Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Μεγάλη προσέλευση πολιτών για τα δωρεάν rapid test

rapid test

Μεγάλη είναι η προσέλευση των Ηρακλειωτών προκειμένου να ελεγχθούν για κορωνοϊό στους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) μέσα από αυτοκίνητο που πραγματοποιούνται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο.

Το χώρο επισκέφθηκε ο Περιφέρειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Λάμπρο Βαμβακά αλλά και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Στον χώρο των ελέγχων και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός
Στον χώρο των ελέγχων και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός
Οι κ.Αρναουτάκης και Βαμβακάς
Οι κ.Αρναουτάκης και Βαμβακάς
Στο χώρο του Παγκρητίου Σταδίου βρέθηκε και η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη
Στο χώρο του Παγκρητίου Σταδίου βρέθηκε και η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη

Οι δειγματοληψίες ξεκίνησαν στις 10 σήμερα το πρωί και διεξάγονται στη Δυτική Είσοδο του Παγκρητίου Σταδίου/Δυτικό Parking/Είσοδος Κολυμβητηρίου έως τις 2 το μεσημέρι.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και τον Μανόλη Αργυράκη, ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο κ.Παναγιώτης Μαματζάκης πάνω από 340 άτομα έχουν ελεγχθεί τα πρώτα λεπτά της διαδικασίας και δεν έχει βρεθεί κανένα θετικό δείγμα.

Οι πολίτες είπε, δεν περιμένουν καθόλου καθώς η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη και υπάρχουν 6 χώροι δειγματοληψιών με 22 γιατρούς και νοσηλευτές καθώς και διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΟΔΥ.

Οι επιβάτες κάθε αυτοκινήτου που εισέρχεται στο χώρο πρέπει να δηλώσουν τον αριθμό ΑΜΚΑ τους και το κινητό τους τηλέφωνο.

rapid test
rapid test

Στη συνέχεια λαμβάνεται ρινικό επίχρισμα και το αποτέλεσμα του τεστ εξάγεται σε 15 περίπου λεπτά.

Εάν είναι θετικό τότε ο κ. Μαμαγκάκης έρχεται σε επαφή με τον πολίτη και τους δίνει τις ανάλογες οδηγίες.Οι πολίτες ενημερώνονται με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο εάν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον ιό.Για να επισκεφθεί κάποιος το χώρο των ελέγχων θα πρέπει να στείλει μήνυμα στο 13033 κωδικός 1.

Μεγάλη συμμετοχή από τους Ηρακλειώτες
Μεγάλη συμμετοχή από τους Ηρακλειώτες
Ο χώρος των ελέγχων rapid test στο Παγκρήτιο
Ο χώρος των ελέγχων rapid test στο Παγκρήτιο

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι ενδιαφερόμενοι,με τα οχήματά τους (μέχρι 2 ενήλικες πλην τέκνων), μέσα από τα οποία θα λαμβάνεται το δείγμα.

 

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Πόσα εμβόλια έφτασαν στην Κρήτη - Ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ - Τα ποσά στην Κρήτη

 

Κρήτη

Περιφέρεια Κρήτης: Καταδικάζει τις προκλήσεις των “ευρωπαίων αλεξιπτωτιστών” υμνητών των Ναζί

