Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Παραμένει το πρόβλημα με τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

εγκαταλελειμμένα ΙΧ

Σε 338 ανέρχονται τα νέα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται διάσπαρτα στους δρόμους του Ηρακλείου,  προκαλώντας την έντονη αντίδραση των δημοτών, που εκφράζουν φόβους για δημιουργία εστιών μόλυνσης μπροστά στην πόρτα τους!

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο “Ράδιο Κρήτη” και την Ελένη Μπουρμά, ο Πολιτικός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Μαρίνος Παττακός, ο εργολάβος που για περίπου 13 μήνες, είχε σταματήσει να τα απομακρύνει αφού δεν είχε ανανεωθεί η σύμβαση με τον Δήμο Ηρακλείου, ξεκίνησε και πάλι τον φετινό Σεπτέμβριο.

Έτσι, έως τώρα, από τα συνολικά 338 εγκαταλελειμμένα οχήματα έχουν απομακρυνθεί τα 122 ενώ βρέθηκαν 43 επιβατηγά καθώς και … φορτηγά τα οποία επίσης αποσύρθηκαν και πήγαν για ανακύκλωση.
 
Ο κ. Παττακός αναγνώρισε ότι πρόκειται για φαινόμενο με μεγάλες διαστάσεις τόσο στο κέντρο του Ηρακλείου όσο και περιφερειακά και κάλεσε τους πολίτες να συνδράμουν την προσπάθεια της Δημοτικής Αστυνομίας.

Προανήγγειλε, δε, την έκδοση νέου Προεδρικού Διατάγματος για ένα πιο λειτουργικό σύστημα διαχείρισης των οχημάτων αυτών, προσαρμοσμένο στις σημερινές ανάγκες.

Όπως είπε δύο δημοτικοί αστυνομικοί είναι επιφορτισμένοι με το έργο της καταγραφής των εν λόγω οχημάτων ενώ, έως τώρα, δεν υπήρχε η δυνατότητα της απόσυρσης δικύκλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός στο Ηράκλειο: Εντάσσονται και άλλες σεισμόπληκτες περιοχές στο arogi

Χουλιάρας για Αρκαλοχώρι: Οι σεισμοί θα συνεχιστούν για μήνες

Πέραμα: Καταδίωξη με έναν νεκρό και επτά τραυματίες (βίντεο - φωτο)

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί

εμβολιο

Με την ανησυχία να κορυφώνεται τόσο με αφορμή τους 5 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο από επιπλοκές του κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Κρήτης, όσο και με την αύξηση των κρουσμάτων, οι εμβολιασμοί στα κέντρα του νησιού συνεχίζονται. 

Αναλυτικά τα στοιχεία:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου το σύνολο των εμβολιασμών είναι 415.948 (χθες έγιναν 2.395), την πρώτη δόση έκαναν 199.587 πολίτες, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 190.037, ενώ την αναμνηστική δόση έκαναν 44.036 πολίτες.

Στην ΠΕ Χανίων το σύνολο των εμβολιασμών είναι 233.438 (χθες έγιναν 1.342), τουλάχιστον μία δόση έκαναν 113.438, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 106.459, ενώ την αναμνηστική δόση έκαναν 22.171 πολίτες.

Στην ΠΕ Ρεθύμνου το σύνολο των εμβολιασμών είναι 112.777 (χθες έγιναν 690), την πρώτη δόση έκαναν 55.715, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 52.277 και την αναμνηστική δόση έκαναν 11.475 πολίτες.

Στην ΠΕ Λασιθίου το σύνολο των εμβολιασμών ειναι 120.106 (χθες έγιναν 815), την πρώτη δόση έκαναν 59.120 πολίτες, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 56.590, ενώ την αναμνητισκή δόση έκαναν 14.425 πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός - Εμβολιασμοί: Ρεκόρ ζήτησης για ραντεβού

Ηράκλειο - Ιερός Ναός Αγίου Τίτου: Ξεκινούν εργασίες συντήρησης

Κρήτη: "Καμπάνες" σε υπαλλήλους κρεοπωλείων για μη χρήση μάσκας

Επιχειρηματίας αγνοείται εδώ και ένα χρόνο – Η σύντροφος του μιλάει για αρπαγή

ESPA BANNER