Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στον χορό των Ρίχτερ - Νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή

Σεισμογράφος

Ακόμα μια σεισμική δόνηση σημειώθηκε νωρίτερα, με επίκεντρο ξανά την περιοχή του Αρκαλοχωρίου, εκεί όπου τις τελευταίες ώρες η σεισμική δραστηριότητα έχει προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν έντασης 4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε 6 χιλιόμετρα οτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 14,4 χιλιόμετρα.

Τα στοιχεία του σεισμού.
Τα στοιχεία του σεισμού.

Λίγο αργότερα, στις 17.42,, ακολούθηκε μια νέα σεισμική δόνηση, 3,6 Ρίχτερ.

νέα σεισμική δόνηση με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι
νέα σεισμική δόνηση με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - σεισμός: Έκλεισαν τα σχολεία μετά τους δυνατούς σεισμούς

Οι σεισμοί, οι μαθητές και η σκληρή πραγματικότητα με τα σχολεία. Της Αναστασίας Χουρσανίδου

Σεισμός στο Ηράκλειο: Ο Άκης Τσελέντης για τις νέες δονήσεις

Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Ευθύμιος Λέκκας στο Ράδιο Κρήτη για την εξέλιξη των μετασεισμών στο Αρκαλοχώρι

λεκκας σεισμος

Σε πλήρη απομείωση βρίσκεται το σεισμικό φαινόμενο που τους προηγούμενους μήνες ακατάπαυστα δημιούργησε πολλά προβλήματα και καταστροφές στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων και τις άλλες περιοχές με αποκορύφωμα το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Γεωλογίας κ.Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

"Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη ωστόσο τα δεδομένα που υπάρχουν οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα" είπε χαρακτηριστικά.

Μπορεί να υπάρχουν ακόμη μικρές σεισμικές δονήσεις, ωστόσο πολλές από αυτές δεν γίνονται καν αισθητές στο Αρκαλοχώρι και αλλού αλλά φαίνεται μια εκτόνωση μετά από μήνες συνεχόμενων μετασεισμών στο ρήγμα αυτό.

Ο κ. Λέκκας θα επισκεφθεί την ερχόμενη Παρασκευή, όπως ανέφερε, ξανά το Αρκαλοχώρι κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιήσει νέα αυτοψία και σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί θα εξεταστούν όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με ζητήματα αντισεισμικής προστασίας κ.α.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Παρουσιάζεται το πρόγραμμα αναμπέλωσης - Τα ποσά της οικονομικής στήριξης

Γιώργος Δεικτάκης: Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τον θάνατό του

ESPA BANNER