Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο μετά την πτώση

ΕΚΑΒ

Σε καλή κατάσταση διακομίσθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο, ένας άνδρας ο οποίος το μεσημέρι, έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων. 

Το περιστατικό σημειώθηκε σε σπίτι κοντά στο ΠΑΓΝΗ όταν ο άνδρας βρέθηκε στο κενό, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ευτυχώς, για καλή του τύχη, δεν τραυματίστηκε σοβαρά. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου: «Στο όνομα» της πανδημίας περιστέλλονται θεμελιώδη δικαιώματα

Νέα Σμύρνη

Σκληρή κριτική ασκεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου στη συμπεριφορά των αστυνομικών στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Σε ανακοίνωση γίνεται λόγος για αύξηση της αστυνομικής βίας κατά 75% σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη, και καλείται η Πολιτεία να επιβάλλει τον σεβασμό των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Η ανακοίνωση:

"Με αφορμή τις απαράδεκτες εικόνες της βάναυσης συμπεριφοράς αστυνομικών οργάνων σε βάρος πολίτη στην πλατεία της Ν. Σμύρνης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου επισημαίνει ότι σε μια περίοδο που «στο όνομα» της πανδημίας και χάριν της προστασίας του υπέρτατου αγαθού της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, περιστέλλονται ατομικά, κοινωνικά και εν γένει θεμελιώδη δικαιώματα συνταγματικώς κατοχυρωμένα, η αστυνομία οφείλει να ενεργεί εντός των ορίων που επιτάσσουν οι νόμοι και οι κανόνες της ελληνικής πολιτείας. Ο ανηλεής ξυλοδαρμός οιουδήποτε πολίτη από αστυνομικά όργανα δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτός υπό οιαδήποτε εκδοχή ή ενδεχόμενη προηγούμενη συμπεριφορά του θύματος. Δεδομένων και των σχετικών ανακοινώσεων του Συνηγόρου του Πολίτη περί αύξησης των καταγγελιών για αστυνομική βία κατά ποσοστό 75% κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καλούμε αφενός την Πολιτεία να επιβάλλει, ως οφείλει τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων και την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αφετέρου τις Δικαστικές Αρχές να διερευνήσουν και αποδώσουν τις ευθύνες στους εμπλεκόμενους."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Τριψήφιος και σήμερα ο αριθμός ασθενών στα νοσοκομεία

Κρήτη: Έκλεψαν ιερό λείψανο από εκκλησία (φωτογραφίες)

Δύο ιδιωτικές κλινικές στο ΕΣΥ για τη νοσηλεία Covid περιστατικών στην Αττική