Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Μαθητές πλασάρουν ναρκωτικά σε σχολεία

μαθητές ναρκωτικά σχολεία

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η χρήση ναρκωτικών ουσιών από νέους και νέες ηλικίας από 15 έως 18 ετών, που τείνει να εξελιχθεί, κυριολεκτικά, σε μάστιγα της εποχής.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, που έχει στη διάθεσή του το ekriti.gr,  σε σχολεία του Ηρακλείου μαθητές πλασάρουν σε συμμαθητές τους ναρκωτικά (κυρίως χασίς) έναντι χρηματικής αμοιβής. Μάλιστα, οι διακινητές - μαθητές δεν περιορίζουν τη δράση τους μόνον εντός των σχολείων, αλλά, τις βραδινές ώρες δραστηριοποιούνται και σε άλλους χώρους όπου πωλούν τα ναρκωτικά, που τους προμηθεύουν οι έμποροι.
Οι έμποροι ναρκωτικών "στρατολογούν" νέα παιδιά, αφού πρώτα τα εθίσουν σε ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τα χρησιμοποιούν ως "βαποράκια" στην προώθηση των ναρκωτικών, δίνοντάς τους και κάποιο οικονομικό κίνητρο.
Όπως είπε στο ekriti μαθητής Λυκείου του Ηρακλείου, «βγάζει πολλά λεφτά ένας μαθητής που πουλά χασίς, τόσο σε συμμαθητές του, όσο και εκτός σχολείου».
Οι νεαρές ηλικίες σε αγόρια και κορίτσια "που θέλουν να τα δοκιμάσουν όλα" είναι, συνήθως,  "εύκολες" για την προώθηση ναρκωτικών, γεγονός που εκμεταλεύονται οι αδίστακτοι έμποροι, χρησιμοποιώντας μαθητές ως διακινητές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, τις νυχτερινές ώρες στις αυλές σχολείων, Γυμνασίων - Λυκείων γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης σε διάφορες εκδηλώσεις (π.χ. πάρτυ) που διοργανώνονται, το χασίς κυριαρχεί, με στόχο τον εθισμό των εφήβων.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο ekriti ότι δεν υπάρχει αύξηση τέτοιου είδους κρουσμάτων τα τελευταία χρόνια, καθώς και ότι επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.
Ωστόσο οι γονείς ανησυχούν και πρέπει να επαγρυπνούν και να επιβλέπουν διαρκώς τα παιδιά τους γιατί είναι υπαρκτός ο κίνδυνος οι επιτήδειοι  να τα εθίσουν στα ναρκωτικά χωρίς να το καταλάβουν.
Σημαντικός, στις δύσκολες, από όλες τις απόψεις, εποχές που ζούμε, είναι και ο ρόλος των καθηγητών οι οποίοι οφείλουν να παρακολουθούν, τουλάχιστον εντός του σχολείου, τις δραστηριότητες των μαθητών τους.
 

Κρήτη

Ο καιρός στην Κρήτη: Αποπνικτικός συνδυασμός Παρασκευή και Σάββατο

ηράκλειο αφρικανική σκόνη

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει αύριο σημαντική άνοδο στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας, καθώς και μικρή πτώση στα κεντρικά τμήματα, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα.

Συνολικά, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου η άνοδος της θερμοκρασίας στη Δυτική Ελλάδα θα είναι της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου και ακόμα μεγαλύτερη στην Κρήτη.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, λόγω της επικράτησης ανέμων νότιων διευθύνσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας, αναμένεται να εκδηλωθεί έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η ημέρα με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι το Σάββατο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ένατη σερί ανοδική συνεδρίαση - Έκλεισε στις 905 μονάδες

Ηράκλειο: Μήνυση σε διευθυντή Λυκείου από γονέα - αρνητή του self test

Σερβία: Η χώρα θα παράγει 20 με 30 εκατομμύρια εμβόλια για τον κορονοϊό τον χρόνο