Κρήτη

Ηράκλειο

Κρητικά και άλλα

Ηράκλειο: Συνεχίζεται το σινεμά και ψυχανάλυση με την "Ωραία της Ημέρας"

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Με τη ταινία «Η Ωραία της Ημέρας» σε σκηνοθεσία του Λουίς Μπονιουέλ (Luis Bunuel), συνεχίζεται και το 2018 το «Σινεμά και Ψυχανάλυση». Η ταινία, που στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας το 1967 απέσπασε τον Λέοντα του Αγίου Μάρκου (βραβείο καλύτερης ταινίας, θα προβληθεί την Τετάρτη 9 Μαΐου στις 19:30 το απόγευμα στον Κινηματοθέατρο «Αστόρια».

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ψυχαναλυτική παρουσίαση της ταινίας από την Ψυχαναλύτρια Βεριγάκη Ιωάννα, καθώς και συζήτηση με θέμα «Θηλυκότητα και Επιθυμία, ένα Αίνιγμα».

σινεμα και ψυχαναλυση

σινεμα και ψυχαναλυση, by meropi

Η διοργάνωση της ταινίας είναι της Ελληνικής Εταιρίας Νέας Λακανικής Σχολής Ψυχανάλυσης στην Κρήτη και της ΑΜΚ «Κόμβοι» και η είσοδος είναι 5 ευρώ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6976282432

Η υπόθεση
Η νεαρή Σεβερίν Σερίζ, Παριζιάνα μεσοαστή, είναι παντρεμένη με τον γιατρό Πιέρ και έχουν μεγάλη οικονομική άνεση. Η Σεβερίν αγαπάει τον άντρα της, αλλά δεν την ελκύει ερωτικά. Ο ερωτισμός της βρίσκει διέξοδο σε ερωτικές φαντασιώσεις και σε σαδομαζοχιστιά ερωτικά παιχνίδια. Επιχειρεί να βρει διέξοδο, πηγαίνοντας να δουλέψει τα απογεύματα στον οίκο ανοχής της Μαντάμ Αναίς. Στον χώρο αυτό παίρνει το όνομα «Η Ωραία της Ημέρας». Απορροφημένος από τις δραστηριότητες που επιτάσσει η μικροαστική καθημερινότητα, ο άνδρας της δεν υποψιάζεται τίποτα. Τα πράγματα όμως θα δυσκολέψουν και τα προσχήματα θα είναι δύσκολο να κρατηθούν, όταν ένας πελάτης της την ερωτεύεται....
 

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Αγκαλιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα αποκομιδής πόρτα – πόρτα

δημος μαλεβιζιου

Ομαλά κύλησε η πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος του Δήμου Μαλεβιζίου σχετικά με την αποκομιδή απορριμμάτων. Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους των οδών Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμουδάρα, όπου και ξεκίνησε να εφαρμόζεται. Στόχος του Δήμου είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί σταδιακά τόσο στον αστικό ιστό, όσο και σε τοπικές κοινότητες.

Για το σκοπό αυτό βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Αμμουδάρα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Μιχάλης Αλμπαντάκης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και Γιάννης Άσπρης αντίστοιχα, καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Κώστας Τζεδάκης. Παρακολούθησαν τη διαδικασία της αποκομιδής πόρτα – πόρτα και συζήτησαν με τους κατοίκους της περιοχής τις απόψεις τους για την εφαρμογή του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη Δευτέρα οι κάτοικοι στις οδούς Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμμουδάρα εναποθέτουν τα πρωινά έξω από τις κατοικίες τους τα απορρίμματα (αυστηρά έως τις 9:30 το πρωί), καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Τα απορρίμματα είναι δεμένα στις ειδικές σακούλες απορριμμάτων.  Στις 9:30π.μ. το απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να εφαρμόσει το νέο σύστημα αποκομιδής. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας συλλέγουν τα απορρίμματα που έχουν αφήσει έξω από την πόρτα τους οι δημότες, τηρώντας το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που έχει διαμορφωθεί από την υπηρεσία. Το  Σαββατοκύριακο καλούνται οι δημότες στις οδούς Προμηθέα &  Αιγαίου να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων.

Ειδήσεις σήμερα 

Οι Τούρκοι "απείλησαν" γαλλικό ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης

Κρήτη: Ξεπέρασε τους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία τη νύχτα!