Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου

Συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 17:55 το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 11 θέματα στην ημερήσια του διάταξη. Αναλυτικότερα:

Εξέταση αιτημάτων δημοτών.

Εξέταση αιτημάτων δημοτικών παρατάξεων.

Αποδοχή χρηματοδότησης και ορισμός υπόλογου διαχειριστή και υπεύθυνο λογαριασμού του έργου της ΣΑΕ119/1 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με τίτλο "Ανοικτό κέντρο εμπορίου Δήμου Ηρακλείου" και κωδικό ΚΑ 219ΣΕ11910075 (ΟΠΣ 5035058) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 - 2020» .

Αποδοχή επιδότησης από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου "Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2019".

Εξουσιοδότηση Δημάρχου περί αποδοχής και υπογραφής παράτασης του συμβατικού χρόνου της Σύμβασης σύστασης ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου για την εκπόνηση του ΣΒΑΚ.

Έγκριση Σχεδίου δράσης βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης δημοτικών κτηρίων προτεραιότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Τροποποίηση της 924/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οριοθέτηση γενικών θέσεων στάθμευσης για Α.Μ.Ε.Α.

Δημιουργία φωτοβολταϊκών σταθμών με Ενεργειακό Συμψηφισμό σε 9 (εννέα) δημοτικά κτίρια.

Έγκριση τροποποίησης ομάδας έργου για το έργο με τίτλο "Κοινές δράσεις για τη δημιουργία «Πράσινων» - Περιβαλλοντικά φιλικών διάδρομων μέσα σε τουριστικές περιοχές – ECORouTs” , στα πλαίσια του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014 - 2020».

Κύρωση τμήματος οδού στον οικισμό Άγιος Βλάσσης του Δήμου Ηρακλείου (απόφαση 125/2019 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

Πρόταση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για καθορισμό μηνιαίας αποζημίωσης Προέδρου Δ.Σ.

Έγκριση απομάκρυνσης δέντρου .

 

Κρήτη

Τουρισμός... από τον Ιούνιο στην Κρήτη - Μειωμένες οι προσδοκίες εσόδων

τουριστες

Συνείδηση στους περισσότερους ξενοδόχους έχει γίνει πλέον το γεγονός πως η νέα τουριστική περίοδος για την Κρήτη είναι πολύ δύσκολο να αρχίσει πριν από τα μέσα του Ιουνίου. Με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, αλλά και την κατάσταση στην διεθνή αγορά και τις χώρες από τις οποίες η Ελλάδα και η Κρήτη υποδέχονται τουρίστες, φαίνεται ότι η 15η Ιουνίου είναι η ημερομηνία από την οποία πιθανόν θα αρχίσουν οι πρώτες αφίξεις.

Παρά το γεγονός πως στον κλάδο επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, θεωρείται δεδομένο πως οι φετινές απώλειες θα ξεπεράσουν το 50%, εκτός κι αν υπάρξει μια μεγάλη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με απρόσμενες αφίξεις τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι ξενοδόχοι και τα αρμόδια τμήματα κρατήσεων και διαχείρισης κρίσεων, προσπαθούν τη δεδομένη στιγμή να περιορίσουν τις απώλειες και να μεταθέσουν στο βαθμό του εφικτού όποιες κρατήσεις δεν έχουν ακόμα ακυρωθεί.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η ρύθμιση που ανακοινώθηκε από πλευράς κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία οι τουριστικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να αποζημιώνουν πελάτες με ένα Voucher 18μηνης διάρκειας, θεωρείται μία πολύ θετική εξέλιξη.

Κι αυτό γιατί, οι ξενοδόχοι κανονικά θα έπρεπε να επιστρέφουν αυτή την περίοδο προκαταβολές, οι οποίες όμως έχουν ήδη δοθεί για τις ανάγκες έναρξης λειτουργίας των ξενοδοχείων, καθώς και για διάφορες αναγκαίες εργασίες και μισθοδοσίες. Το μέτρο αναμένεται επίσημα να ισχύσει από την ερχόμενη εβδομάδα με την ελπίδα ότι θα βελτιώσει κάπως την κατάσταση στον τουριστικό τομέα.