Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ούτε τα υψηλά ποσοστά των εκπτώσεων σώζουν την κατάσταση

Εκπτώσεις

Σε υποτονικούς ρυθμούς κινείται η αγορά στην Κρήτη, μεσούσης της εκπτωτικής περιόδου του καλοκαιριού, και μάλιστα με πολύ υψηλά ποσοτά εκπτωσεων που σε κάποια καταστήματα φτάνουν το 70%. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΗ και της ΟΕΣΚ Μανόλη Κουμαντάκη, δυστυχώς ο τουρισμός δεν απέφερε τα αναμενόμενα, ωστόσο ο εμπορικός κόσμος διατηρεί και εναποθέτει τις ελπίδες του στον Αύγουστο για αναθέρμανση του τζίρου των καταστημάτων.
Το πρώτο εικοσαήμερο των εκπτώσεων, οι καταναλωτές ήταν αρκετά επιφυλακτικοί και διστακτικοί. Είναι προφανές ότι η αγοραστική αμηχανία που παρατηρείται επηρεάζεται από τη χρονική σύμπτωση με την πρώτη δόση των εκκαθαριστικών της εφορίας που έπρεπε να καταβληθεί ως τις 31 Ιουλίου, ενώ ακολουθεί και η δεύτερη στο τέλος Αυγούστου. Τα προβλήματα στην αγορά σχετίζονται ακόμα με τη γενικότερη αφαίμαξη από την κυβέρνηση, των εισοδημάτων στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και με την ευρύτερη επίθεση που δέχεται η Ελληνική επιχειρηματικότητα. Επίσης τους δύο πρώτους θερινούς μήνες καταγράφηκε στασιμότητα στη κατανάλωση, συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα από την αρχή του έτους.
Φέτος μάλιστα παρατηρείται αισθητή μείωση των πωλήσεων του φετινού Ιουνίου και Ιουλίου, ειδικά για τις ΜμΕ του λιανικού εμπορίου. Ωστόσο παράγοντες της αγοράς ελπίζουν ότι η αύξηση του τουρισμού και η εισαγόμενη κατανάλωση θα αντισταθμίσουν την όποια απώλεια. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι συνολικό ταμείο θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Στις περισσότερες αγορές η κίνηση έως τώρα δείχνει αρκετά υποτονική, με εξαίρεση τις τουριστικές περιοχές, όπου παρατηρείται μια αυξημένη κίνηση με ανοδική τάση για φέτος.»
Στην Κρήτη, λόγω της μεγάλης προσέλευσης τουριστών, σύμφωνα με τις σχετικές αδειοδοτήσεις και όπως προβλέπει ο νόμος, οι εκπτώσεις διαρκούν ως και τις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ αμέσως μετά αρκετές επιχειρήσεις όπως άλλωστε έπραξαν και πέρυσι, θα συνεχίσουν με προσφορές.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αναστάτωση από τον στύλο της ΔΕΗ που έπεσε

Σκουλά - Στύλος

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι στην οδό Σκουλά, στο Ηράκλειο όταν για άγνωστους προς παρόν λόγους, στύλος της ΔΕΗ έπεσε στη μέση του δρόμου. 

Ευτυχώς, από την πτώση του στύλου δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός.

Επί τόπου βρέθηκαν και συνεργεία της υπηρεσίας προκειμένου να επιληφθούν του θέματος.