Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου

Συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 17:55 το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 11 θέματα στην ημερήσια του διάταξη. Αναλυτικότερα:

Εξέταση αιτημάτων δημοτών.

Εξέταση αιτημάτων δημοτικών παρατάξεων.

Αποδοχή χρηματοδότησης και ορισμός υπόλογου διαχειριστή και υπεύθυνο λογαριασμού του έργου της ΣΑΕ119/1 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με τίτλο "Ανοικτό κέντρο εμπορίου Δήμου Ηρακλείου" και κωδικό ΚΑ 219ΣΕ11910075 (ΟΠΣ 5035058) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 - 2020» .

Αποδοχή επιδότησης από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου "Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2019".

Εξουσιοδότηση Δημάρχου περί αποδοχής και υπογραφής παράτασης του συμβατικού χρόνου της Σύμβασης σύστασης ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου για την εκπόνηση του ΣΒΑΚ.

Έγκριση Σχεδίου δράσης βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης δημοτικών κτηρίων προτεραιότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Τροποποίηση της 924/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οριοθέτηση γενικών θέσεων στάθμευσης για Α.Μ.Ε.Α.

Δημιουργία φωτοβολταϊκών σταθμών με Ενεργειακό Συμψηφισμό σε 9 (εννέα) δημοτικά κτίρια.

Έγκριση τροποποίησης ομάδας έργου για το έργο με τίτλο "Κοινές δράσεις για τη δημιουργία «Πράσινων» - Περιβαλλοντικά φιλικών διάδρομων μέσα σε τουριστικές περιοχές – ECORouTs” , στα πλαίσια του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014 - 2020».

Κύρωση τμήματος οδού στον οικισμό Άγιος Βλάσσης του Δήμου Ηρακλείου (απόφαση 125/2019 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

Πρόταση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για καθορισμό μηνιαίας αποζημίωσης Προέδρου Δ.Σ.

Έγκριση απομάκρυνσης δέντρου .

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στενό... "μαρκάρισμα" της ΕΛ.ΑΣ σε γάμους και βαπτίσεις

καλάσνικοφ γάμος

Τέλος στην ανομία και την παράνομη χρήση όπλων σε διάφορα χωριά και όχι μόνο, της Κρήτης επιχειρούν να βάλουν οι αστυνομικές αρχές, που πραγματοποιούν γενικευμένους ελέγχους.

Από τις επιχειρήσεις που υλοποιούνται δεν αποκλείονται οι κοινωνικές εκδηλώσεις και ειδικά γάμοι, κατά τους οποίους παρατηρούνται πλήθος περιπτώσεων άσκοπων πυροβολισμών.

Οι αρχές τονίζουν σε κάθε κατεύθυνση πως όσο οι πολίτες δεν συμμορφώνονται με το γράμμα του νόμου, τόσο θα αυξάνονται οι έλεγχοι, ειδικότερα όταν δράσεις που χαρακτηρίζονται “έθιμα” ελλοχεύουν κίνδυνο σοβαρότατων τραυματισμών ή ακόμα και θανάτων έστω και από αμέλεια.

Στο πλαίσιο αυτό, διπλές ήταν οι συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακο σε γλέντια γάμων.

Στην πρώτη περίπτωση, μετά από σχετικές καταγγελίες αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου επισκέφθηκαν το πατρικό σπίτι γαμπρού, στο οποίο και διέμενε ο 75χρονος πατέρας του, όπου βρήκαν και συνέλεξαν 200 φυσίγγια και 29 κάλυκες.

Ο πατέρας του γαμπρού συνελήφθη για να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Ο πατέρας του γαμπρού δικάστηκε μόνο για τα φυσίγγια, με δικογραφία να έχει σχηματιστεί ωστόσο και για τους άσκοπους πυροβολισμούς, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος.

Μία ακόμα περίπτωση ωστόσο απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές, αυτή τη φορά σε χωριό πολύ κοντά στο Ηράκλειο. Οι αρχές έλαβαν ενημέρωση για τη δράση του 32χρονου ο οποίος προσήλθε βαριά οπλισμένος στο γάμο και προχώρησαν στη σύλληψη του, κατά την έξοδο του από το κέντρο διασκέδασης.

Σε σχετική έρευνα βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο, τρεις γεμιστήρες πολεμικών τουφεκίων, 83 κάλυκες και φυσίγγια. Οι Αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τους ελέγχους ενώ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις συγκεκριμένες πολύ επικίνδυνες συμπεριφορές.