Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κοινωνία και Σχολείο - Μια σχέση υπό διαπραγμάτευση

σχολείο

Στο πλαίσιο των προσυνεδριακών δράσεων του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα: «Κοινωνία και Σχολείο: μια σχέση υπό διαπραγμάτευση», που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Χερσονήσου, στις 13, 14 και 15 Μαΐου 2016, προγραμματίζονται η 3η προσυνεδριακή δράση στην εκπαιδευτική κοινότητα και σε επίπεδο Διευθύνσεων Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, με την οργανωτική συμβολή και  Σχολικών Συμβούλων- μελών της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε την Περιφέρεια Κρήτης, τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, το ΚΕΣΑΝ, το ΚΕΘΕΑ, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ιστορικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο Καζαντζάκη, τη 13η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, την 7η Εφορεία Νεότερων Μνημείων, την ΚΓ’ Εφορεία Προϊστορικών Κλασικών Αρχαιοτήτων και τα Γενικά αρχεία του κράτους να συμμετάσχουν με δεκάλεπτη τοποθέτηση εκπροσώπου τους, σε στρογγυλό τραπέζι, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την κατάθεση προτάσεων γύρω από το κεντρικό ερώτημα:
«Πώς μπορούμε να συμβάλλουμε από τη θέση μας ή το ρόλο μας στη βελτίωση των σχέσεων σχολείου και κοινωνίας;», τη Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 και ώρα 10:00΄ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου (2ος όροφος).
Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις που θα προκύψουν, θα καταγραφούν συνοπτικά από τον συντονιστή, προκειμένου, στη συνέχεια, να ανακοινωθούν στο συνέδριο.
Η εν λόγω δράση, είναι ανοικτή και για κάθε ενδιαφερόμενο μέλος του αναφερόμενου φορέα.
Η συμμετοχή των προσκεκλημένων σε κάθε περίπτωση, κρίνεται εξαιρετικά σημαντική, προκειμένου μέσα από τις προτάσεις σας, να εμπλουτισθεί η προβληματική του συνεδρίου και να μεγιστοποιηθεί το όφελος για την εκπαιδευτική κοινότητα.

 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο σεισμός έριξε το παλιό κτίσμα - Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας

Οι σεισμοί που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες έχουν και συνέπειες ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια που βρίσκονται είτε εγκαταλελειμένα είτε έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα χωρίς όμως τις παρεμβάσεις που θα μειώσουν τον κίνδυνο για τους περαστικούς.

Σε διάφορα σημεία στο Ηράκλειο όπως την Αγία Τριάδα στην οδό Χάου απ όπου είναι και η ανάρτηση του Ηρακλείωτη Γιάννη Σκουλά υπάρχουν ετοιμόρροπα που αποτελούν κίνδυνο θάνατο όπως αυτό στις φωτογραφίες του Περιβαλλοντικού  Συλλόγου  Αγ. Τριάδας.

"Ο χθεσινός σεισμός στο Ηράκλειο ήταν μικρός όμως αρκετός και καθοριστικός για το συγκεκριμένο σπίτι που πολλοί λάτρεψαν και έχουν φωτογραφήσει στο πέρασμά τους από τα στενά της Αγίας Τριάδας. Δυστυχώς όταν ο ιδιοκτήτης αδυνατεί οικονομικά να το συντηρήσει, μοιραία έχει αυτή την εξέλιξη μιας και στην Ελλάδα η κατάληξη τέτοιων σπιτιών είναι προδιαγεγραμμένη. Αν δεν μπορεί ολόκληρος Δήμος να διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την προστασία και την διατήρηση της φυσιογνωμίας τέτοιων ιστορικών συνοικιών, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για ανικανότητα. Το ευτυχές είναι που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες".

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια σήμανε συναγερμό

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Που ανιχνεύθηκαν τα περισσότερα