γερμανοί αλεξιπτωτιστές

Το Περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης σε ψήφισμα του καταδικάζει απερίφραστα τους σχεδιασμούς νοσταλγών των ναζί με την επωνυμία “Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές” και έδρα το εξωτερικό, για τις εκδηλώσεις “μνήμης” που ανακοίνωσαν μέσω δικής τους ιστοσελίδας με αφορμή την Ιστορική επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Το όλο θέμα συζητήθηκε στην σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης που έγινε με τηλεδιάσκεψη και που εγκρίθηκε το παρακάτω ψήφισμα:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ηλεκτρονικών μέσων, καθώς και καταγγελιών ιστορικών συγγραφέων, πολιτών, η ένωση με τον τίτλο «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές» - «European Paratroopers», που έχει ως έδρα το εξωτερικό, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις «μνήμης» στην Κρήτη.
Η κατάπτυστη αυτή ανακοίνωση που προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα όλων των Κρητικών, δυστυχώς συνεχίζει να προβάλλεται μέχρι και σήμερα στην ιστοσελίδα της φερόμενης ένωσης «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές» - «European Paratroopers», αν και μετά τη δημόσια κατακραυγή πριν λίγες μέρες, φέρεται να υπήρξε απόσυρση του ενδιαφέροντος από το προεδρείο της.
Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση, προτίθενται να διοργανώσουν στα Χανιά εκδηλώσεις «μνήμης» ως υμνητές των ναζί, από τις 17 έως και τις 23 Μαΐου 2021, με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την επαίσχυντη επιχείρηση Ερμής της ναζιστικής Γερμανίας, και συγκεκριμένα από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ, που παρά την σθεναρή και ηρωική αντίσταση των Κρητών και των συμμαχικών δυνάμεων, κατέκτησαν το νησί της Κρήτης.
Επειδή, σε πολλά μαρτυρικά χωριά της Κρήτης οι μνήμες είναι ζωντανές.
Επειδή, έχουμε χρέος να τιμούμε τον αγώνα των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους, υπερασπιζόμενοι τα χώματα της Κρήτης.
Επειδή, οφείλουμε τιμή και σεβασμό στους εκτελεσθέντες με βάρβαρο και άνανδρο τρόπο, τονίζουμε πως ως Περιφέρεια Κρήτης, σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε κάθε σχετική και απολύτως καταδικαστέα διοργάνωση, όπως και σε οποιοδήποτε άλλον να αλλοιώσει, να παραχαράξει την ιστορία του τόπου μας και να προσβάλει τους αγώνες και την θυσία των προγόνων μας.
Η μάχη της Κρήτης συγκαταλέγεται στα κορυφαία ιστορικά γεγονότα λόγω της σθεναρής αντίστασης που πρόβαλλαν οι Κρητικοί εναντίον των αριθμητικά ανώτερων Γερμανών. Αποτελεί μέχρι και σήμερα μέρος της Ευρωπαϊκής Ιστορίας, διδάσκοντας πως ο αγώνας για την Ελευθερία δίνεται με αίμα στα πεδία των μαχών.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης της ανιστόρητης και καταδικαστέας διοργάνωσης, και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο καταδίκασε δημόσια την πρωτοβουλία αυτή.
Το ίδιο επίσης έπραξαν Δήμοι, φορείς, αντιστασιακές οργανώσεις σωματεία και σύλλογοι καθώς και η κοινωνία της Κρήτης.
Ως Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας, σε κάθε ενέργεια που αλλοιώνει βάναυσα την ιστορία της Κρήτης, προσβάλλοντας ταυτόχρονα την ιερή μνήμη όλων των πεσόντων αγωνιστών κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης και της κατοχής στο νησί.
Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την εν λόγω διοργάνωση καθώς και κάθε παρόμοια με αυτή, τονίζοντας παράλληλα πως συνεχίζουμε την υπεράσπιση του αγώνα για την καταβολή των οφειλόμενων επανορθώσεων.
Τέλος ζητείται να αποσυρθεί άμεσα από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα των «Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» κάθε αναφορά και στοιχείο για τους προκλητικούς σχεδιασμούς τους στην Κρήτη»
.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφοδρή αντίδραση της Κρήτης για την ανιστόρητη πρόκληση με Γερμανούς αλεξιπτωτιστές

Μάχη της Κρήτης: Ακυρώθηκε η προκλητική εκδήλωση μετά την κατακραυγή

Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού: Διαδικτυακή παρουσίαση για τη Μάχη της Κρήτης (Βίντεο)