Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για το μέτρο που θα φέρει... απολύσεις

50428487_346580366176995_4947758761138716672_n.jpg

Παρέλυσε σήμερα το Δημόσιο λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με αίτημα την απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση που προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στην Κρήτη υπήρξε συμμετοχή και σε αυτή την μεγάλη κινητοποίηση που έγινε μετά την απόφαση που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με γνώμονα τις αποφάσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και της ΟΛΜΕ, αλλά και «τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες που έγιναν στις 11 και 14 του Γενάρη, καθώς και στα συλλαλητήρια».

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν σε κεντρικά σημεία των αστικών κέντρων. Στην Αθήνα το ραντεβού δόθηκε  στις 11 το πρωί στη Βουλή, την ώρα που στο Ηράκλειο, το σημείο συνάντησης ήταν η πλατεία Ελευθερίας.
 

Αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων αυτών ήταν η διατάραξη της λειτουργίας των σχολείων, τα οποία υπολειτούργησαν, ενώ κάποια δε λειτούργησαν καθόλου.  Τόσο στις κινητοποιήσεις  των προηγούμενων ημερών, όσο και κατά τη σημερινή ημέρα, είχαμε πολλά σχολεία με προβλήματα ως προς την εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία του Ολοήμερου σχολείου.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν και δε θέλουν να  τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα που θα αδικήσει – όπως λένε – κατάφωρα τους ίδιους. Είναι ένα σύστημα το οποίο θα φέρει απολύσεις και όχι διορισμούς, σημειώνουν χαρακτηριστικά. Όπως επισημαίνουν το νομοσχέδιο αυτό ουσιαστικά εξαγγέλλει απολύσεις, γιατί πολλοί εκπαιδευτικοί με την αλλαγή της μοριοδότησης δε θα διδάσκουν με το νέο σχολικό έτος.

Για αυτό και κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους ως την ψήφιση του νομοσχεδίου, καθώς δεν μπορούν να μένουν αμέτοχοι.

Η ανακοίνωση

Η πλήρης ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για τη σημερινή ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., αλλά και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια, αποφάσισε, ομόφωνα, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο με αίτημα:
«την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή».
 

Κρήτη

Κρήτη - καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία στο νησί (βίντεο)

καλοκαίρι παραλία διακοπές διάβασμα γυναίκα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο 19 Ιουνίου στην Κρήτη, με τον υδράργυρο να βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε το βίντεο του meteo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ μέρα - μεσημέρι σε καφενείο - Δέκα συλλήψεις

Αρναουτάκης: Πρώτη νίκη για το κρητικό ελαιόλαδο και την Περιφέρεια Κρήτης