Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πόσοι "έσβησαν" φέτος ενώ έκαναν το μπάνιο τους στη θάλασσα

Πνιγμοί

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία για τον αριθμό θανάτων στις θάλασσες της Κρήτης από την αρχή της σεζόν. Μόνο στις παραλίες του Ηρακλείου (βόρεια και νότια), δώδεκα άνθρωποι έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή ενώ έκαναν το μπάνιο τους στη θάλασσα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, μέχρι στιγμής σε επίπεδο Νομού Ηρακλείου, έχουν καταγραφεί δώδεκαν θανάτοι στη θάλασσα, ωστόσο δεν χαρακτηρίζονται όλοι ως πνιγμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις ιατρικές εκθέσεις για τα τα δώδεκα περιστατικά, προέκυψε ότι οι 4 θάνατοι οφείλονταν σε πνιγμό, 3 σε παθολογικά αίτια ενώ αναμένονται οι ιατρικές εκθέσεις για τους υπόλοιπους πέντε θανάτους. Να σημειωθεί ότι δύο από τα περιστατικά θανάτου, καταγράφηκαν από τις Αρχές ως αυτοκτονία, με πιο πρόσφατη, την αυτοκτονία μίας 79χρονης γυναίκας στο λιμάνι του Ηρακλείου. 

Από τους νεκρούς στις θάλασσες του Ηρακλείου, οι πέντε ήταν Έλληνες και οι υπόλοιποι επτά αλλοδαποί. Από αυτούς οι 7 ήταν άνδρες και οι 5 γυναίκες. 

Την προηγούμενη χρονιά

Η  ίδια εικόνα επικράτησε πάνω - κάτω και την προηγούμενη χρονιά με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου να καταγράφει από την αρχή της καλοκαιρινής σεζόν, 14 θανάτους στις θάλασσες. Από αυτούς οι πέντε ήταν Έλληνες και οι υπόλοιποι εννέα αλόδαποί. Πρόκειται για 12 άνδρες και 2 γυναίκες που "έσβησαν" ενώ έκαναν το μπάνιο τους στη θάλασσα. 

Σύμφωνα με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ηρακλείου, Αντιπλοίαρχο (ΛΣ) Ευθύμιο Δουβή που μίλησε στο ekriti, φέτος έγιναν εγκαίρως όλες εκείνες οι ενέργειες που έπρεπε προκειμένου να μπουν ναυαγοσώστες στις παραλίες αλλά και για να ενημερωθεί το κοινό. Χαρακρητιστικά παραδείγματα είναι η διανομή ενημερωτικών φυλαλδίων στην Πλατεία των Λιονταριών προκειμένου οι πολίτες να αποκτήσουν σωστή ενημέρωση για ασφαλές μπάνιο στη θάλασσα αλλά και η ενημέρωση των μικρών μαθητών στα σχολεία μέσω του προγράμματος "Προσέχω-Μαθαίνω-Νοιάζομαι". 

Ο κ. Δουβής επισημαίνει ότι η θάλασσα κρύβει κινδύνους που πολλές φορές δεν λαμβάνουμε υπόψιν μας ή τους υποτιμούμε, εφιστόντας έτσι την προσοχή σε όλους προκειμένου το μπάνιο στη θάλασσα να γίνεται με ασφάλεια. 

Κρήτη

Κρήτη: Βροχή ...χρυσάφι για τις καλλιέργειες σε όλο το νησί - Προσοχή στο οδικό δίκτυο (Βίντεο)

βροχη

Μετά από ένα ιδιαίτερο άνομβρο Νοέμβριο, σημαντικές βροχές έπεσαν στην Κρήτη το Σάββατο (4/12).

Ειδικά τις τελευταίες ώρες η βροχόπτωση είναι έντονη σε πολλά σημεία του νησιού, ενώ ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου (ώρα 18:00) δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Δείτε τον καιρό για αύριο Κυριακή:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 224 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης στο κέντρο (Φωτογραφίες)

Κίνημα Αλλαγής: Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου

ESPA BANNER