Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συνεργείο καθαρίζει τον ποταμό στο Γιόφυρο (φώτο)

καθαρισμός στο Γιόφυρο

Συνεργείο του Δήμου βρίσκονται στον ποταμό Γιόφυρο και εκτελούν εργασίες καθαρισμού, όπως δείχνουν φωτογραφίες που τράβηξε αναγνώστης του ekriti.

Ο καθαρισμός του ρέματος είναι αναγκαίος, καθώς παραδοσιακά ο ποταμός σε περίπτωση κακοκαιρίας φουσκώνει και γίνεται επικίνδυνος.

Τέτοιες ενέργειες κρίνονται απαραίτητες ιδίως στα μέσα του Χειμώνα, μιας και το προηγούμενο διάστημα όπου η ισχυρή θεομηνία σφυροκόπησε την Κρήτη, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Γιόφυρου, είδαν πρωτόγνωρες εικόνες. 

Το μηχάνημα καθαρισμού
Το μηχάνημα καθαρισμού
Ο ποταμός στο Γιόφυρο
Ο ποταμός στο Γιόφυρο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταγγέλλουν "άθλια κατάσταση στον Γιόφυρο" και ζητούν λύσεις

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πρεμιέρα χωρίς προβλήματα για την λαϊκή της Ν. Αλικαρνασσού

λαική αγορά

Από τις 5.30 το πρωί οι δημοτικοί αστυνομικοί έδωσαν το παρών σήμερα στη Νέα Αλικαρνασσό για να επιβλέψουν τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς καθώς, τις προηγούμενες ημέρες, είχαν διατυπωθεί ισχυρές αντιρρήσεις από μερίδα των κατοίκων για τη νέα- προσωρινή- χωροθέτησή της.

Ωστόσο, όλα κύλησαν ομαλά, όπως ανέφερε στο ekriti o διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργος Τρούκης, με παραγωγούς και εμπόρους να αναπτύσσουν τους πάγκους τους και τους καταναλωτές να προχωρούν στις αγορές τους ανεμπόδιστα.

Να θυμίσουμε ότι, το προηγούμενο διάστημα, η λαϊκή χωροθετούνταν στις οδούς Αρτεμισίας και Διονυσίου με την πρόθεση μετακίνησή της από τη δημοτική αρχή στις οδούς Αναπαύσεως και Αναγέννησης να σηκώνει μια ...μικρή θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους των οδών αυτών.

Μάλιστα, σε αυτές τις δύο οδούς προστέθηκε και τμήμα της οδού Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κ. Καρυωτάκη για εξυπηρετηθούν και πάγκοι εμπόρων πέραν των παραγωγών. Η επέκταση αυτή ήταν σύννομη με τις νέες ρυθμίσεις λόγω κόβιντ που δίνουν τη δυνατότητα ίδρυσης παράλληλων αγορών για την αποφυγή του συνωστισμού στα συστήματα των λαϊκών.

Να σημειωθεί ότι, ειδικά για την οδό Αναπαύσεως- τμήμα της οποία οδηγεί στην είσοδο του νεκροταφείου- οι κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσού πρόβαλλαν το ζήτημα της … άβολης, ταυτόχρονης λειτουργίας της λαϊκής με την πομπή κηδείας...

Πάντως, η σημερινή πρεμιέρα της λαϊκής στο νέο σύμπλεγμα οδών πριν την οριστική χωροθέτηση της στο δημοτικό οικόπεδο μπροστά από το Σωφρονιστικό Κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού, έγινε εύρυθμα, ομαλά και τακτοποιημένα εξυπηρετώντας περίπου 80 παραγωγούς και 50 εμπόρους.

 

ΜΑΡΙΑ ΖΑΝΝΙΑ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ο Captain Covid τηλεκπαιδεύεται!

Αχτσιόγλου: Τα χρέη απειλούν την επιβίωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εργαζομένων

Η πόλη φάντασμα στην Ισπανία που χτίστηκε και δεν κατοικήθηκε ποτέ