Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πως λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία στο ΠΑΓΝΗ - Τι γίνεται με τα χειρουργεία

Νοσοκομείο

Από τις 11 Μαΐου και σταδιακά επαναλειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία στο ΠΑΓΝΗ εξυπηρετώντας όμως τους μισούς ασθενείς σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργο Χαλκιαδάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη σε όλες τις επισκέψεις πρέπει να κλείνονται ραντεβού ενώ λειτουργούν εκ περιτροπής και κατόπιν των οδηγιών του ΕΟΔΥ όλα τα εξωτερικά ιατρεία με όλες τις ειδικότητες.

Για να καταδείξει το μέγεθος της μείωσης των επισκέψεων στα εξωτερικά ιατρεία αλλά και τη σταδιακή αύξηση, ο κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε ότι από 328 ασθενείς την ημέρα,έφτασαν τους 384. Στα επείγοντα από 800 επισκέψεις, σε ημέρες εφημερίας,μειώθηκαν τις 400 ενώ και τα απογευματινά ιατρεία λειτουργούν σταδιακά.

Για τα τακτικά χειρουργεία είπε ότι λειτουργούν στο 50% σε σχέση με την προ κορωνοιού εποχή ενώ για τα έκτακτα δεν γίνεται λόγος.Υπάρχει ένα συγκεκριμένος προγραμματισμός επεσήμανε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ και ενδεχομένως να υπάρχουν καθυστερήσεις, όμως και ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχουμε επιστρέψει την κανονικότητα λόγω της πανδημίας.

Για το επισκεπτήριο ανέφερε ότι οι οδηγίες από τον ΕΟΔΥ είναι σε ισχύ και απαγορεύεται εκτός εάν ο ασθενής επιβάλλεται να έχει ένα συνοδό που αυτό το αποφασίζει ο διευθυντής της κάθε κλινικής.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο- κορωνοϊός: Εικόνες συνωστισμού στην πλατεία

πλατεια Ελευθεριας

Εικόνες συνωστισμού απόψε στην πλατεία Ελευθερίας!

Δεκάδες άνθρωποι κυρίως νεαρής ηλικίας, είχαν συγκεντρωθεί χωρίς να τηρούν αποστάσεις ενώ αρκετοί δεν φορούσαν μάσκες. 

Πάντως, μετά τις 22:00 οπότε και ισχύει η απαγόρευση λόγω και των μέτρων του κορωνοϊού, η κίνηση ήταν σαφώς μικρότερη, στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 - Κρήτη - κορωνοϊός: 84 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Άγρια καταδίωξη - Συνέλαβαν άνδρα που είχε πυροβολήσει

Κρήτη: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το φρικτό τροχαίο δυστύχημα