Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στους δρόμους οι φεμινίστριες με φόντο το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Η 20χρονη Καρολαιν

Ανακοίνωση από τις φεμινίστριες Ηρακλείου με φόντο την εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά:

Η εξιχνίαση του φριχτού θανατηφόρου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, με την ασφυξία της Caroline Crouch που προκάλεσαν τα χέρια του συζύγου της, συνέπεσε με τον εντοπισμό της νεκρής Δημήτρη/Δήμητρας από τη Λέσβο και με τον βιασμό και κακοποίηση μίας αδερφής μας στα Πετράλωνα την ώρα της εργασίας της.

Οι «γυμνές ζωές» των θηλυκοτήτων μέσα στην πατριαρχία τείνουν να γίνουν κανονικότητα, ενώ η βαρβαρότητα απέναντί τους έχει ενταθεί επικίνδυνα στην covid εποχή του εγκλεισμού μας. Η Caroline έχοντας βιώσει μια άνιση, καταπιεστική σχέση από όταν ακόμη ήταν παιδί, βρίσκεται νεκρή στο κρεβάτι της, με το μωρό στην πλάτη της μέσα στο χώρο του εγκλήματος και με το σκυλί της νεκρό.

Η αστυνομία ωστόσο έπρεπε να δέσει την υπόθεση και να επικηρύξει τους «αλλοδαπούς μάλλον» δράστες, ώσπου να καταλήξει να συλλάβει τον πρώτο ύποπτο της γυναικοκτονίας, τον ίδιο τον σύζυγό της… Ακόμη και νεκρή όμως, κακοποιείται και διασύρεται μέσα από τις κλειδαρότρυπες του κίτρινου τύπου με την διαρροή του προσωπικού της ηλεκτρονικού ημερολογίου, που όλως παραδόξως τα αποσπάσματά του αφορούν και ξεπλένουν τον επιτυχημένο πιλότο σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Τον είχε βλέπεις «απειλήσει» με διαζύγιο...

Η ζωή της Δημήτρη/Δήμητρας από τη Λέσβο ήταν γυμνή πάντα, στο οικογενειακό της περιβάλλον, στο χωριό της, στα ψυχιατρικά ιδρύματα, μέχρι την κατάληξή της στα αζήτητα του νεκροτομείου, ενώ το σήμα για την εξαφάνισή της χρειάστηκε ένα μήνα για να εκδοθεί. Ήταν βλέπεις ένα σώμα χωρίς σημασία... Στα Πετράλωνα η αλληλεγγύη των ενοίκων, τα γρήγορα αντανακλαστικά του φεμινιστικού κινήματος έσπευσαν προς υπεράσπιση του θύματος, η αστυνομία ωστόσο εμπόδισε τον αλληλέγγυο κόσμο να πλησιάσει, ενώ περίμενε το ένταλμα απ’ έξω. Ήταν απλοί καθημερινοί βιαστές, δεν ήταν, βλέπεις, άτομα που διαδήλωναν για τα δικαιώματά τους, ώστε να μπορέσει να φτάσει μέχρι τον 6ο όροφο και χωρίς ένταλμα για να τους συλλάβει ή μια οικογένεια που υπερασπίζεται το οικιακό της άσυλο.

Η πατριαρχία μας καταπιέζει, μας κακοποιεί, μας βιάζει, μας δολοφονεί. Και ναι ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ, δεν είναι άλλη μια οικογενειακή τραγωδία, έγκλημα πάθους ή ζήλεια. Είναι κατάχρηση εξουσίας, αίσθηση ιδιοκτησίας, τοξική αρρενωπότητα και χρήση του προνομίου ότι ο κυρίαρχος λόγος θα σπεύσει να δικαιολογήσει, να στηρίξει το δράστη και να ενοχοποιήσει τη νεκρή. Και ναι τις ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ τις συγκαλύπτει η αστυνομία, τα ΜΜΕ, οι δικαστές και οι νομοθέτες. Η αστυνομία δεν προστατεύει ούτε τις γυναίκες που έχουν καταγγείλει την κακοποίησή τους (όπως η Κωνσταντίνα στη Μακρυνίτσα), ούτε διευκολύνει αυτές που σπεύδουν να την καταγγείλουν. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί της δε, βγαίνουν στα κανάλια να δώσουν οδηγίες στους επίδοξους γυναικοκτόνους πώς να την βγάλουν καθαρή. 

