Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σημαντικές εξελίξεις στο εμβόλιο του καρκίνου της μήτρας

Μαια2

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 8ο Παγκρήτιο Συνέδριο Μαιευτικής Γυναικολογίας, στο Ηράκλειο την 16η και 17η Απριλίου 2016, από την Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία Κρήτης σε συνεργασία με τη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου.

Σούλα 1

Σούλα 1, by mpeka

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Atlantis με την σκοπό την ενημέρωση των Μαιευτήρων-Γυναικολόγων, των Παιδίατρων-Νεογνολόγων, των ιατρών άλλων ειδικοτήτων, των μαιών και άλλων επαγγελματιών υγείας για τις εξελίξεις στην πρόληψη-διάγνωση-αντιμετώπιση σημαντικών παθολογικών γυναικολογικών και μαιευτικών καταστάσεων που συναντάμε στην καθημερινή κλινική πράξη. 
 

Μαια1

Μαια1, by mpeka

Η πλούσια θεματολογία του Συνεδρίου καλύφθηκε από διακεκριμένους ομιλητές με γνώση και εμπειρία στα σχετικά αντικείμενα που προέρχονται από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια αλλά κυρίως από το υπάρχον επιστημονικό δυναμικό που υπηρετεί στα νοσοκομεία της Κρήτης. Μεταξύ αυτών η τελευταία σημαντική εξέλιξη στο εμβόλιο για τον καρκίνο της μήτρας, για τις γυναίκες άνω των 40 ετών, που βρίσκονται ακόμη σε παραγωγική ηλικία. Το κόστος του εμβολίου, αγγίζει τα 450 ευρώ, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον το ποσό θα καταβάλεται σε τρεις δόσεις, με την βοήθεια των ασφαλιστικών ταμείων.
 

Μαια5

Μαια5, by mpeka

Στο τέλος του συνεδρίου η νέα νέα Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κα Μαυρομμάτη Ελένη συμβούλεψε τους συνέδρους να προσέρχονται τακτικά για έλεγχο, υποστηρίζοντας ότι το "προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν", ενώ από την πλευρά του ο βουλευτής Σύριζα και πρώην διοιηκητής της 7ης ΥΠΕ, Ηγουμενίδης Νικόλαος, ανέφερε: Συναντούμε πολλές δυσκολίες, στην προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε ένα υψηλό σύστημα υγείας. Μια κλινική κρίνεται από την προάσπιση των συμφερρόντων των ασθενών. Γιαυτό πρέπει να γίνεται στα στελέχη της συνεχιζόμενη εκπαίδευση μέσω συνεδρίων, με την βοήθεια της πολιτείας. Είναι υποχρέωση της", ολοκληρώνει.  
 

Μαια7

Μαια7, by mpeka

Στο τέλος του συνεδρίου ο πρόεδρος του συνεδρίου, γυναικολόγος Ι.Ματαλλιωτάκης δήλωσε στο ekriti.gr : Είμαι ικανοποιημένος από την συμμετοχή των συνέδρων που έλαβαν μέρος στο 8ο Συνέδρο Γυναικολογίας, που πραγματοποιήθηκε φέτος στο Ηράκλειο. Οι ομιλίες που ακούστηκαν απο σημαντικά πρόσωπα του χώρου της μαιευτικής και της γυναικολογίας, μόνο θετικά σχόλια άφησαν. Μάθαμε πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις για τον ευαίσθητο αυτό τομέα υγείας, καθώς και για το πως μπορούμε να προλάβουμε γρήγορα αρνητικές καταστάσεις, για τις μολύνσεις, τις καρκινοπάθειες, τις αποβολές κ.α Έυχομαι να οι συμμετέχοντες να μεταφέρουν σε πολύ κόσμο, αυτά που έμαθαν".
 

Μαια3

Μαια3, by mpeka

Το πρόγραμμα των ομιλούντων: http://www.med.uoc.gr/arxeia/anakoinoseis/2016-04-04-synedrio-gynaikologias-programma.pdf   
 

Μαια1

Μαια1, by mpeka

Φέτος το  8ο Παγκρήτιο Συνέδριο Μαιευτικής Γυναικολογίας, αφιερώθηκε στα 50 χρόνια λειτουργίας της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του  Βενιζελείου Νοσοκομείου, με φωτογραφικό αφιέρωμα απο τον διευθυντή της κλινικής, Ι. Ματαλλιωτάκη. 

Μάρα Μπέκα

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο ανήλικοι που έκαναν ποδήλατο - Σύγκρουση με αυτοκίνητο

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Η βόλτα με τα ποδήλατα για δύο ανήλικους στο Ηράκλειο παρολίγο να τους βγεί "ξινή" καθώς τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά.

Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 8 το απόγευμα της Κυριακής στις Μεσαμπελιές και συγεκριμένα στην οδό Ετεάρχου όταν αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τα ποδήλατα που οδηγούσαν δύο 11χρονοι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά.

Στο σημείο υπήρξε μεγάλη αναστάτωση ενώ εκλήθη και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τους ανήλικους στο Βενιζέλειο νοσοκομείο που εφημερεύει.

Προανάκριση για να εξακριβωθούν οι συνθήκες που σημειώθηκε το ατύχημα διενεργεί το τμήμα τροχαίας Ηρακλείου.

Τροχαίο και στα Χανιά

Εξάλλου 4 άτομα τραυματίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε άλλο τροχαίο που σημειώθηκε επί του ΒΟΑΚ στο ύψος του Καβρού στα Χανιά ότι δύο ιχ συγκρούστηκαν μεταξύ τους για άγνωστη αιτία

Διαβάστε επίσης: 

Κρήτη: Βρέθηκε ζωντανό το ζευγάρι που έψαχναν μετά από πολύωρες έρευνες (φωτο)

Κρήτη: Εγκαινιάστηκε στο ΙΤΕ η υπερσύγχρονη μονάδα απεικόνισης - Τέταρτη στον κόσμο