Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Τα αποτελέσματα των rapid test (Φωτογραφίες - Βίντεο)

rapid test στο ηρακλειο

Η καλή επιδημιολογική εικόνα της Κρήτης των τελευταίων εβδομάδων όπως αποτυπώνεται στις εκθέσεις του ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκε και μέσω της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) για τον Covid-19, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη συμμετοχή

Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ υπό την επίβλεψη του Επόπτη Κινητών Ομάδων Υγείας Ηρακλείου Ειδικού Σκοπού του Οργανισμού, κ. Παναγιώτη Μαματζάκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, στα 986 δείγματα που συνέλεξαν τα συνεργεία που ανέλαβαν την σχετική διαδικασία το πρωί στην δυτική είσοδο του Παγκρητίου Σταδίου, μόλις ένα βρέθηκε θετικό στον κωρονοϊό.

rapid test
rapid test

Παράλληλα, η μεγάλη προσέλευση του κόσμου που πήγε με το αυτοκίνητό του μέχρι το Παγκρήτιο για να υποβληθεί σε rapid test μέσω της διαδικασίας του drive through, δείχνει και το ενδιαφέρον του κόσμου, ο οποίος στην συντριπτική του πλειοψηφία τήρησε και τηρεί τα μέτρα σε αυτό το δεύτερο Lockdown, με αποτέλεσμα η Κρήτη συνολικά να έχει μια εικόνα που κάνει άπαντες να αισιοδοξούν για την επόμενη μέρα.

rapid test
rapid test

 

Στο χώρο του Παγκρητίου Σταδίου βρέθηκε και η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη
Στο χώρο του Παγκρητίου Σταδίου βρέθηκε και η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη

Η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και ο Υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου, παρόντες κατά τη διεξαγωγή των ελέγχων, ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν τα στελέχη του ΕΟΔΥ και όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Μεγάλη συμμετοχή από τους Ηρακλειώτες
Μεγάλη συμμετοχή από τους Ηρακλειώτες

 

Στον χώρο των ελέγχων και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός
Στον χώρο των ελέγχων και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός

Στο χώρο των δειγματοληψιών στη Δυτική Είσοδο του Παγκρητίου Σταδίου παραβρέθηκαν σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός μαζί με αντιπεριφερειάρχες, στελέχη της Περιφέρειας του Δήμου και υπηρεσιακούς παράγοντες. «Πιστεύω πως υπάρχει μια καλή εικόνα το τελευταίο καιρό στο Ηράκλειο και εκτιμούμε πως θα επιβεβαιωθεί και σήμερα από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν», δήλωσε ο κ. Λάμπρος Βαμβακάς ευχαριστώντας τους συντελεστές της διοργάνωσης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Πόσα εμβόλια έφτασαν στην Κρήτη - Ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Κρούσματα κορωνοϊού στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Κρήτη: Αποκαρδιωτική εικόνα στην αγορά - Σε "ελεύθερη πτώση" ο εορταστικός τζίρος

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ξεκινούν έργα αποκατάστασης στο Πάρκο Γεωργιάδη

Το πάρκο Γεωργιάδη

Ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Απριλίου οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών που έχουν παρουσιαστεί στις επιστρώσεις των δαπέδων στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο. Στο πλαίσιο των εργασιών θα κλείσει προσωρινά το νότιο τμήμα του πάρκου (συμπεριλαμβανομένης της παιδικής χαράς). Η πρόσβαση στο υπόλοιπο ανοιχτό τμήμα του πάρκου θα γίνεται από την είσοδο στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Βίγλας και από την είσοδο στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Γερωνυμάκη.

Κλειστή θα παραμείνει για το διάστημα εκτέλεσης των εργασιών η είσοδος επί της Χαριλάου Τρικούπη και η πρόσβαση (σκαλοπάτια) από την τάφρο των ενετικών τειχών.

Οι εργασίες πρόκειται να επεκταθούν σημειακά και σε αλλά τμήματα του πάρκου και η συνολική τους διάρκεια εκτιμάται ότι θα είναι μία εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - Κορωνοϊός: 62 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Οι Τούρκοι "απείλησαν" γαλλικό ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης