Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο εδώλιο οι δύο οι νεαροί που ξυλοκόπησαν άγρια τον διασώστη του ΕΚΑΒ

Διασώστες του ΕΚΑΒ έξω από τα δικαστήρια

Στο Αυτόφωρο, μετά την προθεσμία που πήραν, δικάζονται σήμερα οι δύο νεαροί 22 και 23 ετών, οι οποίοι το βράδυ του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου, σκόρπισαν τον τρόμο στο Ηράκλειο με τη βίαιη συμπεριφορά τους, αφού χωρίς κανένα λόγο χτύπησαν έναν νεαρό Ινδό και έστειλαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα έναν 46χρονο διασώστη του ΕΚΑΒ, που έκανε τη βάρδιά του στον Τομέα της Νέας Αλικαρνασσού.

Οι δύο νεαροί διώκονται για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή.

Εντωμεταξύ το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης προκηρύσσει σήμερα 4ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ξυλοδαρμό του διασώστη και καλεί σε κινητοποίηση στο δικαστικό μέγαρο κατά την προσαγωγή των δύο νεαρών.

Η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ:

Το Σωματείο Εργαζομένων Εκαβ 4ης  Περιφέρειας  Κρήτης προκηρύσσει τετράωρη  στάση από τις 10πμ μέχρι και 2μμ την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου κατά την προσαγωγή και την διαδικασία αυτοφώρου των κατηγορουμένων για την επίθεση κατά του συναδέλφου μας. Θα υπάρξει επίσης κινητοποίηση και ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου απαιτώντας από την πολιτεία να αυστηριοποιηθούν οι ποινές κάθε μορφής βίας κατά των πληρωμάτων ασθενοφόρων αλλά και  του τηλεφωνικού κέντρου. Επίσης ζητάμε να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφάλειας που αφορούν του σταθμούς των οχημάτων και των κτιριακών εγκαταστάσεων. Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι  να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα μας αλλά και κάθε εργαζόμενος  η σωματείο που αντιλαμβάνεται το κρίσιμο της απόφασης αφού ουσιαστικά θίγονται όλοι οι εργασιακοί χώροι.  Κατά τη διάρκεια της στάσης θα λειτουργήσει ποσοστό ασφαλείας 50%. Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κατ’οίκον διανομή προϊόντων από το Δήμο Μαλεβιζίου

διανομη προιοντων

Σε περισσότερες από 500 οικογένειες διανέμει αυτές τις μέρες κατ’οίκον προϊόντα ο Δήμος Μαλεβιζίου. Πρόκειται για τους δικαιούχους ΤΕΒΑ σε όλη την έκταση του Δήμου που παραλαμβάνουν προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αλλά και για τους ωφελούμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Μαλεβιζίου ξεκίνησε τις διανομές ήδη από την περασμένη Δευτέρα και θα τις συνεχίσει και την ερχόμενη.

 Τις υπηρεσίες του Δήμου Μαλεβιζίου συνδράμουν εθελοντές από το Μητρώο Εθελοντών που έχει καταρτιστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει μεριμνήσει για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και προάσπισης της δημόσιας υγείας εργαζομένων, εθελοντών και ωφελούμενων. Οι διανομές με παράδοση κατ’οίκον θα συνεχιστεί για όλη τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19.

Οι διανομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου γίνονται στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2020 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5029840. Στη διάρκεια της τρέχουσας διανομής παραδίδονται προϊόντα Παντοπωλείου (Αλεύρι, Γάλα Εβαπορέ, Ζάχαρη, Ζυμαρικά ,Ρύζι, Φακές, Φασόλια). Για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται στο τηλέφωνο 2810 823547.