Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό - τουρισμό

εργατικό κέντρο ηρακλείου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα μεταξύ των Προεδρείων του Ε.Κ.Η και των Σωματείων που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό. (Ξενοδοχ/λήλων, Επισιτισμού, Μαγείρων –Ζαχαροπλαστών, Ξεναγών, Ναυαγοσωστών) με σκοπό τον συντονισμό της κινητοποίησης για την ερχόμενη Τρίτη 20 Απριλίου,11:00π.μ στο Ε.Κ.Η.

Παρά τις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις του Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στα συναρμόδια Υπουργεία Τουρισμού –Επισιτισμού ,για τις δραματικές καταστάσεις διαβίωσης των εργαζομένων συναδέλφων μας ,που είναι γνωστές τόσο στους Βουλευτές της Κυβέρνησης όσο και τους Βουλευτές της Αντιπολίτευσης ,η προκλητική αδιαφορία της Κυβέρνησης έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της.

Μοιράζει ετεροχρονισμένα μερικά ψίχουλα σε κάποιους από όσους έχουν πληγεί λόγω της Πανδημίας, στην ουσία τους αναγκάζει να ζουν με δανεικά, φτάνοντας σε εξαθλίωση τα νοικοκυριά, αυτό είναι το δίχτυ προστασίας που απλώνεται στην ραχοκοκαλιά της Βιομηχανίας του Τουρισμού-Επισιτισμού.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ...

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ, ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ, ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, ΣΤΙΣ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ, ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΑΧΥΦΑΓΕΙΩΝ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ 80% ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΕΑΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΚΟ.

Το Ε.Κ.Η στηρίζει τον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Επισιτισμού –Τουρισμού που σε τοπικό επίπεδο μαζί με τα Σωματεία Ξενοδοχoϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Μαγείρων -Ζαχαροπλαστών κλπ Προσωπικού Κουζίνας Ηρακλείου στην διαμαρτυρία την Τρίτη 20 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ –ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ-ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία για το αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα

Τροχαίο στη Γαύδο: "Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της Κορίνας" λέει ο συνοδηγός

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Κλειστά μαγαζιά και απόγνωση...

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Οργή από τους επιχειρηματίες γάμου - βάπτισης... για τα 100 άτομα

κουφέτα γάμος

Οργή και αγανάκτηση επικρατούν στους κόλπους των επιχειρηματιών του Γάμου και της Βάπτισης αλλά και όλων των επαγγελμάτων που δραστηριοποιούνται γύρω από τον κλάδο, μετά την ανακοίνωση ότι θα επιτρέπονται από τον Ιούνιο, τέτοιου είδους εκδηλώσεις, με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Μιλώντας στο ekriti η πρόεδρος του υπό σύσταση Παγκρήτιου Συλλόγου Επιχειρηματιών Γάμου Βάπτισης Κάλι Κοκκινάκη έκανε λόγο για μία ακατανόητη απόφαση, την ώρα που ανοίγει ο τουρισμός, και χαλαρώνουν τα μέτρα.

"Είμαστε σε μία απερίγραπτη κατάσταση. Οι διαβεβαιώσεις από ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες μέχρι και πριν λίγες ημέρες, ήταν ότι ο Ιούνιος θα άνοιγε για τον κλάδο μας με 350 άτομα και ξαφνικά μαθαίνουμε για 100. Θα είναι το δεύτερο καλοκαίρι που θα δουλέψουμε, ειλικρινά δεν υπάρχει τρόπος να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας", δήλωσε η κ. Κοκκινάκη.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι ακυρώσεις πέφτουν "βροχή", από δυσαρεστημένους πελάτες, που κάποιοι από τους οποίους δεν ακυρώσαν για πρώτη φορά, γάμο ή βάπτιση.

"Βρισκόμαστε εμείς εκτεθειμένοι απέναντι στους ανθρώπους, γιατί απλά δεν μας ενημέρωσαν σωστά οι κυβερνητικοί παράγοντες. Κάναμε προετοιμασίες, κάναμε παραγγελίες. Στην υπόλοιπη Ελλάδα μπορούν να γίνουν γάμοι με 100 άτομα, στην Κρήτη, όχι. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, κάτι πρέπει να γίνει."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: 10.000 τουρίστες με 72 πτήσεις στο "Νίκος Καζαντζάκης" μέχρι την Κυριακή

Χανιά: Βρήκαν τα μαχαίρια... για τα κτήματα

Κρήτη - ακίνητα: Σταθερές οι τιμές - Πού υπάρχει ζήτηση