Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο τσιλιαδόρος δεν πρόλαβε να ειδοποιήσει - 13 συλλήψεις στο καφενείο

ζάρια συλλήψεις

Το παιχνίδι με τα ζάρια είχε "φουντώσει" σε καφενείο των Μοιρών, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν έγινε ο έλεγχος από άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της (Ο.Π.Κ.Ε.) Ηρακλείου.

Συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα, από 21 έως 58 ετών για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παιχνίδια, μεταξύ των οποίων, ο 44χρονος ιδιοκτήτης του μαγαζιού, αλλά και ένας 49χρονος, ο οποίος βρισκόταν έξω από αυτό, και με μία ηλεκτρονική συσκευή ειδοποιούσε σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και στο χώρο που διεξάγονταν τα παίγνια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των 7.470 ευρώ ως προερχόμενο από την διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου,

βαλιτσάκι το οποίο περιείχε 190 μάρκες διαφόρων χρωμάτων,

26 τράπουλες,

2 ζευγάρια κύβοι-ζάρια​

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.

Κρήτη

Χανιά

Λήψη μέτρων για την προστασία και διαχείριση του Ελαφονησίου

ελαφονησι

Στη λήψη μέτρων για την προστασία και διαχείριση της περιοχής του Ελαφονησίου προχωρούν οι συμμετέχοντες στον Φορέα Διαχείρισης της περιοχής. Τα μέτρα εξειδικεύθηκαν σήμερα κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης και όπως ανακοινώθηκε συμφωνήθηκε να προχωρήσει η διαδικασία τοποθέτησης της μπάρας στην είσοδο της περιοχής πριν την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου.

Να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης χωρητικότητας κάτω των 200 θέσεων για τους οποίους δεν απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση. Η Διεύθυνση Δασών, στο πλαίσιο του νόμου, δεσμεύεται να διευκολύνει την επιτάχυνση των διαδικασιών αρμοδιότητάς της (πράξεις αποχαρακτηρισμού) εφόσον απαιτηθούν.

Τέλος, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος για όλα τα υπόλοιπα θέματα όπως, πρόταση απαλλοτρίωσης, διαχείριση καντινών και ομπρελοκαθισμάτων, αναβάθμιση του οικοσυστήματος και αποβολή παράνομων εγκαταστάσεων.