Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ψάχνουν λύσεις για την ενίσχυση του 8ου Δημοτικού Σχολείου

8ο δημοτικο σχολειο φθορες 3.jpg

Μια ημέρα μετά την ηχηρή αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου στην πρόταση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης περί συγχώνευσης του 8ου Δημοτικού Σχολείου με το 1ο Δημοτικό Σχολείο, η συνέχεια δόθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, καθώς στο τραπέζι έχουν μπει νέα δεδομένα.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου, είχαν πολύωρη συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Τερζάκη, τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρη Αποστολάκη και τον Προϊστράμενο Επιστημονικής - Παιδαγωγικής Καθδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Περικλειδάκη. Στο πλευρό των γονέων ήταν για μια ακόμα φορά η Ομοσπονδία Γονέων του Νομού Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Μουδάτσου και ο αιρετός ΠΥΣΠΕ κ. Νίκος Ζαμπουλάκης.

8ο δημοτικο σχολειο.jpg

8ο δημοτικο σχολειο.jpg, by lamprakis

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο σύλλογος Γονέων τόνισε την αντίθεσή του απέναντι στην υποβάθμιση του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου και ζήτησε την απόσυρση της επίμαχης πρότασης από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, καταθέτωντας παράλληλα σειρά προτάσεων με στόχο την ενίσχυση του σχολείου, του μαθητικού και διδακτικού τουο προσωπικού, επισημαίνοντας και την χθεσινή δέσμευση της δημοτικής αρχής και όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι φορείς της εκπαίδευσης σημείωσαν από την πλευρά τους -μεταξύ άλλων- τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με την λειτουργία των σχολείων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου του Ηρακλείου λόγω του μικρότερου αριθμού των μαθητών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
 

τερζακης αποστολακης 8ο δημοτικο σχολειο.jpg

τερζακης αποστολακης 8ο δημοτικο σχολειο.jpg, by lamprakis

Όπως αποφασίστηκε, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, ο Σύλλογος θα προσκαλέσει όλους τους γονείς του 8ου Δημοτικού Συμβουλίου σε έκτακτη γενική συνέλλευση στην οποία θα δώσουν το παρόν, τόσο ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Τερζάκης, όσο και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Αποστολάκης, προκειμένου να συνεχιστεί η διαβούλευση ώστε να δρομολογηθούν οι κατάλληλες λύσεις για το σχολείο. Μάλιστα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα προσκαλέσει στην συνάντηση αυτή και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ηρακλείου για θέματα Παιδείας κ. Γιώργο Βλαχάκη, ώστε συλογικά να δρομολογηθούν οι λύσεις που απαιτούνται ώστε το σχολείο να παραμείνει ανοικτό και ενισχυμένο, αποτελώντας ένα ζωντανό κύτταρο για ολόκληρη την περιοχή.

Γιώργος Λαμπράκης

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Αστυνομικοί εντόπισαν νέα χασισοφυτεία

χασισοφυτεία

Ολοκληρώθηκε σήμερα (28/9) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε δασώδη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά 11 δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, σήμερα (28.09.2021) το πρωί πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου μία καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από 11 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν  και κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυλοπόταμος: Εντόπισαν τα χασισόδεντρα και του πέρασαν χειροπέδες

Κρήτη: Η Ομάδα ΔΙΑΣ τον έπιασε με κοκαΐνη, κάνναβη και ναρκωτικά χάπια (Φωτογραφίες)

Ηράκλειο - σεισμός: ΕΛ.ΑΣ: Δεν υπήρξε πλιάτσικο στα σπίτια των σεισμόπληκτων

ESPA BANNER