Τα ΜΜΕ δίνουν το λόγο στους Μπαλάσκες και στους Κούγιες και χτίζουν το προφίλ των κακοποιητών/βιαστών/γυναικοκτόνων, δίνοντας το λόγο στους υπερασπιστές τους και το περιβάλλον τους να σκιαγραφήσουν το πόσο καλά παιδιά είναι. Οι δικαστές δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και καταδικάζουν τις γυναίκες που υπερασπίζονται τον εαυτό τους, ενώ οι νομοθέτες αλλάζουν προς το ηπιότερο τους νόμους και τον ποινικό κώδικα που αφορά τα έμφυλα ζητήματα, αφού προσπαθούν να καταργήσουν την έννοια της συναίνεσης στις υποθέσεις βιασμού. 
Την ίδια στιγμή περνούν, ενάντια στο πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής, έναν νόμο έκτρωμα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια των παιδιών, σύμφωνα με την οποία μέχρι και ο καθομολογία γυναικοκτόνος της Κάρολαιν μπορεί να διεκδικήσει, καθώς όπως μας ενημερώνουν βουλευτές της κυβέρνησης, ένας πατέρας που κακοποιεί (και γιατί όχι δολοφονεί) την γυναίκα του, μπορεί να είναι καλός πατέρας...

 Γι΄αυτό λέμε: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Γι΄αυτό θέλουμε η αλληλεγγύη μας να φτάσει στα πιο μακρινά μέρη, στα πιο κρυφά δωμάτια του φόβου. Να σταθούμε δίπλα σε κάθε γυναίκα, σε κάθε θηλυκότητα που βιώνει την έμφυλη βία. 

ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΟΛΑΪΝ, ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ ΤΡΙΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΙΣ 19.00, ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ.

Φεμινίστριες Ηρακλείου

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Η έντονη δυσοσμία από τη θάλασσα "έδιωξε" τους περιπατητές του Καράβολα

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Νέο μυστήριο με ταξίδι στην Κρήτη και σπίτι στη Σούδα

Ισχυρός σεισμός μεταξύ Τήλου και Νισύρου - Αισθητός και στην Κρήτη

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Προσοχή, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα για τα οικόπεδα με ξερόχορτα

φωτο αρχειου

Τσουχτερά πρόστιμα από 500 έως 2000 ευρώ, κατά περίπτωση και ανάλογα με τα τετραγωνικά, επιβλήθηκαν σε 12 ιδιοκτήτες οικοπέδων στο Ηράκλειο, οι οποίοι παρά τις προειδοποιήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας δεν προχώρησαν στον καθαρισμό της έκτασής τους από τα ξερόχορτα με αποτέλεσμα να αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιάς μέσα στην πόλη.

Αυτό δήλωσε ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός της μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη που και σήμερα ασχολήθηκε με το μεγάλο αυτό πρόβλημα που εντοπίζεται στον αστικό ιστό του Ηρακλείου.

Τα πρόστιμα αυτά επιβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα από την 1η Αυγούστου ημέρα που έληξε η προθεσμία που είχαν για να αποψιλώσουν το χώρο τους.

Δεκάδες επικίνδυνα οικόπεδα

Συνολικά σύμφωνα με τον κ.Παττακό το τελευταίο διάστημα η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου είτε μετά από καταγγελίες πολιτών που έχουν δίπλα στην ιδιοκτησία τους επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιάς εκτάσεις, είτε μετά από αυτοψίες και έρευνα των Δημοτικών αστυνομικών έχουν καταγραφεί 189 οικόπεδα και 13 κατοικίες.

Από αυτά τα 45 καθαρίστηκαν από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους μετά τις προειδοποιήσεις της Δημοτικής αστυνομίας και τα 30 από μηχανήματα της Υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου και τα έξοδα θα τους καταλογιστούν μέσω του ταμείου του Δήμου.

Σε 12 ιδιοκτήτες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα που προαναφέραμε ενώ τα υπόλοιπα οικόπεδα είναι αγνώστου ιδιοκτήτη και γίνεται έρευνα από μηχανικό που έχει προσλάβει η Δημοτική Αστυνομία ειδικά γι αυτή την εργασία.

Διαβάστε επίσης:

Τζανάκης: Αυξημένες οι νοσηλείες λόγω καύσωνα- Κίνδυνος για θερμοπληξία

ΠΑΓΝΗ: "Κόλαση" για τους ασθενείς 4 κλινικών - "Πολεμούν" τη ζέστη με ανεμιστήρες!