Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με φοιτητές

sintixakisvouli.jpg

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3/11 περιοδεία της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ και της ΤΟ ΑΕΙ της ΚΝΕ με επικεφαλής το Μ. Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και μέλος της ΕΠ Κρήτης. Η περιοδεία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για τη άμεση λύση στα προβλήματα των εστιακών φοιτητών μετά την πυρκαγιά στις εστίες που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις στα κτήρια του Πανεπιστημίου στην Κνωσό στις 23/9 αλλά και το γεγονός πως σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την πυρκαγιά δεν έχουν ακόμα δοθεί ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα τους.
Οι φοιτητές στην συζήτηση τους με το κλιμάκιο αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε σχέση με το γεγονός πως ακόμα δεν έχει βρεθεί μόνιμη λύση για τη διαμονή τους ως το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς ενώ υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με την μη δωρεάν μεταφορά τους προς το πανεπιστήμιο, καθώς και ζητήματα με την δωρεάν σίτιση.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε πως οι πολιτικές ευθύνες βαραίνουν ακέραιες την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την περιφέρεια Κρήτης, την πρυτανεία του Πανεπιστημίου. Σημείωσε πως ο υπουργός Παιδείας κατά την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του ΚΚΕ στην ουσία δε δεσμεύτηκε για ικανοποίηση των αιτημάτων των εστιακών φοιτητών.
Ο Μ. Συντυχάκης κάλεσε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης να εντείνουν τον αγώνα τους βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες. Άλλωστε η εγρήγορση, η συνεχής πίεση και πάλη των φοιτητών οδήγησε στην καταβολή του βοηθήματος των 2000 ευρώ.
Κατέληξε σημειώνοντας πως θα πρέπει να λυθεί άμεσα με ευθύνη κυβέρνησης-Πρυτανείας η δωρεάν στέγαση των φοιτητών που διέμεναν στην εστία, όπως και των πρωτοετών, σε ξενοδοχείο σε κοντινή απόσταση από το Πανεπιστήμιο για όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς και μέχρι την ανέγερση νέων εστιών για το σύνολο των φοιτητών που το έχουν ανάγκη και να μην πεταχτεί έξω κανένας φοιτητής από τις εστίες.Θα πρέπει να διασφαλιστεί η διαρκής δωρεάν σίτισή τους, και να διατεθεί άμεσα το έκτακτο κονδύλι στους φοιτητές για την αποκατάσταση των οικοσκευών και των προσωπικών ειδών τους, τα οποία έχουν είτε υποστεί φθορές ή έχουν καταστραφεί.
Τέλος, θα πρέπει να ανεγερθεί άμεσα, με ευθύνη κυβέρνησης-πρυτανείας, σύγχρονη δημόσια και δωρεάν φοιτητική εστία σε χώρους του Πανεπιστημίου ή του ΙΤΕ στις Βούτες, που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών, με όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης.
 
 

Κρήτη

Κρήτη: Απομακρύνονται υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες

διαφημιστικές πινακίδες

Υπεγράφη σήμερα από τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη και την ανάδοχο εταιρεία, η σύμβαση για την ανάθεση του έργου «Καθαίρεση και απομάκρυνση παράνομων πινακίδων υπαίθριας διαφήμισης στο οδικό δίκτυο της Κρήτης» με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Την επίβλεψη της ορθής υλοποίησης του έργου έχει αναλάβει η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η εργολαβία αφορά στην καθαίρεση και μεταφορά πινακίδων υπαίθριας διαφήμισης οι οποίες έχουν τοποθετηθεί παράνομα, κυρίως πλησίον οδών ταχείας κυκλοφορίας αλλά και επαρχιακών δρόμων, καθώς και άλλων οδών για τις οποίες έχει πρωτογενή αρμοδιότητα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλεπόμενα επίπεδα ασφάλειας και να ενισχυθεί η ασφάλεια στην οδήγηση κατά τη χρήση των οδικών αρτηριών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 103.519,29 € και η διάρκεια της σύμβασης στους 18 μήνες, με ανάδοχο την εταιρεία Κ. Χατζάκης & Σία Ε.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: 55χρονος απαγχονίστηκε σε δέντρο - Τον βρήκε περαστικός

Ηράκλειο: Ο επίδοξος ληστής ήταν πελάτης του οδοντιάτρου - Πάλη έξω από το ιατρείο!

Λονδίνο: Οταν τραγουδούσαν στον Φίλιππο "Να το πάρεις το κορίτσι" για την Ελισάβτετ