Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τα πρώτα πρόστιμα ...έπεσαν μετά την απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας

κορωνοιος ελεγχος αστυνομια

Η πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας είχε - σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά - ενθαρρυντικά αποτελέσματα, καθώς στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες πειθάρχησαν στα νέα δεδομένα και είχαν εγκαίρως φροντίσει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα χαρτιά.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως η αστυνομικοί και τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας έκαναν πολλές συστάσεις και έδιναν διευκρινήσεις στους πολίτες, τα πρώτα πρόστιμα στο Ηράκλειο είναι γεγονός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βεβαιώθηκε (150 ευρώ) σε πολίτη ο οποίος κατά την διενέργεια του ελέγχου στο κέντρο της πόλης, δεν είχε μαζί του το απαραίτητο έγγραφο, ή μήνυμα στο κινητό που που να δικαιολογεί την ...βόλτα του.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει η Ελληνική Αστυνομία σε ανακοίνωσή της, από την Τρίτη (24/3) οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και οι ασκόπως περιφερόμενοι θα πληρώνουν το ανάλογο πρόστιμο.

Ανοικτές επιχειρήσεις παρά την απαγόρευση

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες αρχές εντόπισαν και σήμερα, δύο τουλάχιστον περιπτώσεις ιδιοκτητών καταστημάτων που παρά την σχετική απαγόρευση, είχαν ανοικτά! Σε μία μάλιστα περίπτωση, σε καφενείο στο Μασταμπά, πέρα από την "καμπάνα" του αυτοφώρου που έπεσε στον ιδιοκτήτη, οι τρεις θαμώνες που εντοπίστηκαν μέσα σε αυτό, θα κληθούν να καταβάλουν 150 ευρώ έκαστος...

Κόσμος

Ο ΠΟΥ τερματίζει τις δοκιμές της υδροξυχλωροκίνης και του Lopinavir/Ritonavir

Ψάχνουν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι τερματίζει τις κλινικές δοκιμές του σχήματος Solidarity για τα φάρμακα υδροξυχλωροκίνη και Lopinavir/Ritonavir.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των δοκιμών του σχήματος Solidarity έδειξαν ότι η υδροξυχλωροκίνη και το αντιρετροϊκό Lopinavir/Ritonavir κατά του HIV «δείχνουν περιορισμένη ή καθόλου μείωση της θνητότητας νοσηλευομένων ασθενών της Covid-19».