Κρήτη

Ηράκλειο

Νέες προειδοποιήσεις των κατοίκων για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

45317754_264932790893296_8880394691833495552_n.jpg

Με νέα ανακοινωση τα μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών και Κατοίκων της περιοχής του Ευαγγελισμού Πεδιάδος "Ο ΚΥΠΕΡΑΣ", επανέρχονται στο θέμα των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις στο Καστέλι.

Μάλιστα σήμερα εξέδωσαν την  παρακάτω ανακοίνωση, ενώ με υπόμνημα που καταθέτουν προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προειδοποιούν πως θα εμποδίσουν την κατασκευή του αεροδρομίου, με όλα τα μέσα.

Παράλληλα με υπόμνημα που έχουν ήδη καταθέσει προς τους αρμόδιους Υπουργούς και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων επισημαίνουν και αναλύουν τη θέση τους.

Την ίδια ώρα μέσα απο νέα λαϊκή γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε από την Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση, Προβολή και Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδας, με θέμα το αεροδρόμιο στο Καστέλλι​,ελήφθησαν σειρά αποφάσεων για τις μελλοντικές τους κινήσεις
 

(Οι κάτοικοι αγωνιούν για το μέλλον της περιοχής τους)

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιοκτητών και Κατοίκων της περιοχής του Ευαγγελισμού Πεδιάδος "Ο ΚΥΠΕΡΑΣ"είναι η παρακάτω:

Μετά την δημοσίευση των αποφάσεων των τμημάτων 5 κσι 7 στις 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (10 μήνες από την δίκη ενώ ο νόμος αναφέρει 1 μήνα ) ,υποβάλαμε αναλυτικό φάκελο ,με υπόμνημα και ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν τον τρόπο ,την μεθόδευση , και την σκόπιμη καθυστέρηση που συντάχθηκαν οι απαράδεχτες δικαστικές αποφάσεις.

Ήδη έχουν κοινοποιηθεί στους Υπουργούς Υποδομών και Δικαιοσύνης (για τις αποφάσεις των) , στους Αρχηγούς των Κομμάτων και σε Περιφερειάρχη και Δήμαρχο όπου ζητάμε την επίσημη θέση όλων, ενώ αντίστοιχη επιστολή στείλαμε και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που χρηματοδοτεί το έργο.

Απόσπασμα από ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Οι μέχρι σήμερα 10 δικαστικές αποφάσεις των απαλλοτριώσεων του ΝΕΟΥ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ έχουν αντιγράψει τις τιμές από την έκθεση εκτίμησης του εκτιμητή του ελληνικού Δημοσίου και την αιτιολογία από την υπ’αριθ 199/2017 Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης που αφορά συμπληρωματική απαλλοτρίωση μικρής έκτασης για το φράγμα Αποσελέμη.
Οι τιμές είναι εξευτελιστικές και τραγελαφικές με αξία του εδάφους να κυμαίνεται στο ευτελές ποσό των 1.56-2,63 €/τμ με μέση τιμή 1,90 €/τμ σε μία περιοχή από τις πιο παραγωγικές της Κρήτης
- Η τραγελαφικότητα της εκτίμησης και των αποφάσεων αποδεικνύεται, αφού
έφτασαν σε σημείο για το ίδιο ακίνητο μικρής έκτασης να ισχύουν δυο διαφορετικές τιμές επειδή ανήκουν σε διαφορετικά τμήματα απαλλοτρίωσης , και για γειτονικά ακίνητα η χαμηλότερη τιμή να αντιστοιχεί σε οφθαλμοφανές πλεονεκτικότερο ακίνητο όπως αποδεικνύουν δύο χαρακτηριστικοί χάρτες:

