Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο 13χρονος Κωνσταντίνος, μας ζητά να ανοίξουμε τα μάτια μας...

κωνσταντίνος εφραίμ

Ο 13χρονος Κωνσταντίνος - Εφραίμ Τσαγκατάκης είναι ένα 13χρονο παιδί, εκ γενετής τυφλό, που φιλοξενήθηκε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη, από την εκπομπή του Γιάννη Λιονάκη. Με ορθάνοιχτα τα μάτια της ψυχής του, μίλησε για τη θάλασσα που είναι ένα μεγάλο μπλε πράγμα που έχει πολύ νερό, μίλησε για το ψάρεμα και την εμπειρία που είχε "όταν το καλάμι άρχισε να τρέμει" και κατάλαβε ότι είχε πιάσει ψάρι, μίλησε για την πρώτη φορά που έκανε μπάνιο και κατάφερε να επιπλεύσει, αντιλαμβανόμενος την έννοια της άνωσης.
Στην αρχική φωτογραφία τον βλέπετε δίπλα στο ηλεκτρονικό ρολόι μέσα στο στούντιο του Ράδιο Κρήτη το οποίο άγγιξε και προσπάθησε να ακούσει. Η ακοή και η αφή είναι οι δύο σημαντικές λειτουργίες με τις οποίες ο Κωνσταντίον Εφραίμ "βλέπει". Δεν είναι τυχαίο ότι μας ρώτησε, αν μπορεί να μας "δει", αγγίζοντάς μας.

κωνσταντίνος εφραίμ

κωνσταντίνος εφραίμ, by renas

Στο στούντιο μαζί του, ο πατέρας του Γιώργος, στήριγμα και "βράχος" στο παιδί του στην καθημερινή του ζωή.

κωνσταντίνος εφραίμ

κωνσταντίνος εφραίμ, by renas

Η ζωή για ένα τυφλό παιδί μέσα στο Ηράκλειο, δεν είναι εύκολη: οι πλάκες όδευσης τυφλών σταματούν απότομα πάνω σε τραπέζια, καρέκλες, ακόμα και σε ψυγεία παγωτών. Για το τελευταίο μάλιστα ο 13χρονος, έκανε ευγενική υπόδειξη στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση. Μηχανάκια και αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια, στις πλατείες και στους πεζόδρομους, σπασμένα και επικίνδυνα πεζοδρόμια, ελλοχεύουν μόνιμους κινδύνους. Ο Κωνσταντίνος, ο οποίος συμμετείχε σε άσκηση ετοιμότητας σεισμού, ζήτησε από τον Κ. Λαμπρινό να μπει μια τάξη και να σεβαστούμε επιτέλους όλοι, τα άτομα με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα. Είχε όμως και ένα μήνυμα για τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, να στέλνει
νωρίτερα τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους, στην Ειδική Αγωγή.

 

Ο 13χρονος Κωνσταντίνος μας ζητά να ανοίξουμε τα μάτια μας, by ekriti newsportal

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 44χρονη μετά τον εμβολιασμό της με Astrazeneca

Βενιζέλειο

Στην Αιματολογική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου νοσηλεύεται μία 44χρονη γυναίκα, μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορωνοίού, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό που θορυβεί τις υγειονομικές αρχές του τόπου, μετά την περίπτωση του 35χρονου από την Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου, Χάρης Λυδάκης, "η γυναίκα εμβολιάστηκε πριν από περίπου 13 ημέρες και λίγο μετά άρχισε να εμφανίζει ήπια συμπτώματα. Στο Βενιζέλειο νοσηλεύεται από την περασμένη Τετάρτη".
Όπως λέει ο κ. Λυδάκης, η γυναίκα εμφάνισε θρομβοπενία με μία πιθανότητα θρόμβωσης και διαταραχής στην πηκτικότητα του αίματος και συμπλήρωσε πως όλες οι εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής δεν δείχνουν κάποια άλλη νόσο που θα μπορούσε να εμφανίσει το πρόβλημα πηκτικότητας στο αίμα της. Ηπερίπτωση της 44χρονης, ελέγχεται και παρακολουθείται στενά προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συνδέεται με το εμβόλιο της Astrazeneca" κατέληξε ο κ. Λυδάκης.

Λίγο αργότερα εκδόθηκε ανακοίνωση για το περιστατικό από τη Διοιίκηση του Βενιζελείου η οποία αναφέρει τα εξής:

"Στην Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας νοσηλεύεται γυναίκα 44 ετών η οποία προσήλθε με άτυπα ενοχλήματα και εργαστηριακές διαταραχές πηκτικότητας και θρομβοπενίας.

Είχε εμβολιασθεί με την πρώτη δόση εμβολίου Astra Zeneca, πρό 7ημέρου από την εισαγωγή της.

Γίνεται διερεύνηση για υποκείμενα νοσήματα, καθώς και πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό.

Λαμβάνει θεραπεία σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα."

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση από Κρητικό: Βοηθήστε να βρεθεί ο οδηγός που με χτύπησε (φωτο)

Κρήτη: Συναγερμός για 23χρονο που ήπιε ποντικοφάρμακο