Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ψώνια στις λαϊκές αγορές ανάλογα με το αρχικό του επωνύμου;

Μέτρα προστασίας στις λαϊκές αγορές

Σε γρίφο εξελίσσεται ο ασφαλής τρόπος λειτουργίας των λαϊκών αγορών ώστε και οι πολίτες να πραγματοποιούν τις αγορές τους, αλλά και να μην συνιστούν εστίες μετάδοσης της νόσου Covid-19. Μαζί με τα σουπερ μάρκετ αποτελούν, αυτήν την περίοδο, τους χώρους όπου συγκεντρώνεται ο περισσότερος κόσμος, προβληματίζοντας τις υγειονομικές αρχές. 

Η υπερμεταδοτικότητα του νέου ιού σε συνδυασμό με την ανυπακοή ή την αδυναμία εφαρμογής των προληπτικών μέτρων λειτουργίας που ισχύουν έως σήμερα, πιέζουν για δραστικότερες λύσεις. 

Πρόσφατα, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μετέφερε, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης,  την πεποίθηση ασθενούς ότι ο ιός του μεταφέρθηκε από τη λαϊκή αγορά…

Μια σκέψη που καταθέτει στο ekriti.gr ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και υπεύθυνος για τις λαϊκές αγορές Γιώργος Σισαμάκης, είναι να προσέρχονται οι καταναλωτές σε αυτές ανάλογα με τα αρχικά του επωνύμου τους σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η αποδοτικότητα αυτής της οργανωτικής πρότασης, και πάλι, συναρτάται με την ατομική ευθύνη, και, όπως σημείωσε ο κ Σισαμάκης, θα μεταβιβαστεί στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να εξεταστεί σε εθνικό επίπεδο. 

Εν τω μεταξύ, όλα είναι έτοιμα αύριο για τη μεγάλη λαϊκή αγορά των Πατελών με το 50% των παραγωγών να συμμετέχει σε αυτήν, με τους πάγκους να περιλαμβάνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης μόνο, και τη μεταξύ τους απόσταση στα 5 μέτρα. 

Μαρία Ζαννιά

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Θλίψη: "Έσβησε" στο ΠΑΓΝΗ ο 16χρονος Νικόλας...

πενθος

Πάλεψε γενναία επί έναν μήνα, αλλά δεν τα κατάφερε ο 16χρονος Νικόλας, το αγόρι που από μία βουτιά στα Φαλάσαρνα, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος στον αυχένα.

Ο νεαρός τραυματίστηκε στις 4 Ιουλίου και από το νοσοκομείο Χανίων διεκομίσθη εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύτηκε στην Ορθοπεδική Κλινική ωστόσο στα μέσα Ιουλίου εισήχθη στη ΜΕΘ, καθώς εμφάνισε σηπτικό σοκ.

Έκτοτε νοσηλευόταν εκεί και δυστυχώς σήμερα οι εξετάσεις που έγιναν έδειξαν εγκεφαλικό θάνατο, είδηση που προκάλεσε μεγάλη θλίψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Έκανε μια κλοπή κάθε ...μέρα - Σύλληψη από την αστυνομία

Κρήτη - Καύσωνας: Επιμένουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Δραματική έκκληση του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών μέσω του Ράδιο Κρήτη στους πολίτες