Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Μαζεύουν ελιές και κάνουν τους κούριερ οι οδηγοί ταξί

ταξί ηράκλειο

“Έκρηξη» στις παραγγελίες μέσω διαδικτύου προκαλούν τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα ο προβλεπόμενος χρόνος παράδοσης των δεμάτων που δεσμεύονται οι εταιρείες courier να ξεφεύγει κατά πολύ.

Μάλιστα ήδη αρκετές μεταφορικές ενημερώνουν -η μια μετά την άλλη- το καταναλωτικό κοινό για πιθανές καθυστερήσεις, ζητώντας κατανόηση δεδομένης της πρωτόγνωρης κατάστασης που επικρατεί. Στην μάχη της έγκαιρης παράδοσης δεμάτων μπήκαν και οι οδηγοί ταξί.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο Πρόεδρος Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Ηρακλείου Λευτέρης Πετράκης, ανέφερε ότι αρκετοί είναι οι συνάδελφοί του που συνάπτουν συμφωνίες με μεταφορικές εταιρείες αλλά και πολυκαταστήματα αναλαμβάνοντας την μεταφορά δεμάτων, καθώς το εισόδημα για τους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί στην περίοδο του lockdown είναι μηδαμινό.

Οι υπηρεσίες μεταφορών γίνονται προκειμένου να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες», αφού τα ταξί «πάντα είχαν την δυνατότητα μεταφοράς ασυνόδευτων δεμάτων το βάρος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 20 κιλά. Την τρέχουσα περίοδο, μεταφορές δεμάτων εκτελούν 30 με 40 ταξί στην πόλη του Ηρακλείου.

Ο κ.Πετράκης περιέγραψε το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο κλάδος λέγοντας ότι αρκετοί συνάδελφοί του, δουλεύουν στην ελαιοσυγκομιδή ή σε άλλες εργασίες, προκειμένου να εξασφαλίσουν την κάλυψη των βασικών αναγκών τους.

Επεσήμανε δε ότι από την αρχή της πανδημίας ότι έχουν λάβει μόνο το επίδομα του ειδικού σκοπού (800 ευρώ) τον περασμένο Απρίλιο, ενώ και ο περιορισμός του ενός ατόμου μέσα στα ταξί έχει «γονατίσει» τους επαγγελματίες του κλάδου συμπεριλαμβανομένης και της μηδενικής κίνησης λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις βραδυνές ώρες.

Τέλος όπως σημείωσε ο ίδιος, από τα 530 ταξί που κυκλοφορούσαν στην πόλη του Ηρακλείου, τώρα , μόνο 10 έως 20 μένουν στο δρόμο και εξυπηρετούν, κυρίως μεταφορές σε νοσοκομεία και άλλες επείγουσες καταστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ:

Ηράκλειο: "Εσβησε" μπροστά στα μάτια της γυναίκας που φρόντιζε

Κρήτη - κορωνοϊός: Πρόστιμο 5.000 για το ανοιχτό καφενείο

Κρήτη

Κρήτη: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη

φωτιά

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο Τρίτη 3 Αυγούστου 2021 η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για το σύνολο της Περιφέρειας
Κρήτης, είναι κατηγορίας κινδύνου: 4 (πολύ υψηλός).

Χάρτης ΓΓΠΠ
Χάρτης ΓΓΠΠ

 

Επιπλέον σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αλλά και σύστασης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στις επόμενες ημέρες θα επικρατήσουν ακραίες
μετεωρολογικές συνθήκες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ανέμους που θα ευνοούν την ανάπτυξη και εξάπλωση πυρκαγιών.

Συστήνουμε στους πολίτες:

Δεν καίμε σκουπίδια, ξερά χόρτα και κλαδιά
Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους με ξερά χόρτα
Δεν κάνουμε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ.οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού κλπ)
Δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο
Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος
Εφοδιαζόμαστε με επαρκείς οικιακούς πυροσβεστήρες και φροντίζουμε για την συντήρησή τους
Προμηθευόμαστε σωλήνα ποτίσματος με μήκος όσο και η περιοχή που θέλουμε να προστατεύσουμε

Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας καλούνται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες την απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων, στα δάση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας
Κρήτης.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να σεβαστούν τις απαγορεύσεις, να ενημερώνονται μόνο από επίσημες πηγές και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών.

Είναι καθήκον όλων μας να συμβάλλουμε στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας.

Δείτε οδηγίες προστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes- pyrkagies

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εφαρμόζουν πιστά τις ακόλουθες οδηγίες αυτοπροστασίας:

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.
Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.
Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.

Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.
Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.). Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα.
Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Aν έχετε βρέφη και παιδιά

Ντύστε τα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.
Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών.
Συμβουλευτείτε τον παιδίατρο.
Για τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να πίνουν πολλά υγρά (νερό και χυμούς φρούτων) και να τρώνε περισσότερα λαχανικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.

Aν έχετε ηλικιωμένους

Μετακινείστε τους σε δροσερότερους χώρους ή περιοχές (παραθαλάσσια ή σε βουνό), διότι το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον αποβαίνει επικίνδυνο. Εναλλακτικά φροντίστε να παραμένουν στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών.
Ανοίξτε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και κρατάτε το ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.
Μην εγκαταλείπετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας σας από το σπίτι.
Διαφορετικά εξασφαλίστε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.
Δείτε περισσότερες οδηγίες προστασίας στον σύνδεσμο:
https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Μητσοτάκης: Αντιμετωπίζουμε τον χειρότερο καύσωνα από το 1987 – Ζητάμε την βοήθεια των πολιτών

Το Ηράκλειο σε κλοιό καύσωνα! (φωτογραφίες)

Καύσωνας: Για ποιους συστήνει παύση εργασιών -Τα μέτρα του υπ. Εργασίας