Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σοκάρει η αυτοκτονία του πατέρα δύο παιδιών

αυτοκτονια

Μπροστά στο άψυχο σώμα του συναδέλφου του βρέθηκε σήμερα νωρίς το πρωί ξενοδοχοϋπάλληλος σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου. Ήταν περίπου 7μιση το πρωί όταν η Αστυνομία ενημερώθηκε για περιστατικό αυτοχειρίας εντός ξενοδοχειακής μονάδας και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, ΕΚΑΒ και ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 60χρονο ξενοδοχοϋπάλληλο ο οποίος το πρωί επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή του διά απαγχονισμού.

Εργαζόταν, σύμφωνα με συναδέλφους του, στον τομέα της συντήρησης και των προμηθειών και όπως λένε, τις τελευταίες ημέρες δεν έδειχνε καθόλου ότι θα μπορούσε να φτάσει σε αυτο το σημείο.

Η είδηση της αυτοκτονίας του έχει συγκλονίσει όσους τον ήξεραν και όλοι κάνουν λόγο για έναν ήρεμο και εργατικό άνθρωπο, πατέρα δύο παιδιών.

Μιλώντας στο ekriti ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης, περιέγραψε τη λύπη που αισθάνονται όλοι οι συνάδελφοί του για το περιστατικό αλλά και τον προβληματισμό που δημιουργεί. 

"Είμαστε σε απόγνωση. Αντιμετωπίζουμε σοβαρά ζητήματα επιβίωσης και θα κάνουμε γιορτές χωρίς χρήματα" δήλωσε ο κ. Κοκολάκης.

Τα ακριβή αίτια της αυτοχειρίας διερευνά το ΑΤ Χερσονήσου. 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Η κατάσταση στα νοσοκομεία του νησιού

Κρήτη: Ξεκινούν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στον αιγιαλό και τις παραλίες

Κρήτη: Μπαίνουν τα χρήματα των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς των αγροτών

Κρήτη

Δήμος Φαιστού: Δημιουργεί κινητό θεματικό πάρκο Ιστορίας

Πύργος Κουρμούλη - Δήμος Φαιστού

Στόχο να αναδείξει την ιστορία του έχει ο Δήμος Φαιστού, που προχωρά σε συγκεκριμένες δράσεις τιμής, αλλά και μνήμης ιστορικών προσωπικοτήτων, καθώς και σημείων μεγάλου ιστορικού ενδιαφέροντος του δήμου.

Με αφορμή μάλιστα τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, ο Δήμος προχωρά στην ανάδειξη των πύργων Ξωπατέρα και Κουρμούλη και στη δημιουργία κινητού ψηφιακού μουσείου.

Η συγκεκριμένη πράξη, στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορίας του Δήμου Φαιστού και της ευρύτερης περιοχής.

Για τη ανάδειξη αξιοποιούνται σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες. Σκοπός της πράξης είναι η διατήρηση και προβολή της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομίας της περιοχής με έμφαση στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Ειδικότερα μέσω της πράξης θα δημιουργηθεί ένα ψηφιακό θεματικό, κινητό πάρκο αφιερωμένο στη επανάσταση του 1821. Το θεματικό πάρκο θα στεγαστεί περιοδικά σε όλες τις περιοχές του Δήμου Φαιστού και σε τουλάχιστον 10 επιλεγμένες πόλεις της Κρήτης. Μετά το πέρας των περιοδικών εκθέσεων, θα υπάρξει μόνιμη εγκατάσταση σε ένα σημείο του Δήμου.

Για την στέγαση του φορητού θεματικού πάρκου θα χρησιμοποιηθούν ειδικές κατασκευές αποτελούμενες από εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και ψηφιακές εφαρμογές, προκειμένου να είναι θεαματική η προβολή των γεγονότων.

Πύργος Ξωπατέρα - Δήμος Φαιστού
Πύργος Ξωπατέρα - Δήμος Φαιστού

Εκτός των εμβληματικών πύργων και των προσωπικοτήτων που έζησαν ή μαρτύρησαν σε αυτές, ο Δήμος Φαιστού έχει να επιδείξει αγωνιστές και ήρωες της περιόδου 1821, μεταξύ των οποίων η οικογένεια του Καπετάν Μιχάλη Κουρμούλη, ο Μιχαήλ Κόρακας, ο Κωνσταντίνος Λέκκας, ο Γεώργιος Λαδούκος, ο Κωνσταντής Νεράτος, ο Δημήτριος Βαρούχας ή Λόγιος, ο Νικόλαος Μαλικούτης, ο Γεώργιος Ρωμανός, Γιάννης Σκουντής – Στεφανάκης, ο Νικόλαος Τσακίρης, ο Στυλιανός Χατζηδάκης, τα αδέλφια Αντώνης και Ιωάννης Χελιδόνης, ο Γιάννης Χουλής ή Χουλογιάννης καθώς και ο Απόστολος Ψωμαδάκης.

Το κινητό ψηφιακό μουσείο το οποίο θα δημιουργηθεί θα αποτελεί σημείο πολιτισμού που θα έχει στόχο να λειτουργεί ως καθοδηγητής για τον επισκέπτη του Δήμου Φαιστού για όλους τους χώρους πολιτισμού και τα ιστορικά σημεία της περιοχής. Το κινητό μουσείο με τη χρήση πολυμέσων και σύγχρονων τεχνολογιών θα δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να δημιουργεί μια συνολική εικόνα όλων των χώρων πολιτισμού του δήμου καθώς και των σημαντικών σταθμών του στην ελληνική ιστορία.

Πύργος Ξωπατέρα - Δήμος Φαιστού
Πύργος Ξωπατέρα - Δήμος Φαιστού

Για την κατάρτηση της πρότασης, ο Δήμαρχος Φαιστού επισκέφθηκε τόσο τον Πύργο του Ξωπατέρα στην Ιερά Μονή Οδηγήτριας, όσο και τον Πύργο του Κουρμούλη στον Κουσέ. Ο Γρηγόρης Νικολιδάκης συνομίλησε με τον Ηγούμενο και κατοίκους του Κουσέ για την ιστορία των πύργων, αλλά και των σημαντικών προσωπικοτήτων της περιοχής.

«Όπως αναφέρεται και στο γνωστό ρητό, όποιος ξεχνά την ιστορία του είναι αναγκασμένος να την ξαναζήσει» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:

«Εμείς με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, αλλά και τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, έχουμε εγκαινιάσει ένα πλαίσιο δράσεων, με στόχο να κρατήσουμε άσβεστη την ιστορία της χώρας και ειδικά του τόπου και του Δήμου μας, να θυμίσουμε στις νεότερες γενιές, αλλά και στον τόπο σπουδαίες προσωπικότητες, αλλά και να διδαχθούμε μέσα από τον ηρωισμό όλων αυτών των ανθρώπων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μάχη της Κρήτης: Ο επικός αγώνας της Σχολής Ευελπίδων

Η Μάχη της Κρήτης - Μία συγκλονιστική αφήγηση Γερμανού αξιωματούχου

Γιατί δεν πρέπει να τρως ποτέ σοκολάτα πριν τον ύπνο;