α. Χάρτης 1, με διαφορετικές τιμές στο ίδιο ακίνητο.
β. Χάρτες 2 που τα πλεονεκτικά ακίνητα έχουν χαμηλότερες τιμές
Αν συγκριθούν με τιμές άλλων απαλλοτριώσεων στην Κρήτη είναι από 10 μέχρι 5
φορές χαμηλότερες που οι περιοχές αυτές μειονεκτούν πολύ ως προς τα χαρακτηριστικά
(θέση , ανάγλυφο , πρόσβαση και ποιότητα εδάφους ).
Είχαμε ενημερώσει έγκαιρα με γραπτά αναλυτικά υπομνήματα και προφορικά όλους τους εμπλεκόμενους (Πρωθυπουργό –Υπουργούς –Περιφέρεια –Δήμο), και λάβαμε γραπτές
διαβεβαιώσεις ότι έχουμε δίκαιο και ότι θα αποδοθεί τελικά δικαιοσύνη. (επίσημο απόσπασμα Γραφείου Τύπου Υπουργού Υποδομών (http://www.yme.gr/?aid=6059&tid=21 )

-Είχαμε τονίσει την ιδιαιτερότητα της απαλλοτρίωσης που επηρεάζει κατά κύριο λόγο τους οικισμούς Ευαγγελισμό και Ρουσσοχώρια στους οποίους αντιστοιχεί το 90% αυτής ενώ ειδικά στον Ευαγγελισμό απαλλοτριώνεται κατά μέσο όρο άνω του 61% της Γής του. Έτσι πολλοί ιδιοκτήτες καταλήγουν ακτήμονες και άνεργοι, ενώ για την πλειοψηφία των υπολοίπων η σημαντική μείωση της καλλιεργήσιμης γης δεν εξασφαλίζει εισόδημα ικανό για αξιοπρεπή διαβίωση .Επίσης η περιοχή επιβαρύνεται όσο καμιά άλλη με τις δυσμενείς περιβαλλοντικής
φύσεως επιπτώσεις από την κατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου, όπως αέριοι ρύποι, ηχορύπανση κλπ.
Δεν είμαστε ηλίθιοι για να πιστεύουμε ότι είναι απλώς σύμπτωση , να ταυτίζονται η τόσο μεροληπτική εναντίον μας εκτίμηση του Δημοσίου (με αποδεδειγμένη όπως προαναφέραμε προχειρότητα , ανακρίβειες , και ψεύδη ) και το αποτέλεσμα όλων των δικών σε 4800 διαφορετικές τιμές!
. Για ποιο λόγο δόθηκε παράταση δίμηνη παράταση (για να προετοιμαστούμε επαρκώς με τεχνικές εκτιμήσεις και μελέτες που κοστίζουν αρκετά) αφού θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα ;
Αναρωτιόμαστε βάσιμα προς τι , η διεξαγωγή τόσων πολλών δικων , να ταλαιπωρούμαστε εμείς και οι συνήγοροι μας, να κάνουμε έξοδα όταν το αποτέλεσμα είναι ίδιο με την εκτίμηση του Δημοσίου που υιοθετεί άκριτα ότι γράφει η ορκωτή εκτιμήτρια ενώ δεν δεσμεύεται από τον Νόμο;
Η πραγματική αιτία και ο τρόπος που έγιναν αυτά τα καταλαβαίνει ακόμα και
μικρό παιδί και οδηγούν σε ουσιαστική δήμευση της Γής μας .
Κατά τα άλλα έχουμε Κράτος Δικαίου και είμαστε Ευρωπαϊκή Χώρα ‼

