και επιχορήγηση Κ.Δ.Α.Π. (απόφαση 364/2021 Οικονομικής Επιτροπής).

Αναμόρφωση Προϋπολογισμού έτους 2021 σύμφωνα με  τα αιτήματα (6) Τμημάτων του Δήμου Ηρακλείου (απόφαση 365/2021 Οικονομικής Επιτροπής) .

Τακτοποίηση Χρηματικού υπολοίπου και Κ.Α. Εσόδων 32. – Κ.Α. Εξόδων 8511 και Αναμόρφωση Προϋπολογισμού έτους 2021 (απόφαση 419/2021 Οικονομικής Επιτροπής).

Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου για το Α΄ τρίμηνο του 2021 (απόφαση 366/2021 Οικονομικής Επιτροπής).

Χορήγηση έγκρισης άδειας εκσκαφής στην Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕΒΕ στα πλαίσια του έργου «Επέκταση δικτύου οπτικών ινών WIND NGA  στο Δήμο Ηρακλείου» .

Χορήγηση έγκρισης τοποθέτησης καμπινών της εταιρείας τηλεπικοινωνιών WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕΒΕ στα πλαίσια του έργου «Επέκταση δικτύου οπτικών ινών WIND NGA στο Δήμο Ηρακλείου» (απόφαση 36/2021 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

Έγκριση αλλαγής θέσης τοποθέτησης καμπινών της εταιρείας τηλεπικοινωνιών WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕΒΕ στα πλαίσια του έργου «Επέκταση δικτύου οπτικών ινών WIND NGA στο Δήμο Ηρακλείου» (απόφαση 37/2021 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

Χορήγηση έγκρισης τοποθέτησης καμπινών της εταιρείας τηλεπικοινωνιών WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕΒΕ στα πλαίσια του έργου «Επέκταση δικτύου οπτικών ινών WIND NGA στο Δήμο Ηρακλείου (σε τμήμα της περιοχής του κέντρου της πόλης στο οποίο δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα το δίκτυο της» (απόφαση 38/2021 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

Ανάθεση σε συμβολαιογράφο για τη σύνταξη συμβολαιογραφικού δηλωτικού. 

Εξουσιοδότηση Δημάρχου περί αποδοχής της εκ νέου τροποποίησης του άρθρου 4 της από 30/12/2016 σχετικής σύμβασης δεσμευμένου λογαριασμού με την παράταση  του ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου για την εκπόνηση του ΣΒΑΚ.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τιμήθηκε η επέτειος των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης

Το Ηράκλειο αποκτά υπερυψωμένες και κόκκινες διαβάσεις πεζών (φωτογραφίες)

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο σεισμός έριξε το παλιό κτίσμα - Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας

Οι σεισμοί που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες έχουν και συνέπειες ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια που βρίσκονται είτε εγκαταλελειμένα είτε έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα χωρίς όμως τις παρεμβάσεις που θα μειώσουν τον κίνδυνο για τους περαστικούς.

Σε διάφορα σημεία στο Ηράκλειο όπως την Αγία Τριάδα στην οδό Χάου απ όπου είναι και η ανάρτηση του Ηρακλείωτη Γιάννη Σκουλά υπάρχουν ετοιμόρροπα που αποτελούν κίνδυνο θάνατο όπως αυτό στις φωτογραφίες του Περιβαλλοντικού  Συλλόγου  Αγ. Τριάδας.

"Ο χθεσινός σεισμός στο Ηράκλειο ήταν μικρός όμως αρκετός και καθοριστικός για το συγκεκριμένο σπίτι που πολλοί λάτρεψαν και έχουν φωτογραφήσει στο πέρασμά τους από τα στενά της Αγίας Τριάδας. Δυστυχώς όταν ο ιδιοκτήτης αδυνατεί οικονομικά να το συντηρήσει, μοιραία έχει αυτή την εξέλιξη μιας και στην Ελλάδα η κατάληξη τέτοιων σπιτιών είναι προδιαγεγραμμένη. Αν δεν μπορεί ολόκληρος Δήμος να διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την προστασία και την διατήρηση της φυσιογνωμίας τέτοιων ιστορικών συνοικιών, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για ανικανότητα. Το ευτυχές είναι που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες".

Δείτε τις φωτογραφίες:

Από το σημείο της κατάρρευσης
Από το σημείο της κατάρρευσης

 

Το τμήμα του κτιρίου που κατέρρευσε
Το τμήμα του κτιρίου που κατέρρευσε

 

Ο δρόμος που βρίσκεται παλιό κτίριο
Ο δρόμος που βρίσκεται παλιό κτίριο

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια σήμανε συναγερμό

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Που ανιχνεύθηκαν τα περισσότερα