Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σεμινάριο για την ανάπτυξη Προγραμμάτων Κυκλοφοριακής Αγωγής

πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής 2

Ξεκινά αύριο Παρασκευή, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο πρώτος κύκλος υλοποίησης Έργου το οποίο αφορά στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων Ανάπτυξης Προγραμμάτων Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS: https://lahers.hmu.gr/)) του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης και των Δ/νσεων Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης. 

 Σκοπός του προγράμματος

Το πρόγραμμα επιδιώκει να ενισχύσει και να καταστήσει επαρκείς και αποτελεσματικούς τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να είναι σε θέση να σχεδιάσουν, να υλοποιήσουν και να αξιολογήσουν προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής στην τάξη και στο σχολείο, στο οποίο υπηρετούν. 

Βασικές ενότητες προγράμματος

α) Εκτίμηση αναγκών μαθητών και προσδιορισμός μαθησιακών στόχων με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες των μαθητών σε ζητήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής.

β) Επιλογή και προσαρμογή της εκπαιδευτικής προσέγγισης και των μεθόδων στα ιδιαίτερα ιδιοσυγκρασιακά και άλλα χαρακτηριστικά των μαθητών.

γ) Αξιοποίηση Τεχνολογίας της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην υλοποίηση και την αξιολόγηση των προγραμμάτων Κυκλοφοριακής Αγωγής.

δ) Μέθοδοι αξιοποίησης γονέων και εκπαιδευτικής κοινότητας στα προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής.

ε) Ανάλυση κινδύνων στα προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής.

στ) Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του Προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής, μέσα από ορισμό κριτηρίων αξιολόγησης και επιλογή κατάλληλων μεθόδων και εργαλείων αξιολόγησης.

Χώρος διεξαγωγής προγράμματος:

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στους εκπαιδευτικούς χώρους του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στη Σχολή Επιστημών Υγείας (Εσταυρωμένος, ΤΚ. 71004, Ηράκλειο).

Κρήτη

Ρέθυμνο

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου οι νικητές στο 15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

Με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου να πανηγυρίζουν την νίκη τους, ολοκληρώθηκε το 15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στα Αγγελιανά. Το παιχνίδι οργάνωσε η ομάδα των Αγγελιανών
«Τσαχπινομπιρμπιλιάρηδες» υπό την Αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου – Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος»

Τα παιδιά κλήθηκαν να παίξουν στην βάση μιας πραγματικής ιστορίας ενός προσφυγόπουλου, του Kardie. Έτρεξαν προσπαθώντας να βοηθήσουν το μικρό αγόρι να βρει την προσωπική «γη της επαγγελίας» καθώς οι γονείς του και όλοι οι φίλοι του είχαν χαθεί στον πόλεμο.

 

15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου
15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

Στόχος των οργανωτών ήταν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά πάνω στο επίκαιρο αυτό θέμα με μηνύματα κατά του πολέμου και των πρακτικών που διώχνουν τους ανθρώπους από τα σπίτια τους.

Στο παιχνίδι έπαιξαν 22 ομάδες με 179 μαθητές της Ε’ και της Στ’ Τάξης των δημοτικών σχολείων Σίσων, Μπαλίου, Πανόρμου, Γαράζου, Αγιάς, Σκεπαστής, Ρουμέλη, Καλύβου, Μαργαριτών, 1ου και 2ου Περάματος.

Η νικήτρια ομάδα ήταν από το δημοτικό σχολείο Πανόρμου που συμμετείχε με το όνομα «θαλασσόπαιδα»!

 

15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου
15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

Την διεξαγωγή του παιχνιδιού στην πλατεία των Αγγελιανών διευκόλυναν με την λήψη μέτρων ασφαλείας οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος, ο Ερυθρός Σταυρός και οι εθελοντές Σαμαρείτες, στους οποίους οι οργανωτές απευθύνουν θερμές ευχαριστίες.

Χρυσός Χορηγός ήταν τα s/m Μαθιουδάκης.

Το 18ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου, θα διεξαχθεί το τριήμερο 7,8 και 9 Φεβρουαρίου 2020 με οργανωτές τους περσινούς νικητές «Τσαχπινομπιρμπιλιάρηδες».