Ο Μ Ο Φ Ω Ν Ε Σ  Α Π Ο Φ Α Σ Ε Ι Σ
Ύστερα από αυτές τις καταδικαστικές αποφάσεις και την απροκάλυπτη κοροϊδία σε βάρος μας, την ωμή καταπάτηση κάθε έννοιας Δημοκρατίας και Δικαίου, σεβόμενοι την αξιοπρέπειά μας, την νοημοσύνη μας και την μνήμη των Γονέων μας που μόχθησαν να μας παραδώσουν την γη αυτή, αποφασίσαμε αναγκαστικά πλέον τα παρακάτω:
1 Αεροδρόμιο σε βάρος μας δεν θα γίνει. Με όλα τα μέσα θα εμποδίσουμε την κατασκευή του έργου. Θα υπερασπιστούμε την Γη μας ,δεν θα αφήσουμε να την καταλάβουν αποβάλλοντας μας , για να καταλήξουμε ακτήμονες, άνεργοι και ζητιάνοι κοινωνικών επιδομάτων ζώντας στο θόρυβο και στα καυσαέρια.
2 Τέλος η κοροϊδία και η περιφρόνηση προς την νοημοσύνη μας .
3 Η ευθύνη για ότι προκύψει ανήκει εξολοκλήρου στην Κυβέρνηση.
4 Δεν θα παραστούμε από εδώ και στο εξής σε παρόμοιες δίκες
5 Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα που προβλέπουν οι Νόμοι, το Σύνταγμα και το
Ευρωπαϊκό Δίκαιο .
Υ.Γ. Δεν θα παρευρεθούμε από τώρα και στο εξής σε συναντήσεις που όπως αποδείχτηκε το μόνο που προσέφεραν ήταν η παραπλάνησή μας, όμως αν κληθούμε και κρίνουμε ότι θα γίνει σοβαρή συζήτηση που θα καταλήξει σε ανατροπή των αποφάσεων αυτών, είμαστε παρόντες και προετοιμασμένοι όπως πάντα.
Ευαγγελισμός 31-10 -2018»

Κρήτη

Ηράκλειο

Ο πρύτανης του Π.Κ στο Ράδιο Κρήτη για το κορωνοπάρτι

γιώργος κοντάκης

Ανησυχία προκαλούν σε όλη τη χώρα οι συναθροίσεις, νέων κυρίως ατόμων - – τα γνωστά κορωνοπάρτι – καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν τηρούνται οι αποστάσεις και δεν γίνεται η χρήση μάσκας.

Μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο πρύτανης του Π.Κ Γιώργος Κοντάκης αμφισβήτησε τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με παρόμοιο περιστατικό που έλαβε χώρα προχθές το βράδυ στον χώρο του Πανεπιστημίου στις Βούτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ekriti.gr πολλά άτομα νεαρής ηλικίας, φοιτητές αλλά και ...εξωσχολικοί ξεφάντωσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - αλλά και από τα βίντεο που έχουν τραβήξει οι ίδιοι οι συμμετέχοντες - το πάρτι πραγματοποιήθηκε έξω από το αμφιθέατρο "Μαρία Μανασάκη" με πάρα πολύ κόσμο, νεαρές κοπέλες να χορεύουν στους ώμους των αγοριών υπό τους ήχους δυνατής μουσικής και άφθονου αλκοόλ.

Ο πρύτανης σχολιάζοντας το δημοσίευμα ξεκαθάρισε ότι επρόκειτο για μια εκδήλωση ανταλλαγής βιβλίων και διάφορων άλλων εργασιών, που διοργάνωσαν συλλογικότητες φοιτητών.

Ακολούθησε – σύμφωνα με τον κ. Κοντάκη – μια παράσταση που δόθηκε στο υπαίθριο αμφιθέατρο την οποία παρακολούθησαν οι φοιτητές τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα και αποχωρώντας γύρω στις 9.00 το βράδυ.

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι στον χώρο βρέθηκαν κάποια παιδιά που δεν έπρεπε να ήταν εκεί, όμως όπως είπε χαρακτηριστικά αυτές οι ενέργειες δεν εκφράζουν ούτε το Π.Κ ούτε τους φοιτητές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: Έβαλε τέλος στη ζωή του με ένα σύρμα τυλιγμένο στον λαιμό του

Κρήτη - κορωνοϊός: 22 ασθενείς διασωληνωμένοι

Κρήτη: Αυτό είναι το πρόγραμμα των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας