Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σε πορεία προετοιμασίας το 6ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του ΙΑΚΕ

ΙΑΚΕ.jpeg

Σε πορεία προετοιμασίας βρίσκεται το 6ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.), το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 5 Απριλίου 2020, στο Ηράκλειο της Κρήτης (Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου), με κεντρικό θέμα: «Επικοινωνία, πληροφόρηση, ενημέρωση και εκπαίδευση στην ύστερη νεωτερικότητα».

Βασικός σκοπός του Συνεδρίου είναι η κριτική διερεύνηση και ο επιστημονικός διάλογος γύρω από τις επίκαιρες εξελίξεις στον χώρο της πληροφόρησης, της επικοινωνίας και της ενημέρωσης, με κεντρικό άξονα αναφοράς τη λειτουργία τους πρωτίστως στον τομέα της έρευνας, της εκπαίδευσης και της κατάρτισης και ευρύτερα στην κοινωνία, στον πολιτισμό, στην οικονομία και στην πολιτική. Η προσυνεδριακή εργασία βρίσκεται στη φάση της υποβολής και της αξιολόγησης των περιλήψεων και των κειμένων των εισηγητών.

Όπως στα προηγούμενα Συνέδρια του Ι.Α.Κ.Ε. τα οποία σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, έτσι και στο φετινό, αναμένεται να συμμετέχει πλήθος εισηγητών και ερευνητών από πολλά ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, καθώς επίσης πολλές εξέχουσες προσωπικότητες του πνεύματος, της έρευνας, της εκπαίδευσης και της πολιτικής, ως προσκεκλημένοι ομιλητές. Στις συνεδριακές εργασίες περιλαμβάνονται εισηγήσεις, εργαστήρια, αναρτημένες ανακοινώσεις, συμπόσια, καθώς επίσης εισηγήσεις από προσκεκλημένους εισηγητές. Αναμένεται η συμμετοχή  περισσότερων από 400 εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ σύμφωνα και με την εμπειρία των προηγούμενων συνεδρίων, αναμένεται να το παρακολουθήσουν περίπου 1000 σύνεδροι.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Συνεδρίου, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, στο γραφείο του Ι.Α.Κ.Ε., πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής, με τη νέα της σύνθεση, όπως διευρύνθηκε ύστερα από σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Τα νέα μέλη της Επιτροπής καλωσόρισαν και ενημέρωσαν εκ μέρους του Ι.Α.Κ.Ε. η Πρόεδρος κ. Ελένη Μαράκη, ο Αντιπρόεδρος κ. Μανώλης Μπελαδάκης, ο Γ. Γραμματέας κ. Γιώργος Στριλιγκάς και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Χριστόφορος Αρβανίτης και Τζένη Ψαλτάκη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Καθηγητής κ. Αιμίλιος  Σολωμού, ιστορικός, Διευθυντής της Έδρας UNESCO στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο οποίος χαιρέτισε τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στους δεσμούς συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και στο Ι.Α.Κ.Ε., μέσα από διάφορες δράσεις και πρωτίστως τα Επιστημονικά Συνέδριά τους.

Το Ι.Α.Κ.Ε. ενημερώνει και προσκαλεί τα μέλη της επιστημονικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο, που επιθυμούν να υποβάλουν μια επιστημονική εργασία ή να συμβάλουν στο Συνέδριο με ένα γόνιμο προβληματισμό, σε σχέση με το κεντρικό θέμα και τις επιμέρους θεματικές του. Οι περιλήψεις των εργασιών υποβάλλονται στην ιστοσελίδα: https://iake.weebly.com/abstracts2020.html
Πληροφορίες για το Συνέδριο δημοσιεύονται με συνεχή ροή στις ιστοσελίδες του Ι.Α.Κ.Ε.: http://www.iake.gr  και http://iake.weebly.com 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Θλίψη: "Έσβησε" στο ΠΑΓΝΗ ο 16χρονος Νικόλας...

πενθος

Πάλεψε γενναία επί έναν μήνα, αλλά δεν τα κατάφερε ο 16χρονος Νικόλας, το αγόρι που από μία βουτιά στα Φαλάσαρνα, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος στον αυχένα.

Ο νεαρός τραυματίστηκε στις 4 Ιουλίου και από το νοσοκομείο Χανίων διεκομίσθη εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύτηκε στην Ορθοπεδική Κλινική ωστόσο στα μέσα Ιουλίου εισήχθη στη ΜΕΘ, καθώς εμφάνισε σηπτικό σοκ.

Έκτοτε νοσηλευόταν εκεί και δυστυχώς σήμερα οι εξετάσεις που έγιναν έδειξαν εγκεφαλικό θάνατο, είδηση που προκάλεσε μεγάλη θλίψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Έκανε μια κλοπή κάθε ...μέρα - Σύλληψη από την αστυνομία

Κρήτη - Καύσωνας: Επιμένουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Δραματική έκκληση του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών μέσω του Ράδιο Κρήτη στους πολίτες