Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κορωνο-ουρές... έξω από τις τράπεζες (φωτογραφίες)

Ο κορωνοϊός έφερε αναμονή

Ημέρα πληρωμών συντάξεων και η σημερινή για πολλούς συνταξιούχους με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές αναμονής στις τράπεζες, αφού εκτός από τους συνταξιούχους αναμένουν εξυπηρέτηση και πολίτες για διάφορες υποθέσεις.

Αρκετός κόσμος έξω από το κατάστημα στην Αγίου Μηνά
Αρκετός κόσμος έξω από το κατάστημα στην Αγίου Μηνά

Στο κατάστημα της Πειραιώς στην Αγίου Μηνά, ο φωτογραφικός φακός του ekriti απαθανάτισε τον κόσμο να περιμένει έξω από την Τράπεζα. 

Εν αναμονή εξυπηρέτησης στην τράπεζα
Εν αναμονή εξυπηρέτησης στην τράπεζα

 

περιμένοντας την είσοδο στην τράπεζα
περιμένοντας την είσοδο στην τράπεζα

Ο κορωνοϊός έφερε νέα "ήθη" στην εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς απαιτείται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων σε εσωτερικούς χώρους και με τις απαιτούμενες προφυλάξεις. 

 

Κρήτη

Κρήτη: Οι περιοχές που απαγορεύεται η κυκλοφορία με δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς 4 και 5

Το δάσος της Κέρης βρίσκεται σε υψόμετρο 300μ., 9 χλμ δυτικά του Ηρακλείου.

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τις πυρκαγιές που ήδη έχουν εκδηλωθεί, όλες οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης  βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Σε επίπεδο πληροφόρησης, μπορείτε πλέον μέσω της υποδομής GIS Crete να ενημερώνεστε για τις ζώνες απαγόρευσης κυκλοφορίας για όλη την Κρήτη, σε δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς 4 & 5 (υψηλός και πολύ υψηλός). Συγκεκριμένα η οδηγία αφορά 8 περιοχές στην Π.Ε. Χανίων, 9 στην Π.Ε. Ρεθύμνης, 5 στην Π.Ε. Ηρακλείου και μία περιοχή στην Π.Ε. Λασιθίου. 

Οι ευπαθείς περιοχές του Ηρακλείου είναι οι εξής: «Σύμης, Δήμου Βιάννου, Ρούβα-Ζαρού, Δήμου Γόρτυνας και Δήμου Φαιστού, Κέρης, Δήμου Μαλεβιζίου, Φουρνί, Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και Γιούχτα, Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων».

Πρόκειται για σημεία ενδιαφέροντος του νησιού που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link και αφορούν τις 4 Περιφερειακές ενότητες (ανοίγει στο χάρτη της Κρήτης και επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα):

http://gis.crete.gov.gr/sdi/?tab=viewport_maptab&loader=map6_loader_public&lon=2762281.3274306&lat=4192035.9414224&zoom=10

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν θέματα πολιτικής προστασίας αλλά και στοιχεία των υποδομών του νησιού, βρίσκονται διαθέσιμες στους χάρτες στην ιστοσελίδα www.gis.crete.gov.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Προσοχή, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα για τα οικόπεδα με ξερόχορτα

Κρήτη: Συνεχείς περιπολίες και φύλαξη "πνευμόνων πρασίνου"

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οργή για την ανάρτηση Μαμουλάκη - Την "έσβησε" και ...απολογήθηκε