Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Μπήκαν στο σπίτι μου και το έκαναν γης μαδιάμ"

διάρρηξη

Μια δυσάρεστη περιπέτεια περίμενε χθες βράδυ μια γυναίκα στην Αυγενική Ηρακλείου η οποία όταν επέστρεψε στο σπίτι, συνειδητοποίησε ότι είχε πέσει θύμα διάρρηξης.

Όπως κατήγγειλε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη, άγνωστα άτομα μπήκαν στο σπίτι της μεταξύ 22.00 με 22.30 το βράδυ. 

Αφού έσπασαν την πόρτα, όπως είπε, ανέβηκαν στις κρεβατοκάμαρες του σπιτιού από όπου άρπαξαν 10.000 ευρώ σε μετρητά και αρκετά κοσμήματα. "Μου άρπαξαν τα χρήματα και επτά κομμάτια χρυσαφικών. Μου έκαναν το σπίτι γης μαδιάμ. Είμαι απελπισμένη και ζητώ βοήθεια" ανέφερε μεταξύ άλλων το θύμα της διάρρηξης.

Σύμφωνα με την ίδια, οι δράστες γνώριζαν ότι απουσίαζε από το σπίτι ωστόσο της φαίνεται παράξενο, το γεγονός ότι κανείς από τους γείτονες δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.

Η ίδια ενημέρωσε την Αστυνομία η οποία αναζητά τους δράστες. 

Κρήτη

Κρήτη - ελαιόλαδο: Μεγάλες ποσότητες "περιμένουν" στα ελαιουργεία

ελαιολαδο

Μία καλύτερη τιμή περιμένουν μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου που αυτές τις ημέρες παραμένουν στα ελαιουργεία της Κρήτης. Ποσότητες που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν πωληθεί και θα είχαν φέρει στους παραγωγούς, εισόδημα για να αυξήσουν τον επιβαρυμένο οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Κι ενώ βρισκόμαστε στα μισά ακόμη της ελαιοσυγκομιδής, η ποιότητα ελαιολάδου σε αρκετές περιοχές όπως πέριξ των Αρχανών, περιγράφεται από τους παραγωγούς πως δεν είναι η αναμενόμενη, συνεπεία πολλών παραγόντων όπως δάκος και κακοκαιρία.

Σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες πάντως όπου το λάδι πωλούνταν για 2,40 και 2,50 ευρώ το κιλό, τώρα, τα πράγματα φαίνεται πως έχουν κατευθυνθεί προς το καλύτερο. Ελάχιστα προς το καλύτερο, σχολιάζουν οι παραγωγοί, όπως και να'χει όμως η τιμή φαίνεται πως παίρνει την ανιούσα. Κι αυτό γιατί σήμερα, το λάδι μπορεί να πωληθεί ακόμα και για 2,70 ευρώ το κιλό, γεγονός που φέρνει χαμόγελα στην αγορά του χρυσού της Κρήτης. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ελαιουργών Νομού Ηρακλείου Βαγγέλη Πρωτογεράκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, η ποιότητα του ελαιολάδου που τώρα πωλείται για 2,70 είναι τρεις γραμμές οξέα όμως σε πολλές περιοχές παραμένει το 2,50 λόγω της χαμηλότερης ποιότητας.

Όπως λέει ο κ. Πρωτογεράκης, οι ποσότητες που παραμένουν στα ελαιουργεία είναι μεγάλες αν λάβει κανείς υπόψιν του το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου και η ελαιοσυγκομιδή ξεκίνησε τον Οκτώβριο.

Όπως εκτιμά ο πρόεδρος των Ελαιουργών Ηρακλείου, αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να υπάρξει προσφορά ενώ ως προς την εκτίμηση για την φετινή ποσότητα ελαιολάδου που θα παραχθεί, σχολίασε πως ακόμα δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι καθώς οι αποδόσεις σε πολλές περιοχές δεν είναι καλές ωστόσο εκτίμησε ότι θα είναι μειωμένη.

Γιώργος Ι. Παπαδάκης

 

Διαβάστε επίσης: Ο Δήμος Ηρακλείου προσφέρει ελαιόλαδο και εργασία σε δημότες